Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"

Няма забавяне на другите големи проекти, категорична бе тя
Обновена: 17 юли 2012 14:54 | 17 юли 2012 12:47, Красимир Ангелов
122
Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"
Новото кръстовище. Снимка: БТА

Открито за експлоатация е първото модерно кръстовище на две нива между бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Андрей Сахаров" в столичния квартал "Младост".

Обектът беше открит тържествено от кмета на София Йорданка Фандъкова, която посочи, че е сдружението "Трейс Виа" ще бъде санкционирано с около пет на сто от договореното плащане за обекта - около 8,8 млн. лв.

Причината е забавянето на обекта, въпреки че според кмета освен субективните причини, има и обективни - тежката зима и обилните валежи, които не са позволили да се извършват заваръчни дейности по мостовата конструкция.

Чрез мостта се осигурява връзка между улица "Св. Киприян" и  бул. "Андрей Сахаров", а оттам като алтернативен маршрут за избягването на бул. "Александър Малинов" може да се използват ул. "Йерусалим" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и от Площада на авиацията може да се прави връзка с бул. "Цариградско шосе", посочи заместник-кметът на София Любомир Христов.

Още по темата

От своя страна Йорданка Фандъкова бе категорична, че няма забавяне в останалите големи инфраструктурни проекти в столицата.

По думите й за следващата година вече има строителна готовност за започването на другите две кръстовища на две нива - при бул. "П. К. Яворов" и бул. "Симеоновско шосе" и при бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов".

До края на септември пък ще бъде готово продължението на бул. "Андрей Сахаров" в ж. к. "Младост 3", отчете столичният градоначалник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 11 години
БОЖЕ ЗАКРЛЯЙ ПЕРСОНАЛНО ТОВА КРЪСТОВИЩЕ, ЗАЩОТО ТВОЯТ ВСЕВЛАСТЕН НАМЕСТНИК НА ЗЕМЯТА ГО ИЗОСТАВИ !!!
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фандъкова е доста безлична жена, напълно в унисон с тъжния ни преход. Много добра е за илюстрация на баснята за охлюва, дето стигнал до върха с..пълзение
96
0
 
3
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Фандъкова,да ми пазиш лентичката,ей!
95
0
 
2
 
! Отговори
do 117 преди 11 години
Bratle cheti po-vnimatelno cqloto krystovishte struva 8,8-miliona.Globata shte e 5 % ot tezi pari,sam si gi smetni kolko shte e
94
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Основната задача на "управляващите" ни разбойници е да УСВОЯТ (т.е. да ОТКРАДНАТ) колкото се може повече от НАШИТЕ ПАРИ и от ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.Като напълнят гушите на приятелчетата си и СИ ПРИБЕРАТ СЪОТВЕТНИТЕ КОМИСИОННИ.А за геноцидът, който упражняват върху нещастните софиянци с продължаващите години наред запушвания, задръствания и мръсотии - да не говорим.
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5% са 8 милиона леваПо мой сметки едно кръстовище ни излиза към 130 МИЛИОНА????130 МИЛИОНА????ГЕРБ ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ??
92
0
 
2
 
! Отговори
Bob преди 11 години
нон, е не искаш ли да видиш колко ни е грамотна главата
91
0
 
8
 
! Отговори
Бобо преди 11 години
Ей, не се научиха тия ***, че градоначалник е полицейският началник на града, а не кмета. Аман от неграмотници. Има речницииии:(
90
2
 
7
 
! Отговори
До 111 нон преди 11 години
Малко неточен ти е израза. По-добър при двама много слаби кметове, навява на други мисли. По-правилното е да се кажем че Фандъкова е по-малко слаб кмет от предшественика си.
89
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
нон, че то кой беше преди нея...Искам да видя едно изречение, написано от Борисов.
88
0
 
5
 
! Отговори
цщцщ преди 11 години
на трейс трябва да има 50 на сто санкция и да направят един надлез без пари
87
3
 
7
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Гейбери, всички ще се превърнете в Кина П. Жалко за вас.
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безмисления мост е построен само за да премахнат пункта за изкупуване на метал върхо който минава моста. Сега ще прекарат и тролея 5-ца до колелото на 306. Чакаме и там безумен светофар. Чиновническа тъпота.Другата безмислица е, че трасето Сахаров - Киприян щяло да минава под терасите на живущите в Младост 2 и да стига до ИКЕА.
85
0
 
7
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
А, забелязах точно на средата на пътя между Младост и Дървеница, че има една допълнителна лява секция на светофара, но кръстовище на две нива не видях. Да безсмислено е там да има сложен възел, при целия хаос на Билата.
84
2
 
4
 
! Отговори
maca преди 11 години
е, има го, как да го няма. Че и се пресичат булевардите. Виж поне maps-a
83
3
 
2
 
! Отговори
Кина Проектантката преди 11 години
До 103Ти от кое село си, друже? :)))
82
0
 
9
 
! Отговори
До 103 Nabuco преди 11 години
Пресичат се горе-долу по средата на пътя между Младост и Дървеница /Ляпчев/. Просто там е толкова ненужно да се прави детелина, че никой не се сеща за това кръстовище.
81
4
 
6
 
! Отговори
Nabuco преди 11 години
Току-що минах от там и изобщо не видях такова кръстовище. Или то не се намира на Сахаров и Ляпчев, които впрочем май и не се пресичат или ГЕРБ почнаха да откриват несъществуващи неща. Последното също няма да ме учуди.
80
3
 
4
 
! Отговори
Кина Забраваната преди 11 години
До 100Не знаех, че като дойде нов кмет и пренарежда града като конструктор "Лего". :) Я да ни кажеш при Софиянски отде минаваше тая улица, че съм забравила нещо... :)))
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ има кмет в София от 10 ноември 2005, но според Кина досега са минали три години, а не 6 години и осем месеца.