Нов трус край Перник

Земетресението е с магнитуд 4.2 по Рихтер
Обновена: 14 юли 2012 16:55 | 14 юли 2012 15:57, Петя Славова
354
Нов трус край Перник
Снимка: Reuters

Земетресение с магнитуд 4.2 е усетено в страната в 15.52 часа. Трусът е с дълбочина 5 км и е  регистриран в района на запад от Перник, на 19 км на запад от столицата, съобщава Европейския сеизмологичен център.

Засега няма информация за жертви и поражения.

Експертите съветват при такива ситуации първо да запазим спокойствие, да не напускаме сградата, в която се намираме, освен ако не можем да излезем на открито до 10 секунди.

В никакъв случай да не бягаме по стълбите и да не ползваме асансьор. Най-безопасното място в затворено помещение е под рамката на врата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло.

Ако се намирате на открито, на улицата, застанете далеч от сгради и далекопроводи. Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито безопасно място и изчакайте.

След затихване на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключите тока, газта и водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още по темата: СофияЗеметресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
3
 
! Отговори
alek преди 11 години
НИКОИ ДА НЕ ВЯРВА НА СОЦИОЛОЗИ.ПОЛИТОЛОЗИИ ГЕРБ.ТЕ СА ЕДНАКВО ВРЕДНИ СА БГ.ОСТАВКА
276
0
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЗАЕДНО С ПРИЗРАЧНИЯ ДОИЦФУНКЛАИТЕР ГУТЕНПЛЕВЕНЛЬОФЕ БАРОНЕТ ПОРТУПЕИ КАДЕТ ИУНКЕР ЦУМВОЛТ ФРИЦ ХАИНЦ ФОН ТОТЕНГЛУПЕН ПРЕЗИДЕНТИШЕ НА БУЛГАРИЯ ГЕРБВИРТЕНШАФТЕ ПАРЦАЛИШЕ РЕПУБЛИК...!
275
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ПУСТИНЯ С АСФАЛТ ЗА ЯДЕНЕ У ГЕРБ КНЯЖЕСТВОТО НА БАЦЕ ТИКВАТА ПРИНЦ ПОЖАРНИКАРСКИ...ПЪРВИ ЛОРД НА БАНКЯ...И НАСЛЕДНИК НА КОБУРГОТСКАТА КОРОНА И ПЪРВО КОЛЯНО НА ТОШКАТА НЕЗАКОНЕН СИН НА САВОИСКАТА ПРИНЦЕСА ФОН ПРАВЕЦ И БАРОН ФОН МИЛИЦИОЕРМУНХАУЗЕН ГЛАВЕН РИЦАР НА ЖАРТИЕРАТА НА ПЕКО ТАКОФ ЦЕРЕМОНИАЛМАИСТЕР НА ЦК НА БАВАРСКОТО БКП...И ЛЕНД ЛОРД НА ГРАФСТВО БАНКЯ ОТ ОБЛАСТА ШВАБИЯ РОДНО МЯСТО НА ФИДОСКЯ ФОН ШВАИНЕ КУРФУРСТЕНДАМ... ПРИНЦЕСА НА ДОЛНА САКСОНИЯ ...!
274
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...."ксенофобски??? настроения обсебени с фашистки?? вегитативни /ХИХИ/ наслагвания в кората на мозъка.Срам ме е от такива" .... !...ТИЯ ОТ ГЕРБ СА 1 ПО ТЪПОТА И ПРОСТОТИЯ...!
273
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДУПЕФ КАРКАТА У ЛЕГЕНО И МОКАР ПОТНИК НА ТИКВАТА...666 пъти.....!
272
2
 
3
 
! Отговори
омбре преди 11 години
Експертите съветват изключете тока водата и газта...докато свърша тази работа може вече и да не съм жив.Бати съветите,да не дава Господ,експерти много ,а живота ми е един.
271
1
 
