Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама, тая мазна *** скоро беше и у наше село и зе, че уплаши и кокошките и те милите спреха да ни носат яйца. Та затова пу, пу, пу боже, опази ни от такива!
243
6
 
2
 
! Отговори
до 308 преди 11 години
Мисленето ти е правилно,но си личи,че си копирал мнение от някъде и опитвайки се да го доразвиеш говориш глупости.Кой да открие предприятия в провинцията??? Дърважата ??? А защо не откриеш ти ? Това с предптиятията трябва да го направят инвеститорите,собствениците на капитал,а не държатата. ИЛИ МОЖЕ БИ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ В БЪЛГАРИЯ МЕЧТАЯТ ЗА ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ,ЗА ДА КРАДАТ В НЕСВЯС !!!
242
1
 
14
 
! Отговори
бгн преди 11 години
Някой приятел от чужбина като ме попита какво ново в Б-я аз му отговарям "строим 30-40км магистрали" . И той "а друго ?" , отговарям "Нищо , тва е , за няколко години".
241
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западните вестници изтъкват,че основен пропаганден трик на нацистите било именно строителството на магистрали.Правят аналог с България.Тия магистрали обслужват турските тирове и турските гастербайтери.Българите, работещи на магистралите по 3,4 месеца не са получавали заплати,за разлика от чуждите работници.По важното е да се помисли за откриване на нови предприятия извън столицата,да има къде хората да работят.Вноса многократно надвишава износа.Да се намали безработицата.
240
2
 
18
 
! Отговори
инж.колъо фичето преди 11 години
аз съм инжинер и само от снимката виждам че нищо не са направили
239
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лиляна, и аз като вас на приказки съм много добър
238
1
 
7
 
! Отговори
до 304 преди 11 години
има един сайт-бойкомер- там се отчитат обещанията и изпълненията- 7 % изпълнени. Толкова могат или се изхвърлят по байганьовски в обещанията
237
1
 
15
 
! Отговори
M преди 11 години
Ами по спомени преди малко повече от 3 години имахте доста повече поети ангажименти от това да изграждате пътища.
236
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на ГЕРБ работата е такава :Все едно да си купя само копче и да викам че имам и балтон .Вие ще ми повярвате ли
235
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лиляно, и да асфалтирате хубаво че като дойдат БСП-то след вас да не прасфалтирват 4 години
234
1
 
8
 
! Отговори
до 299 преди 11 години
ами прави сметка как са го асфалтирали ГЕРБ
233
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 296 ти не искаш магистрали ама още една гидина ще изтърпиш ,пък като дойдат другите ще видим пък те какво ще правят ------те ще преасфалтират направеното от ГЕРБ
232
1
 
10
 
! Отговори
до 294 преди 11 години
и бюджет няма вече-взеха парите от здравната каса, затова д-р Цеков днес каза ,че се въвежда график на боледуването,да няма струпване с инфаркти- до 8, 9 да мре, взеха сребърния фонд, затова след 15 години втора пенсия през крив макарон, взеха и заем да закърпят дупките и да построят още няколко км.магистрали и да откраднат половината. Това е тъжното завещание на ГЕРБ. След тях тежко и горко на следващите!
231
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ съм малко необразован и не разбирам от политика *** като гледам май сме се о.рали до ушите
230
1
 
4
 
! Отговори
до 295 преди 11 години
не искам магистрали- искам икономика, искам пътищата между селищата да са оправени- там всекидневно вървят бусчета и камиони, които зареждат и бутат мижавата търговия, магистралите са за турските тирове, магистралните труженички и софиянци- да джиткат до морето-южното, северното-кучета го яли
229
1
 
0
 
! Отговори
до 282 преди 11 години
браво ,лилянче .......--------------браво се вика само на магаре трябва да я почерпиш Лилито че ще ти направи магистрла
228
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да пипитам :АМИ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ или вече държавата не може и един *** да постройдъжавата май върти само едни пари наречени бюджет ,другото всичко е обрано ако някой знае да ми обясни
227
1
 
3
 
! Отговори
до 287 преди 11 години
а като преместят същия този руски реактор на белене в козлодуй- по-малко руски ли става, по-рентабилен ли става или какво ?
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кралицата на магистралите
225
1
 
2
 
! Отговори
до 287 преди 11 години
някак си хаотично звучиш- имаш площадка на НЕК , с европейско разрешително, имаш платен реактор, имаш втори платен 30% остава само някой да ти монтира, като цената на монтажа се изплака от бъдещите печалби- толкова е прости и чисто, че няма накъде, стига да искаш да проумееш