Задържаха извършители на измами в Старозагорско

Възрастна жена се разделила с 20 000 лв.
Обновена: 28 окт 2012 11:47 | 28 окт 2012 11:46,
22
Задържаха извършители на измами в Старозагорско
Снимка: Bulphoto

Полицията в Стара Загора разкри и задържа извършители на измами, получили големи суми от възрастни хора в региона. Това съобщиха от Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в града.

Измамниците са задържани след получаване на сумата от 20 000 лв. от 62 годишна жена в с. Оряховица на 18 октомври. Това са Я.Д. (37 г.) от Варна , П.П. (42 г.) от Дългопол и В.П.(37 г.), също от Дългопол. Лицата са задържани първоначално за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и с постановление на Старозагорска районна прокуратура им е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Установено е, че Я.Д., П.П. и В.П. в съучастие с 39 годишния В.Д. от Дългопол и 38 годишната С.И. от Пловдив, живееща на семейни начала с В.Д., са извършители на 3 измами на възрастни хора, живеещи на територията на Първо Районно управление "Полиция" в Стара Загора.

Измамите са осъществявани по еднотипна схема : С.И. заедно с трима от четиримата мъже се представяли за служители в пенсионното осигуряване, а възрастните хора ги допускали в домовете си.

Мнимите служители убеждавали пенсионерите, че могат да получат субсидии от Европейския съюз за увеличаване на пенсиите и за безплатни лекарства, но за целта трябвало да им се предоставят всички пари и ценности, намиращи се в дома. Възрастните хора давали парите и ценностите, а някои от тях изтеглили и спестяванията си от банкови клонове, придружавани от С.И.

Впоследствие установявали, че станали жертва на измамници и алармирали полицейските служители.

В.Д. и С.И. също са задържани и спрямо тях с с постановление на Старозагорска районна прокуратура им е наложена мярка задържане под стража за срок от 72 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на петте лица продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: задържаниизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
barocar преди 11 години
horata sa nevini hvanalisa pogreshnite hora pak sledovatel Cancarska ot parvo repeu trabva dase izvini na tezi mom4eta za deto gi darga 35 dena vatre shte ima mnogo grehove mom4etata imaha snimkov i vidio material kade sa bili na 18.10.2012g vav 15-30 4esa
21
1
 
3
 
! Отговори
Йоанна преди 11 години
:D Вече започва това нещо да ме дразни! Питам се защо Веднага започвате да обиждате и обвинявате хората не се ли питате "ами ако са невинни?" ако са хванали грешните ?! Доказано ли е това ? НЕ !
20
1
 
3
 
! Отговори
Младен преди 11 години
Хванали са грешните хора както винаги ето ви клипче с истинската престъпница.... novanews.bg/news/view/2012/11/05/38855/съдят-жена-представяла-се-за-социален-работник/?utm_source=index&utm_medium=link&utm_campaign=accent
19
1
 
3
 
! Отговори
тука нема преди 11 години
Подписите за "Белене"са събрани със същите лъжи..искате ли/искаме/евтино и без пари ако може - айде тогава по-живо по-здраво и с пръст в г*з!
18
1
 
8
 
! Отговори
борКор преди 11 години
Приберете бабичката,тя е измамничката.Поредната дърта лакомия ,която иска да мине за социално слаба и да прибере незаслужени пари.
17
2
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
До: cvetan.cvetanov***mvr.bg, cvetan.cvetanov***parliament.bg, mvr***mvr.bgОтносно: до "вътрешния" от "външния"Дата: Неделя, 2012, Октомври 28 18:04:10 ЕЕТИмало едно време един "вътрешен" и един от "вътрешното".Та, този 'първия',подсвиркайки си отивайки на работа,влезъл в кабинета си.Но що да види.Една говореща Флашка/mp3 с говорителче и алкална батерия-нова/.От бюрото му говорела,та не спирала машинката,Но запецнала на думичката "Апартамент,И".Спрял да си подсвирка "вътрешния",та и рекъл : "Blockове,реституция,нека те е Яд,Аааа " И тя,не- щеш ли- млъкнала. <бр /> <бр /> <бр /> <бр /> <бр /> <бр />
16
11
 
6
 
! Отговори
ива атанасова преди 11 години
До Анонимен,ОТДАВНА СЕ ГОВОРИ МЕЖДУ ХОРАТА,ЧЕ *** БАНДИ СА СВЪРЗАНИ С Б.Б., А ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ И С Ц.Ц. ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА.НО НИЕ ГИ ТЪРПИМ. Ц.Ц. И Б.Б. СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ. ВСЕ Е БИЛО ПРАВИТЕЛСТВО, АМА ТАКОВА НЕ Е БИЛО.ЗАЩО НЕ ПОГЛЕДНИТЕ МЕТРОТО КАК Е ПОСТРОЕНО /ТЕЧОВИ,ПАДНАЛИ ПЛОЧКИ И Т.Н../,НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ОПРАВЯТ НОВОПОСТРОЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ.ДЯНКОВ СИ ПРАВИ ЕКСКУРЗИИ С ЛЮБОВНИЦАТА.ОТ ТЕЗИ МАГИСТРАЛИ НЯКОЙ ХОРА СТАВАТ СУПЕР БОГАТИ-ХОРА НА ГЕРБ- ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измамниците експлоатират една особеност на българите че те постоянно очакват някой да им да де нещо ей така защото са бедни -правителство или Европа или някой друг. И когато това се "случи" изпадат в телешки възторг и губят ума си.
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само военно положение, ще оправи тази държава!!!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20000 лева???? От къде такива пари, от пенсии ли?
12
2
 
20
 
! Отговори
маргарита пешева преди 11 години
как може жена на 62 год да държи пари в къщи ами къде са и децата и внуцитеда я инструктират как се процедира в подобни случаида даде на *** толкова пари нямам думи
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хич не са ***. Българи са и то - чистокръвни. Един познавам лично - от Българово, Бургаско!
10
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА СА *** .Разказват,че дават % на цветанов Преди казват не ставаше но от 3 години имаме закрила
9
2
 
26
 
! Отговори
Кога нашите депутати преди 11 години
най-после ще се самосезират и ще разберат, че сегашната ситуация в България изисква военновременни закони?!Ако разстрелят публично една такава измамническа група, няколко джебчии, още няколко квартирни и кърски апаши, двама-трима педофили и още толкова трафиканти на бели робини - след подобна наказателна инициатива, мисля, че отново ще можем да си оставяме домовете отключени и да се разхождаме спокойно и по малките часове.Подобни мерки могат да се вземат и срещу другите видове престъпници!
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да повярвам, че все още има наивни баби с толкова много пари.
7
2
 
17
 
! Отговори
::::)))))) преди 11 години
У българско измамници,бандити,полуграмотни хора и чалгата са на почит."Свестните у нас са считани за луди"
6
3
 
39
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Овцете не са виновни, че има вълци. Задължение на държавата е да пази гражданите от измамници и да ги опандизва, за което гражданите плащат данъци!!!!
5
14
 
7
 
! Отговори
пенЦионера преди 11 години
Добре е че са ги измамили - *** човек пари не трябва да държи в него...
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашата глупост,моят ум и ето............................фокусът стана!
3
13
 
27
 
! Отговори
:) преди 11 години
Българска работа за 5-лева и майка си ще таковате!