Откриха мъртъв делфин на плаж във Варна

По всяка вероятност става въпрос за насилствена смърт
Обновена: 3 май 2012 14:46 | 3 май 2012 11:47, Красимир Ангелов
61
Откриха мъртъв делфин на плаж във Варна
Мъртвият делфин на плажа в Аспарухово. Снимка: Булфото

Труп на малко делфинче изхвърли морето на плажа във варненския квартал Аспарухово.

По всяка вероятност делфинът е убит, като за това говори голямата рана на главата на бозайника.

Тепърва компетентните органи ще установяват със сигурност каква е причината за смъртта на животното.

Dnes.bg припомня, че в края на миналото лято смъртта на няколко делфина предизвикаха полемика в обществото.

Още по темата

През ноември стана ясно, че за да се предотвратят случаи на мъртви делфини, от Министерство на земеделието искат техническа помощ от Европейската комисия за съоръжения, екипировки и техника.

"Целта е да увеличим капацитета на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури при патрулирането в Черно море", заяви тогава земеделският министър Мирослав Найденов.

Случаите на мъртви делфини, изхвърлени от морето, са в обсега на действие на различни институции - регионалните инспекции по околна среда и водите, на съответните общини, както и на служителите на МВР, ако се установи, че върху делфините има умишлено посегателство, тъй като това вече е криминално деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един *** и комплексар, който не уважава себе си, би сторил подобно нещо. Делфините са сто пъти по-интелигентни и чисти същества от мръсните човеци. Дано му се върне тъпкано на извършителят.
27
1
 
2
 
! Отговори
Статистик преди 12 години
До сега изказалите се най-често са употребили думите :***...изверг...убийци...господ... накаже...проклет...и още десетина производни на тези. Но има и тук-там правилно поставени препинателни знаци! Коментарий без горепосочените думи са оценени с минуси!
26
1
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Китът не е риба, бе ***!
25
4
 
9
 
! Отговори
Намерили преди 12 години
убита на бай-Цончо от Бусманци патката- следваща тема .А бе нали не е куче,природозащитниците кучкари неги видях по ТВ-тата да скачат за делфина и за патката на бай Цончо:))))))))))
24
0
 
23
 
! Отговори
bahura преди 12 години
Изверги!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ! V 4erno more nyama takiva hushtnizi , koito da ubiyat delfina .Tio Biologiya usil li si , i iozobshto ima6 li si na predstava kakvi razmeri ima edin delfin . Po golemi i ot 4ove6kite.Tova e ubiistvo i neka da ne lajat horata s gluposti!
22
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 12 години
ЖитанВ природата когато хищниците убиват обикновенно изяждат плячката си. Тоест агънцата не влизат в графата на това което наричаме убииство а влизат в графата храна а делфинчето вероятно не е срещнало естествен противник. Разбира се си прав, че не можем да съдим какъв е той просто казвам това което ми прави първо впечатление.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не защитава една кауза , а са според зависи :Д Днес делфинче и всички реват , та се дерат. Утре ще е човек , а в други ден може и да птица.
20
0
 
13
 
! Отговори
yavor zahariev преди 12 години
Tova deyanie tryabva nai nakraya da se kriminalizira , kato horata koito varshat podobni ubiistva da lejat v zatvora .
19
6
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Доколкото знам не ги убиват за удоволствие, ами ако се заплете в талян, няма как да се измъкне. Убиват го, режат го да освободят мрежата от трупа и така... Ужасна практика, но има житейско оправдание, не е като да ги убиват за удоволствие (каквито "сафари" практики има по южното черноморие)
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4e toi trupa v naprednalo razlojenie.kak poznaxa 4e sa go samoubili?ne6to si izmisljat pak ot me ve re
17
0
 
26
 
! Отговори
stan преди 12 години
В черно море няма никакви хищници, способни да убият делфин - това да не е атлантическия океан?!
16
23
 
4
 
! Отговори
Житан преди 12 години
В Черно море има достатъчно хищници способни да убият и голям делфин,така че емоцийте са малко в повече. Това е просто снимка с коментар без никакви доказателства за намеса на човек.А за стотиците заклани агънца по Великден и Гергьовден дето блеят жално преди да им резнат главичките що никой не коментира ???
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах един филм за тюлените в Канада. Одират ги живи под умоляващия поглед на животното ,за да бъдела кожата му качествена. Изверги, които изискват от аборигените като нас да сме хуманни.Човекът е вреден за природата !!!
14
1
 
29
 
! Отговори
high преди 12 години
От човека по-жестоко и мръсно животно няма....
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Делфина се е самоубил като е видял колко много хора работят на лот 4!
12
1
 
16
 
! Отговори
Папай Лимони преди 12 години
До номер 2 Само тези гнусни убийци на животни да са ни проблема!!!!! Те са световно зло!!!!!!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господ наново ще прережда света, защото хората сме по-лоши от животните. Животното убива само за храна, а човекът без никаква нужда. Кога убийството на тези умни животни делфините ще стане криминално престъпление ?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне да го бяха изяли.Е хайде сега не се косете.Разни много цивилизовани и хуманни народи имат забавления от типа на пребиване на тюлени със сопи или рязане на некви големи риби с ножове.Оня ден гледах в снимки как се добива хайвер.Доста жестоко ми се видя да млатятс некви палки рибата по корема докато буквално и излезнат вътрешностите.Вие тук за някакъв делфин.Просто са го гръмнали в главата.
9
0
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Това не го правят и животните! Животните убиват за да се нахранят или защитят! Ние убиваме прасета и кокошки за да се храним! А този ***, който е убил делфинчето, защо го е направил? За да задоволи болните си амбиции и мераци? За да се почуства по-силен и по-вървежен сред приятелите си мутри и пропадняци? За да си избива комплексите на *** и тотален *** и ***? Плюя ан такъв комплексиран и нещастен човечец!