1
 
! Отговори
До тими, 239 преди 11 години
Аз съм 273. Що не влезеш сега в Европейския средиземноморски център да видиш до колко са си коригирали магнитуда, благодарение на съвместната им работа с БАН! За информация: дават магнитуд 3.9, а не 4.5 както бяха обявили в началото. Дават и дълбочина 5 км, както го показват БЪЛГАРСКИТЕ сеизмолози. Нещо да кажеш?
270
7
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
В този саит има:-хора търсещи забавление...1-хора с психич.отклонения...ЦЕЛИО НАРОД...!-хора,които токущо са си купили комп.и се учат...ТОВА НЕ СА ХОРА...!-хора циници....КАТО НАС 666! СУПЕР...*** НИЕ НЕ СМЕ ХОРА...!-малолетни,без опит в живота... И ТИЯ СА У ГЕРБ...!
269
9
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... УНИКАЛНИТЕ СИЛНИ МИСЛИ НА БАЦЕ СА ПРЕНАСОЧИЛИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА...КУДЕ ...ДЪРЖАВНА ТАИНА...!
268
7
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КЛОШАР Е НАМЕРЕН У БЕЗПОМОШНО САСТОЯНИЕ С ГЕРБЕР У УСТАТА ПРЕД МИН САВЕТ...Василев или странджата...?
267
5
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...САИТО Е КАТО КРЪЧМА БЕ ...ТУКА СЕ ПИЕ И ПЦУЕ...ШО ОТ ТОВА РЕЗУЛТ НЕМА...ХИХИ... А БАЦЕ ИУТРЕ ПА ШЕ ГРЕИНЕ КАТО ТИКВА НА НЕБЕТО...ХАХА....ПРИГОТВИЛ Е ГОСПОД БАЦЕ ПА ДВЕ РИБЕТА ЗА ЦЕЛИО НАРОД...ШЕ АПНЕТЕ ШЕ ПИНЕТЕ ВОДИЦА ОТ СОФ ВОДА...ЦУФТАНИО ЦУФТАНОТИ МОЕ И НЕКОЯ АРИЯ ОТ ОПЕРЕТАТА СЕСИЛ ЗА ПЕТ ГРОША А ВИ ИЗПЕЕ...КАТО ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА ИЛИ И НАИ УМНИО СИ Е МАЛКО ПРООС...ИМА ПРЕМИЕРА НА БАНКЯНСКАТА СКАЛА...*** СКАЛА ДИ МИЛАНО БЕ НЕ НЕКЪФ КАМИК...!
266
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dreme mi na smaizera
265
2
 
5
 
! Отговори
мим преди 11 години
След затихване на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключите тока, газта и водата.????????????????????????????????????????????????????
264
2
 
6
 
! Отговори
До 334 преди 11 години
Не знам за какво спорите с "Професора", но си позволявам да прибавя още три вида участници, за които можеш да бъдеш абсолютно сигурен, че пишат коментари в този сайт:1. Скучаещи чиновници в работно време,също и хора,които по някаква причина са за дълго време у дома и няма какво да правят /безработни,пенсионери/.2. Хора,които са любопитни да видят, как ще реагират останалите на някакъв тип изявление. Това е начин да се пробват - какво и как да кажат в компания.3. Правят извадки за изследвания.
263
2
 
26
 
! Отговори
до ПРОФЕСОР преди 11 години
Виж,сега,България не е"само герб и против герб"!Но щом настояваш,писах едно минусче на герб,макар това нищо да не значи.Ти не виждаш ли какви *** пишат тук?Това не може в никакъв случай да служи за някаква извадка.В този саит има:-хора търсещи забавление-хора с психич.отклонения-хора,които токущо са си купили комп.и се учат-хора циници-малолетни,без опит в живота-платени партийни драскачиИ когато в сайта влезе нормален човек,чувства колко е деградирало част от българското общество
262
3
 
14
 
! Отговори
Най-общ извод преди 11 години
Перничаните още не са успели да спипат Рихтер.
261
3
 
3
 
! Отговори
ivo преди 11 години
В Пловдив нищо не усетих.Предния път беше здраво, ама сега нещо нищо :).Може да е друг разлом знам ли.Не разбрах само дали има щети.
260
2
 
4
 
! Отговори
сстранник преди 11 години
Абе ,...къде са ни врачките(м9мк9 им),екстрасенсите и гадателките...Да не би да са се еб***ли в този момент и да не са усетили нищо?Или от вчера се еб***т перманентно и си нямат време горките да предскажат???А сега сигурно ще се надигнат и развихрят и ще плещотят ,че се очакват нови и още по-силни?
259
0
 
8
 
! Отговори
ДО ПРОФЕСОРА преди 11 години
От 279,това което написах не го мисля.От коментарите и *** драскачи разбрах ,че ако се наложи да разчитаме на тях нищо няма да се получи.Жалко ,че младите хора не четат или ако четат не разбират,важно е да са арогантни и цинични,разбира се това не важи за всички.Половината от тези драскачи каквото и да стане ще седят пред мониторите и само ще плюят.Пишете неща който младите не знаят но пак не го разбират,жалко за кадърните хора в държавата ни.
258
2
 
2
 
! Отговори
бес-ник преди 11 години
на концерта Слави каза че е фен на Перникзащото беше пил от тази ракияпродавам противоземетръсна ракияот 3 ракии ставаш безсмъртенможе да биеш и Б.Б. на каквото си поискаши аз съм от Перник