Заради разправии спасители отказаха да извадят удавник

Туристи им предлагат джетове за починала на „Златни пясъци“ жена
Обновена: 13 авг 2012 10:06 | 13 авг 2012 10:05,
63
Заради разправии спасители отказаха да извадят удавник
Тази година има тревожно висок брой на удавени туристи. Снимка: Булфото

Спасители на курорта „Златни пясъци“ отказаха да извадят труп на удавник, тъй като щели да дават свидетелски показания.

Служителите от Червения кръст били длъжни да се притекат на помощ само по време инцидент, не и след това. 
За инцидента с починалата жена, станал вчера по обяд, пише „24 часа“, в чиято редакция е постъпил сигнал на възмутени граждани.  

Около 12 часа две момчета с джетове забелязали подут труп на жена да плува в морето срещу бившия хотел “Интернационал” в южната част на курорта. Алармирали спасителите на последната шамандура и дори им предложили транспорта си.

Наложило се да викат полиция, водолази и Гражданска защита и да се организира цяла операция по изваждането на тялото, която приключила неуспешно в късния следобед.

Шефът на“Морска администрация” Сергей Църнаклийски потвърдил, че сигнал за забелязано в морето тяло на жена е бил получен от лодка за сезонен превоз на хора. Веднага бил изпратен катер на морската администрация.

Тялото не било открито, въпреки че водолазите го търсили над 2 часа в район, доста по-голям от мястото, където е било видяно, тъй като са предполагали, че течения може да са го отнесли.
 
„Спасителите отговарят за зоната до шамандурата, навътре в морето дори не бива да влизат, без да има ситуация по спасяване, защото по това време може да стане инцидент и да са нужни на поста си в охраняемата зона, за която отговарят”, смята Антон Налбантов, шеф на дирекцията “Водноспасителна служба” към БЧК.

Докато се интересувал за подробности около сигнала, за който го потърси “24 часа”, той научил, че на същия плаж спасителите вчера са оказали помощ на давещ се и случаят завършил благополучно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как така, спасителите отказали?! Ами, те имат правилник за работа!В края на краищата, има други служби, които работят по изваждането.Заглавието на статията не отговаря на съдържанието!
52
2
 
7
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
@58: Г-жо/Г-не, вие ВЪОБЩЕ направихте ли си труда да прочетете материала( статия не може да се нарече, тъй като е неграмотно, неетично и елементарно написано) , че коментирате? Или вие, ей така - от заглавието само?! И друго да ви попитам: Какво значи бълг.работа в случая? Че не са напуснали поста си за който ОТГОВАРЯТ(и за живота на хората) заради ТРУП?! Ами, ако бяха напуснали и,не дай си боже, сина ви или дъщеря ви тръгне да се дави(а те СПАСЯВАТ ТРУП),щяхте да кажете: "Ейй, бълг.работа...
51
2
 
0
 
! Отговори
До 44 и подобните му преди 11 години
По твойта олигофренска логика, ако плуваш след шамандурите или караш водно колело, джет, сърф или каквото било, трябва и задграничния паспорт да си носиш! Нещо за териториални води да си чувал ( 12км от бреговата ивица навътре в морето). Откъде ще си чувал! То това по чалга каналите и казаните с домашна ракия не го дават...
50
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българска му работа за какъв са там нали са спасители професията им е хумана просто думи нямам в тая тая държава объркана всичко е на опаки и здравеопазването ни е на също ниво никакво внимание не ти обръщат ако неси платиш под масата и после ревът за заплати
49
4
 
2
 
! Отговори
lilly.alex.35 преди 11 години
nikoi ne si e na mqstoto v bg. s izklu4enie na boiko borisov
48
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не говорете глупости.Работата на спасителя е да СПАСЯВА, а на съотв. полицейски и съдебни органи- да вадят трупове, които НЯКОЙ видял някъде.
47
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА...
46
4
 
31
 
! Отговори
Орка преди 11 години
Преди 2 години морето изхвърли разложен труп на младо момиче до къмпинг Делфин,Ахтопол.Патолога и полицайчето чакаха с часове групата за гражданска защита,накрая полицая започна да се моли на туристите някой да помогне защото тези от гражданска защита в Бургас нарочно се бавели ,за да избегнат гадната работа.С няколко одеала и чаршафи патолога направи носилка,и с още няколко доброволци изнесохме разложения труп по тясната и стръмна пътека.Помощ не дойде от никъде,викахме Неволята !
45
4
 
28
 
! Отговори
Десито преди 11 години
След учителите,полицаите,лекарите,миньорите сега идва ред и на спасителите. Всеки трябва да бъде настроен срещу някой. И това ако не е поръчково!!! *** ***!
44
3
 
50
 
! Отговори
войн преди 11 години
Dnes.bg така малко поне да се чувствате неудобно,то бива,ама вашето.........долни интриганти!
43
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Журналистите да хванат и да видят депутатите каква работа вършат, стига са се рили избирателно. Спасители, доктори, учители всеки им крив, но депутати не свършили нищо, а получаващи облаги и пари не виждат.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25-ти, излез от градината, че нещо си презрял.
41
3
 
75
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Работата на спасителите е да помагат на давещи се хора , а не на трупове , за труповете си има полиция и съдебно медицинска служба .
40
3
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
естествено, че това е работа на полицията, а не на спасителите, защото по тази логика и отворените журналисти могат да вадят трупове
39
37
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
границата на България не е до шамандурите..........май на някой хора главите са им шамандури
38
5
 
7
 
! Отговори
да 37 чужденеца преди 11 години
Ти си налягай парцалите ,че има още много *** да чистиш с тях...
37
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трупът е бил извън границата на България и нито МВР, нито Червен кръст могат да се намесят.Остава на разположение на акулите и на чайките да си свършат работата.
36
3
 
35
 
! Отговори
do 39 преди 11 години
W krajna smetka, towa e rabota na policiqta, a ne na medicite.
35
7
 
32
 
! Отговори
do 39 преди 11 години
Kato student po medicina w Germaniq 6te te pitam. Ti wijdal li si kak izglejda trup na udawnik, kojto e sedql nqkolko dni wyw woda? Za6toto az po sydebna medicina sym wijdal i 6te ti kaja, 4e gledkata ne samo 6te te nakara da powyrne6, ami 6te go i synuwa6 nqkolko no6ti. Kak si predstawq6 nqkoj grajdanin da go gu6ne i da go izwadi s goli ryce. Horata w Bulgaria, osobenno organite sa stanali tolkowa apati4ni, 4e we4e grani4i s bezotgowornost.
34
4
 
108
 
! Отговори
Еееее преди 11 години
Егати провокативното и подвеждащо заглавие на статия!! Спасителите нямат абсолютно никаква вина и касателство!