Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
2
 
6
 
! Отговори
до радио престилка преди 11 години
защо да не могат- ще я направят, после ще я преработят, после ще я доработят и с анексите току виж стигнала 10 милиарда
283
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦАЛЯ ЕВРОПА ВЕЧЕ Е ВДИГНАЛА РЪЦЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО- НЯМА МЕРКЕЛ, НЯМА ЕК- ЦЯЛАТА ЕВРОПЕЙСКА СЕРИОЗНА ПРЕСА ИНФОРМИРА ЗА МАФИОТСКОТО МИНАЛО НА БОЙКО- ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е МНЕНИЕТО ЗА НАС В ЕВРОПА- ТЪМНА БЪЛКАНСКА ДЪРЖАВА ОТ ЮЖНОАМЕРИКАНСКИ ТИП, В КОЯТО ЦАРЯ И МАФИОТА СТАВАТ ПРЕМИЕРИ. НИЩО ЕВРОПЕЙСКО! НИЩО ЦИВИЛИЗОВАНО! СРАМ ЗА ДЪРЖАВА С ТАКАВА ИСТОРИЯ- ДА НИ МИСЛЯТ ЗА ПРОПАДНАЛА ДИВАШКА ДЪРЖАВИЦА!
282
1
 
5
 
! Отговори
до БОЙЧО преди 11 години
Интересното е ,в България има повече вярващи на Бойко, отколкото в Европа- това говори за офчия манталитет на мат`ряла
281
1
 
4
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
ГЕРБ ПАК ЛЪЖЕ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ! МАЛКО ОСТАНАХА ТЕЗИ, КОИТО ВИ ВЯРВАТ.
280
3
 
4
 
! Отговори
до 343 преди 11 години
всички магистрали, включително и Хемус, са започнати от предишните, само Тройната коалиция е изградила толкова, колкото бойко с неговите "Европари"- те са парите от резерва, оставен пак от Тройната коалиция.
279
1
 
2
 
! Отговори
до IQ преди 11 години
Явно Бойко когато е говорил за мат`ряла е имал предвид теб
278
1
 
5
 
! Отговори
ДО 348 преди 11 години
БСП НЕ КРАДЕ ОТ БЮДЖЕТА- ПЪЛНИ ГО И ОСТАВИ ПРЕПЪЛНЕН НА ГЕРБ ДА СИ ИГРАЯТ НА УПРАВЛЕНИЕ. А ЗА МАГИСТРАЛИТЕ- ЗАЩО ГИ ПРАВИХА ТУРСКИ И ГРЪЦКИ ФИРМИ- ТОВА НЕ Е ЛИ ИЗТОЧВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПАРИ, ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ. САМО ЕДНА БЪЛГАРСКА ФИРМА И ТО НА ГАДЖЕТО НА ДЪЩЕРЯТА НА ЦВЕТЕЛИНКА- ЗЕТКО
277
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ - Групировка за Ефективно Разграбване на БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!
276
1
 
3
 
! Отговори
Def преди 11 години
До IQ 146. Умнико, в Европа не спират камионите при температура над 35 градуса, а по "качествените евтини" Бг магистрали ги спират та да не изкривят платната. Ай сиктир. Евтиното винаги излиза скъпо, това е стара максима, но ти си явно много *** да го разбереш. Айде бегай да го целуваш на Боко и Цоко.
275
1
 
