Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Издигат отново паметника на комунистическия вожд в центъра на града
28 юни 2012 16:40, Красимир Ангелов
296
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!
Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Още по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившите комсомолци не подлежат на лечение. То си е заложено изначало у тях. Не е казано, че са обезателно лоши хора, а по-скоро объркани. Сега поне има всякаква литература и не пречи да сменят авторите, и без това вече малко хора могат да си превеждат директно от руски. Има българи, които разказват на нашия си език за делата на този съветски агент.
244
2
 
2
 
! Отговори
moz преди 11 години
И без това Димитровград си беше най-гадното място в България, саега само се затвърждава, само чалга и комунизъм блика оттам.
243
2
 
1
 
! Отговори
Mihail преди 11 години
Дано само успеят да го монтират ! Толкова голям монумент обикновенно се държи на два неразделни от общото подобни на огромни пирони бази които влизат в основата !
242
0
 
2
 
! Отговори
хей, 281, преди 11 години
кой те излъга бе, бебе, та пишеш безумия по форумите? Ако това го кажеш на който и да е грамотен германец, ще те подмине като безумец. Май наистина са прави онези, които твърдят, че толкова много сте опростачени, че освен за пушечно месо на бигбрадъра, за друго не ставате. Чети историята написана от народа ни, а не от някакви платени ***.оти на бигбрадъра.
241
2
 
5
 
! Отговори
Буревестник преди 11 години
За 285Комунизъм никога не е имало, за да "сдава багаж"-а. Багажът сдаде антикомунизма. Само напълно неадекватни хорица, които не четат, не следят и не схващат нищо от световните събития никога няма да го разберат. Комунизмът или както и да се нарича идващият нов социален свят е на хоризонта. Катализмът, с неговия робски начин на производство, печалби и разпределение само в полза на богашите, с неговата алчност, грабежи, омраза и войни е колапс, мъртъв и връщане назад няма.
240
3
 
6
 
! Отговори
ivan_svet преди 11 години
Комунизмът може да е "сдал багажа", но комунистическият калъп е избълвал толкова много неизлечимо болни мозъци. Страшно е като си помислиш как перфектно е работела машината за промиване на мозъци - от люлката на децата - до гроба на старците. Това наистина не трябва да се забравя, защото който забравя миналото е осъден да го повтори. Затова, ако наистина болните мозъци върнат паметника, това ще помогне да не забравяме миналото, за да не го повторим.
239
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много добри решение, добър или лош, времето ще каже, Димитров е и до сега най известия българин, стига с гаврите на на имепериалистите
238
8
 
14
 
! Отговори
Кире преди 11 години
Ей мишоци герберски, това което е построено в социализма вашия вожд винету не може за два мандата и лентичките да му пререже само!
237
9
 
9
 
! Отговори
Г.Т. преди 11 години
Браво на социализъма! Ей така от нищото са били пострени и множество лагери! Направо в камънаците!
236
7
 
11
 
! Отговори
Г.Т. преди 11 години
Пълно е с промити мозъци. От 1939 до 1941 г., др Г. Димитров по заръка на др.Сталин е писал писма до царя за включването на България в тристранния пакт. За какъв антифашизъм говорите? През този период др.Сталин е предоставял на другарят Хитлер ОГРОМИ КОЛИЧЕСТА петрол, оръжие и т.н. за победата на (национал)Социализъма в Европа. И чак когато Германия нападат СССР всички тези стават антифашисти!
235
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НАПРЕДЕ НАРОДЕ...!
234
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 години почти ,а *** са все още живи , малко време е минало май евреите са били прави на времето че поне 40 години трябва да минат преди човек да престане ад се чувства роб , виждате ли за този *** който е и национален предател на всикото отгоре почти 300 коментара и много от тях в негова защита , а примерно за една Ивет Лалова едно чисто създание , което поне малко радост ни носи в момента почти няма коментари , ето това сме , тъмни балкански субекти.
233
13
 
10
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Колкото до онези, които се опитват да уязват Г. Димитров с това, че водил антибългарска политика, аз ще им кажа, че значението на Лъвът от Лайпциг надхвърля тесните граници на националното. Георги Димитров има огромен принос в международното движение срещу фашизма и свързания с него безскрупулен империализъм. Вие, които на думи, уж сте против съвременния мултикорпоративен свят, поне от това което демонстрирате в този форум, би трябвало да уважавате Димитров.
232
13
 
13
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Браво! Цял град е построен за броени години, ей така от нищото. И съвсем нормално е този град да почита своя патрон.
231
6
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
АЗ ИСКАМ ПАМЕТНИК НА ТАТО .....
230
15
 
5
 
! Отговори
ГНЕВНИЯ преди 11 години
Като министър-председател на страната започва политика на постепенен преход към комунистически модел на управление и тоталитарна държава. Води курс на тясно сближение с Югославия и провеждане на поетапна македонизация на населението в Благоевградски окръг с оглед присъединяването на района към новосформираната югославска македонска република. Политиката на Георги Димитров е подчертано против националните интереси на България и е подчинена на идеята за Балканска федерация, прокламирана от Коминте
229
12
 
7
 
! Отговори
ТОЙ преди 11 години
КОМУНИЗЪМА Е ЖИВ!ДА ЖИВЕЙ МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ,ДРУГАРИ! НА НЯКАВИ БЕЗМОЗЪЧНИ И ПОСЛУШНО НАВЕДЕНИ МАРИОНЕТКИ(ОБЩИНАРИ) ИМ Е НАРЕДЕНО ДА ВДИГНАТ ОТНОВО ПАМЕТНИКА-НИЩО НОВО, СЛЕД КАТО ЖИВЕЕМ В МАФИОТСКАТА БОЛШЕВИШКО-ЧЕНГЕДЖИЙСКА БЪЛГАРИЯ!САМО ЧЕ НЕГРАМОТНИЯ АЛКОХОЛИК И МАСОВ УБИЕЦ-КОМУНИСТА ДИМИТРОВ НЕ Е БЪЛГАРИН.ТОЙ Е ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ, А ТЕЗИ РЕНЕГАТИ НЯМАТ РОДИНА,ПО ТОЧНО ТЯХНАТА РОДИНА Е СССРе!
228
2
 
4
 
! Отговори
ДО 267 преди 11 години
А ти какво?? искаш България да беше влязла във федерацията Югославия ли.
227
6
 
11
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Народ,който забравя историята,е мъртъв!!!Това че не харесваме Георги Димитров не трябва да забравяме че изгори веднъж завинаги българското в Македония!Някои искат ние да забравим уроците на историята и унищожиха мавзолеят - няма мавзолей,няма минало....*** крещяха че историята започва от тях....ТЪЖНО,НАЛИ?
226
13
 
9
 
! Отговори
цезар преди 11 години
Софиянци не бива толкова да се фукате защото ще дойде време пред НДК ще издигнете паметник на Тодор Живков