Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей на това се казва: А ДАНО, АМА НАДА ЛИ! Със същата точност могат и да кажат, че ще направят най-високат сграда в света!
263
1
 
4
 
! Отговори
до 336 преди 11 години
горди- плевнелиеверудирани-така се пише- Калинките-кмета на Димитровград, Делян Добрев, Калинка как й беше името, ако се поразровите- май-май целият ви кадър е такъв, съдейки по действиятаразбирете- най-вече хилърито като ви говорибогати- това е единственото вярно твърдение-Цветелинка, Бойко, ***, Пашата, Цецкоалтернативата сме всички ние, които повече не искаме да живеем по този начин, а вие не можете по друг- това се казва революционна ситуация
262
1
 
8
 
! Отговори
Радио Престилка преди 11 години
За стопанската единица НЕК, трябва отделна тема, тука се пише за магистралите. белене беше константа! Магистрала Хемус не е магистрала Тракия, терена само дасе проследи и се виждат деветте разлики! Това с предварителни разчети колко ще струва е ай да не казвам сега народни приказки, номера е да се усвоят едни пари с приятели това е! Номера е да се убеди Българина, че едва ли не само ГЕРБ, може да строи! Но никой не влага обезценяването на парите в момента! Скоро очаквайте 200 лв. на цяло!
261
4
 
4
 
! Отговори
до lainomet преди 11 години
И преди съм го казвал и сега пак ще го кажа - всички ГЕРБави сте едни "еродирани", ум да ти зайде...
260
1
 
1
 
! Отговори
до 333 преди 11 години
не започвай пак с Белене- нищо от това, което казваш, не е вярно- няма загробващ заем, има строителство, поръчано от НЕК ,има площадка, изградена от НЕК, има реактор, платен от НЕК,никаква държава не е намесена- НЕК е стопанска единица, която сега се напъват да я пуснат на борсата, че да могат да я купят американците-това е простата истина
259
0
 
4
 
! Отговори
Радио Престилка преди 11 години
До 331 aqСлед като сме започнали да Спамим и сваляме неудобните коментари надолу, нека и аз се включа! Колю Фичето (от турското уста - майстор, професор) толкова по Спама! Надявам се Админите, да почистят малко! А относно магистрала Хемус, в момента това е мисия невъзможна, все едно да построим совалка! Икономиката на страната няма такава производителност, която да покрие строежа! Дефакто нещо като Белене, ще има загробващ заем!
258
1
 
3
 
! Отговори
до идеолога преди 11 години
защо ни предлагате торта- искаме хляб! магистралите са последна грижа -обслужват само софиянци, магистралките ,турските пияни тираджии и Бойко. искаме пътищата до моя град, до всеки град да не са трапища- даже си плащаме за това- винетки на банката на Цветелинка, нещастните доставчици си чупят колите за доставки- чудя се защо още не са направили бунт.
257
0
 
1
 
! Отговори
aq преди 11 години
Пише се инжЕнер и Кольо Фичето е бил майстор, а не инженер.
256
1
 
5
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Леле, как се е наклала тая, тя кръгла,бре... "нема кръст, нема половина... като бадън за ракия..." още един мандат, и Фидоска ще изглежда като кръшна фиданка в сравнение с Лилянка :d
255
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12 километра - и *** ленти !!!! срам и позор !!!!!!!!!!! и какво толкова -12 км. ПОКАЗНОСТ и РЕКЛАМА !!!!!!!
254
1
 
8
 
! Отговори
беден бг преди 11 години
Аз не искам магистрала - искам да оправите пътищата в малките градове и села щото има ями,а на излизане от града има знак ВИНЕТКА ,Гражданска отг.данък,и всеки път като ударя в една такава яма и се сещам за вашите майки даже ги поздравявам баш по Български до 9-то коляно!!!Ей,смешници такива вие имате ли представа че като сметна всички застраховки,данъци,винетки,прегледи заеми ЦИФРАТА Е ПО ГОЛЯМА ОТ ЗАПЛАТАТА КОЯТО ПОЛУЧАВАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А кво да ям???
253
1
 
3
 
! Отговори
ronin преди 11 години
Активност,защото го няма Лентореза! Иначе не моа се докопат...
252
1
 
2
 
! Отговори
Радио Престилка преди 11 години
Абе напоследък, пиша за последните два дена голяма активност на редовите министри от Правителството, то валят обещания, казват колко ни е прекрасно и чудесно да си живеем тука в тази държава... Голяма кампания раздават по медиите! Само да попитам, те ли са се надрусали или нас смятат за такива! все пак някой нарушава закона! Защото аз не мислч, че в момента в България всичко е рози и цветя!
251
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тръгнала Лиляна с менци за вода.Вървяла, вървяла, па затънала в калта...
250
0
 
1
 
! Отговори
алоооо преди 11 години
абе много прогнози,много обещания-пък работата нещо не върви!!!и тая стана врачка,хахаха
249
2
 
10
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
ГЕРБ ПАК ЛЪЖЕ!
248
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А магистрала Черно море???????
247
0
 
0
 
! Отговори
до 315 преди 11 години
Не отричам,но защо ми го пишеш в отговор на моя коментар?
246
0
 
1
 
! Отговори
до 310 преди 11 години
работата на държавата е да се разплати с бизнеса, не само да го товари с нови и нови плащания и да иска от него да е изряден, а 3 години не могат да се разплатят- предумишлено убийство!
245
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството котка и се опитва да излъже варненци и хората от североизтока с тия басни, но вече едва ли остана кой да им вярва на лъжите! Варна и североизточна Българя скоро ще се отцепят от Шопландия с всичките и политици, чиновници и ***!