Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Издигат отново паметника на комунистическия вожд в центъра на града
28 юни 2012 16:40, Красимир Ангелов
296
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!
Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Още по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
19
 
! Отговори
ined преди 11 години
А другарят Борисов ще долети да пререже лентата на "новия" монумент.
24
1
 
8
 
! Отговори
споко бе преди 11 години
***, под мишка със закона (тоя, с който се обявява комунистическия режим у нас за престъпен) , просто ще го демонтират тоя бронзов паметник и ще го предадат за скраб, за да не им гладуват децата. И няма да са извършили нищо противозаконно, а дори ще са допринесли за опазване на демокрацията в държавата ни и за недопускане възраждането в нея на култовщината към партийните комуно-социалистически лидери. .
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали знаете, че Димитров е действителния подпалвач на немското народно събрание.
22
2
 
7
 
! Отговори
Георги Димитров преди 11 години
Ех, ех другари !Да беше 400 метров паметника щях от гроба да стана и да ви поздравя, но щом само 40 метров паметник мисля да не си правя труда.
21
1
 
14
 
! Отговори
Напред-Назад преди 11 години
Отново връщаме историята, криминални индивиди управляват България, медийте не съществуват, защото са се превърнали в официози на новата диктатура, въстановяват комунистическите паметници, за вицове и протести вкарват в затвора...Да живее "нова" България с все по-беден и обезверен народ...
20
2
 
25
 
! Отговори
а преди 11 години
КОМУНИСт е диагноза. За това заболяване лек няма. Носиш си го до гроб.
19
19
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 11 години
Един паметник нищо не значи. В крайна сметка се казва градът Димитровград!
18
3
 
25
 
! Отговори
наследството на БКП преди 11 години
Димитровградчани доказаха, че са рожба на чугунени тикви. Изкуствено създаден град, с изкуствени хора.
17
2
 
27
 
! Отговори
21 век преди 11 години
Нещастни,*** селендури...Бе там е пълно с *** и ***.Прав е 8
16
20
 
13
 
! Отговори
помни миналото преди 11 години
Като чета колко хули има срещу миналото ни , косата ми настръхва - хора помнете миналото, то е изживяно от вашите майки и бащи , и доколкото и аз си спомням не беше толкова лошо , само невежите се срамуват от миналото си ..., а тук са много !!!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40-метров паметник ??????
14
3
 
19
 
! Отговори
ех преди 11 години
Така се дава израз на родството между комунизма и чалгата.Защото какво друго е "поп-фолкът", освен наслада за първичните и оскотели хора, произведени от социализЪма по тукашните ширини. Плод и изражение на духовния им кръгозор са управляващите ни сега. Тъжно, но не изненадващо.
13
5
 
25
 
! Отговори
Противозаконно е! преди 11 години
Има един държавен закон, който е действащ от 12 години насам:ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕНОбн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.Селяните от димитровград, издигащи отново паметника на престъпника-комунист димитров насред мегдана си , извършват престъпление против държавата и законността ни.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех димитровградчани не можахте да разберете , че ако беше продължило развитието на България по димитровски днес нямаше да има Пайнер мюзик нито големия пазар на параля край града ви " Вулкан" щеше да ви трови с пълна сила и живота щеше да е като песен или и стих на Пеньо Пенев. А сега сериозно , вярно е че носите името на една от най-мракобесните личности в БГ но е ваш патрон , може би трябваше да намерите друго решение както за името на града така и за памерника.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
познайте колко от "необходимите средства" ще отидат по предназначение?
10
4
 
21
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Много хубавко. Аз като разправям, че в България са мнооого *** с неспасяемо комунистическо мислене - ето, светъл пример! Гошо Тарабата, пардон, другарят Димитров, без него не могат. Ами, да си го чуват, измисленият им град ще стане резерват на комунизма, там може да се стекат още *** като тези, дето пак вдигат монумента, изобщо - червена идилия. По-късно, може там и конгречета да започнат да си правят пак, и така ... до края на света. ТОЙ ОБАЧЕ, ЩЕ ДОЙДЕ МНОГО СКОРО, *** НАГЛИ ЧЕРВЕНИ
9
26
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Браво трябва да помним и тачим историята си!
8
17
 
17
 
! Отговори
УРРРАААА ! преди 11 години
Ура, Другари ! Да живеят всички БЕ-КА-***-та по всички земни кълбета !!!Другаря Борисов и новата Партия наследница ГЕРБ, ниводят към светли бъднини !!!Очаква се скоро в София да бъде възстановен Мавзолея на Другаря Димитров, Ура Другари !!!
7
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сатрап.Национален ***.Един от виновниците за създаването на "македонската нация".Никога няма да живеем нормално.Комунистическата гнилоч е навсякъде.
6
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле! Тия заслужават да се върнат назад и да живеят като през 1947! С лагерите, ДС и всичко останало! И ха, са помислили да напуснат страната, ха им се е случила случка! Тъй де, като е нека да е реално! Точно като през 40-те. А и разбира се, никакъв ИНТЕРНЕТ! Свобода на словото ли? Аааа, без тия! Само партийни събрания, ОФ мероприятия и т.н. И никаква западна музика, никакви "упадъчни" влияния и подобни!