Клон падна върху жена в Ямбол заради силния вятър

Пристанище Варна е затворено, в Бургас предупреждават гражданите да внимават
Обновена: 8 окт 2012 15:50 | 8 окт 2012 15:50,
19
Клон падна върху жена в Ямбол заради силния вятър
Клонът е паднал на улицата. Снимка: архив Булфото

Голям клон, отчупен от силния вятър, падна върху жена в центъра на Ямбол, на улица “Търговска“ около 13.00 часа, предаде “Фокус“. Само на няколко метра се намира основно училище „Кирил и Методий”. Пострадалата жена е на 42 години и е била откарана в болница.

От Общинската администрация съобщиха, че незабавно е сформирана комисия, която да извърши оглед на състоянието на дърветата в града. Отстраняването на сухите клони ще започне веднага щом позволят климатичните условия.

Подобен инцидент е станал и в Русе, където се е извила прашна буря. Силният вятър е прекършил дърво пред блок в квартал „Възраждане", предаде bTV.

До 84 км/час достигала скоростта на вятъра тази сутрин в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град за БТА.

Край морето също се изви силен вятър. Пристанището във Варна е затворено, съобщиха от ръководството на корабния трафик. Освен пристанището са затворени за маневриране всички канали.

Силата на северозападния вятър е около 13 метра в секунда, като пориви достигат до 18 метра в секунда.

Община Бургас предупреди жителите на града и особено възрастните хора днес да бъдат внимателни, тъй като се очаква силен вятър. Той ще достигне до 44 километра в час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Topolov преди 11 години
pak li?! kade sa bg darvari, bg lesnichei, bg gorski, bg ozeleniteli, bg gradinari, bg sekachi, bg rezachi, bg katerachi, bg skachachi, bg darvodeltzi, bg ekolozi, bg grajdanska zastita?! za armiata ne pitam - te za nisto ne stavat i hich ne gi vijdame, samo yadat parite na bg danakoplattzite.
12
1
 
2
 
! Отговори
Дървото преди 11 години
Е то на снимката пише "клонът е паднал на улицата" което реално погледнато е истина. Това че снимката не е от Ямбол е пределно ясно.....
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимния написал коментара си в 18.33 - има хора , които милеят за Ямбол и училищата там не са скапани, а ЯМБОЛ НЕ Е *** ГРАД, БУРАТИНО!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
освен всичко друго на снимката е кола с бургаски номер
9
0
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 11 години
Само дето това не е улица "Търговска"на снимката,не че има значение,но не трябва да се лъже.Плюс това,днес не е валял дъжд,а там е мокро.
8
1
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Кирил и Методий е начално училище, не основно.
7
2
 
1
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Най много да се е изпръцкала на паважа от тежестта. Нека пак реват природозащитниците за дървета и баири.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До амиЕми да съборим и Аспараруховия мост, щот има самоубийци.
5
2
 
3
 
! Отговори
HETO преди 11 години
явно за някои тук, Бойко е виновен и за природните бедствия, и за чупещите се дървета, и за това 4е Барселона вчера не победи Реал, а и нека си го кажем и за през лятото силно падналото ниво на река Тунджа!
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на хейтърите пак ББ им крив - той чупи клони, събаря козирки... вместо да иде до Ямбол и да отреже опасните клони. Сигурно живеете в гората и нямате кметове, общински комисии и т.н.
3
2
 
24
 
! Отговори
ами преди 11 години
Предупредили възрастните хора???Клоните падат и убиват млади!Колко смъртни случая трябва да има за да се вземат мерки???
2
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гарантирано от ГЕРБ!
1
4
 
35
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Дано жената се оправи възможно най-бързо! А на нас - останалите ни остава да се "надяваме" утре някой клон да не падне й върху нас или да не бъдем поредната жертва на някой касапин в тази БЕЗУМНА държава!