Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава

Вътре общинарите гледат Общия устройствен план на града
Обновена: 4 юли 2012 10:13 | 4 юли 2012 10:13,
290
Яростни варненци щурмуват общината. Тя се не дава
Чиновници и ченгета блокираха достъпа до общината. Снимка: Impact Press Group

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината.

Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.

Според протестиращите, ако той бъде одобрен, "ще бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от зоокъта до Пикадили парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".

Скандиращите обаче не успяха да прекрачат прага на залата, в която са общинарите, заради въведения извънреден пропускателен режим. Услужлива чиновничка е застанала като стожер на входа и допуска вътре единствено общински служители и съветници.

Още по темата

Минути след 9.00 часа ситуацията почти излезе от контрол, след като шефът на дирекцията по обществен ред и контрол Стойчо Бакалов буквално беше пометен от тълпата, съобщи кореспондентът на Dnes.bg от морската ни столица.

Все пак в зала "Пленарна" на Общината, където тече сесията, има граждани, тъй като заседанията принципно са отворени за хората. Всички места обаче, отредени за тях, са запълнени.

Именно заради това, а и за да не се пречи на работната атмосфера, достъпът е блокиран.

В залата, където тече сесията, а и пред нея, има поне 500 души, които въпреки че са почти един върху друг, стоически търпят.

Протестите във Варна срещу застрояването на Морската градина започнаха вчера. Привечер около хиляда души обсадиха Общината и блокираха улицата пред нея, скандирайки: "Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
10
 
! Отговори
jon преди 11 години
samo taka varna nese davajte........i samo levski
194
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хак да ви е на Варна, тва си го искате от години. ***. мафиотски град.
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
brawo na tezi, usetiha se , che *** shte im izmaknat grada tuku iz pod nosa im...
192
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението на общинския съвет е последна инстанция и не може да се обжалва. Не можахте ли да се организирате по-рано, когато е имало повече смисъл да го правите?Преди да се внесе решението за гласуване от общинския съвет е трябвало да се организира процедура по обществено обсъждане на плана - чл.121(1) от ЗУТ.
191
8
 
4
 
! Отговори
до 206 преди 11 години
Изтриха ти коментарчето и смени тона нали? :) хехехех ей такива сте всички Варненци...малко да ви скастрят и подвивате опашка :)
190
1
 
19
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Не позволявайте на платените гербери да превземат форума.Окупирай ДЕКЕВР на 6.7.12 петък пред храм-паметник "Александър Невски" от 11 часа ще се проведе митинг-шествие от площада до ДЕКЕВР на бул."Дондуков"Полицията не разреши протестът да се проведе в четвъртък и поради тази причина ще се проведе в петък.Призоваваме всички хора да дойдат и да протестират срещу увеличението на ток,вода и парно.Има смисъл и го доказаха протестите на Орлов мост и тези във Варна.Браво Варна.Ред е на София!!!!
189
1
 
16
 
! Отговори
алек преди 11 години
13-16 юни ОРЛОВ МОСТ ,7-9 -ВАРНА ,СТАРА ЗАГОРА,ПЛОВДИВ , БЪЛГАРИЯ ИСКАМ СВОБОДНА И ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ
188
3
 
7
 
! Отговори
до 193 преди 11 години
Във Варна има по-голям мол от най-големият в София бе, разбирач.
187
21
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
С наближаването на изборите, атаките на БСП ще стават все по яростни. Пикът им ще е на пролет 2013 т.е. точно преди изборите. Дано Борисов успее да ги финтира, както го правеше до сега, и да вземе втори самостоятелен мандат.
186
2
 
10
 
! Отговори
негърSgolqm pishok преди 11 години
абе дайте им бе варненци,дайте им целия плаж на БОЙко,Цецо и Златев да могат да палуват на спокойствие през дългите и горещи летни дни
185
2
 
17
 
! Отговори
BAL BAL преди 11 години
TAPANI!!!!!!!!!MORSKATA GRADINA E ZA BALGARITE,TRQBVA DA SE PODKREPQME,A NE DA SE DELIM NA GRADOVE
184
3
 
27
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Браво Варна победихте мафията! А сега е ред на София да защити всички българи.Окупирай ДЕКЕВР на 6.7.12 петък пред храм-паметник "Александър Невски" от 11 часа ще се проведе митинг-шествие от площада до ДЕКЕВР на бул."Дондуков"Полицията не разреши протестът да се проведе в четвъртък и поради тази причина ще се проведе в петък.Призоваваме всички хора да дойдат и да протестират срещу увеличението на ток,вода и парно.Има смисъл и го доказаха протестите на Орлов мост и тези във Варна.
183
5
 
10
 
! Отговори
варненски селянин преди 11 години
варненските куки(кукери) са май по смешни от софийските им колеги и във Варна ли кукерите карат смръдливи патрулки опели? или ДиМ са ги обзавели с мерцедеси/????? пфуууу селяни
182
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей софиянци, с подигравка се отнасяте към варненци заради 1000 човека на протест заради унищожението на морската градина в града, а вие едва 100 души сте насъбрали срещу цената на тока пред Министерския Съвет.. не ви ли е срам от 2 милиона население бе, скапани ***? Поне си мълчете в тази статия от срам, ***.
181
11
 
4
 
! Отговори
Лолита преди 11 години
Врна се гордее с Мишо Шамара и конса консито :) хахаха може да им направите по един паметник в морската градина :)
180
1
 
13
 
! Отговори
193 преди 11 години
Във Варна има вече повече молове от Сф ***.
179
5
 
4
 
! Отговори
varnenski ciganin преди 11 години
shto be varnenci imate si SYSHTESTVA kato -MISHo GOVNOTO- KONSA nedorazumenieto-KUCi bareti osnovali *** s mnogo grozovati lichica i LAINQNO more a i IZKUSTVENI PALMI
178
1
 
36
 
! Отговори
sofia преди 11 години
Евала Варненци! Само така!А сега, надявам се и Софиянци и цяла България да вземат пример!
177
15
 
3
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Аз като нямам пари как да стигна до Софията...казах ви, че варненци протестираме само с/у заплащане. Ние сме си такива гагаузчета .Нямам 70-80 лева да стигна до София да ида в МОЛА в метрото да се возя ...скръб
176
1
 
26
 
! Отговори
varg преди 11 години
Специални поздрави на моя голям приятел Кирил Йорданов.Колкото пъти го видя толкова пъти споменавам майка му.