4
 
! Отговори
до ай кюто преди 11 години
то и доклада така пише- липса на посока на развитие, 12 мафиотски групировки с по един и половина милиард нелегални приходи на година, и Германия каза, че нищо, че Бойко и Дянков от три години ни проглушиха ушите как сме готови за Шенген, Германия-най-добрия приятел на Бойко каза, че въобще не сме готови- огромно разминаване между самооценка и оценка! След 3те мандата, които ги искаш, и в африканския съюз няма да ни искат
274
6
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Единственият шанс България да оцелее,е не още един,а още поне 3 мандата на Боко.Защото"батаците"и"авгиевите обори"са навсякъде!20 години няма да стигнат,за да се изринат.А ако,не дай Боже,Борисов не спечели следващите избори и се върне новата"стара"тройна коалиция-БСП-Доган-Кунева,тогава България НАИСТИНА ще изчезне.Погребана под НОВИТЕ КРАЖБИ,които в тая световна КРИЗА,бюджетът НЯМА ДА ПОНЕСЕ!Тогава ще видят пенсионерите "кон боб яде ли",като почнат КОМУНОИДИТЕ да КРАДАТ БЮДЖЕТА!КАТО БАШИБОЗУК!
273
3
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Цените на "бойковите", по скоро "плевнелиевите" магистрали са ПОД 4 млн.лв./км! Така ще е и с продължението на Хемус! Любознателните читатели могат да се упражнят, като проверят ИМА ЛИ ПОСТРОЕН И 1 метър магистрала в ЕС през ПОСЛЕДНИТЕ 15 години на ПО-НИСКА ЦЕНА. Стигна се дотам, еврокомисарчето по регионално развитие, преди търга за последния лот на Струма, да дотичва и да призовава да не се сиромахомилства и да не се гони НАЙ-НИСКА ЦЕНА! Зер ако европейските данъкоплатци разберат, че в България магистрали се строят 2 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО, могат да попитат ЗАЩО и комисионните на евробюрократите да бъдат застрашени! По показателя Строителство на Магистрали Правителството на Бойко Борисов е безспорно НАЙ-НЕКОРУМПИРАНОТО В ЕВРОПА! Бойко Борисов(по-скоро Плевнелиев, това е негова заслуга) СТРОИ НАЙ-ЕВТИНИТЕ МАГИСТРАЛИ В ЕВРОПА! БЕЗСПОРЕН ФАКТ, ОПРОВЕРГАЙТЕ МЕ, КОМУНОИДИ!
272
6
 
3
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Плюещи в несвяст КОМУНОИДИ, плещят за някаква ДИКТАТУРА И МИЛИЦИОНЕРСКИ РЕЖИМ! При условие, че и за 1/1000 от написаното против Борисов, ако беше само помислено от някого по времето на милиционеро-социализЪма, "мислителя" щеше да остарее в затвора, ако не и ликвидиран по бързата процедура... Е, има ли по-*** и ДЕМАГОГСКА от КОМУНОИДНАТА ***? Не, няма, не е имало и НИКОГА няма да има в историята на България...
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да се напъва втори мандат няма.
270
4
 
5
 
! Отговори
преди 11 години
Има ли вярващи на това малоумие? Две години ще изчистват ИДЕЙНИЯ проект и след това за 3 години ще я построят, вероятно използвайки идейния проект, защото не вярвам да чакат 1-2 години за същинския проект и за още толкова да я построят. Явно не смятат да карат втори мандат и после ще питат следващите "Къде е магистралата?"
269
13
 
7
 
! Отговори
Бсп=бкп=дпс=разруха преди 11 години
Ще стане 100% ако ББ има втори мандат. В противен случай *** ще започнат източването на договорените евро пари от Герб и пак ще ни спрат финансирането. Толкова ли не разбраха някои хора, че като не гласуват и оставят туморите от бсп да докачат кокала за пореден път след тях остава само разруха. Докога?
268
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NE TE LI E SRAM!!!!
267
2
 
1
 
! Отговори
chr преди 11 години
naj-nakraja neshto se stroi i pak niama ugodijaI Gospod da dojde da ni e premier, pak shte se nameriat hora da go rugajat.
266
5
 
11
 
! Отговори
Радио Престилка преди 11 години
До 340 Все пак темата е за Магистрала "Хемус" това по отношение стига за магистралите! Относно "използвайки редица неверни допускания" , дано аз да съм в грешка, но там е работата, че почти никога не греша... Нека някой строител да ме убеди как магистрала "Хемус" ще бъде завършена до 2017 за един милиард евро! Лично ще лобирам, за Нобелова награда по икономика! Това дето каката го казва пред камерите е да залъже масовият жител на страната, все пак има още хора за лъгане!
265
3
 
2
 
! Отговори
до 337 преди 11 години
не можеш да доказваш едно твърдение че е вярно, използвайки редица неверни допускания. И стига вече с тия магистрали- не разбра ли, че за да стигнеш от точка А до точка Б не е нужна магистрала, а добър междуградски път- там е бизнеса- вътрешния де, иначе пияните турски и румънски тираджии само се ползват от магистралите ,плащайки нищожни пари- в Европа на 20 км горе-долу плащаш по 20 евро на магистрала- тук си купуват една винетка на границата и перкат свободно- и тук сме продажници