Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите станахме бетер *** да ревем за помощи от държавата като просяци.Защо никой не реве за РАБОТА?
104
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 11 години
Bulgarina si zema diplomata s sreden 3. Posle raboti tova deto ne mu e rabotata i kato nema rabota po4va da obviniva drugite.iaponia kitai germania amerika si4ki durjavi horata se razvivat postoiano. da ne govor 4e interneta v bulgaria e zlato moje si svalish si4o.V momenta ima dedostig na programist i za saitovoe i za programi i sekvi takiva za 1 2 godini podgotovka moje si namerite rabota za dobri pari
103
0
 
17
 
! Отговори
До 105 преди 11 години
Пиян да черпиш,на глух да свириш,мъртъв да кади,все едно не хваща,ти безсеменна кръстоска на мароканска робиня и алжирски фелах.
102
9
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 122А Станишев повече детски ли даваше?!
101
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя ГЕРБ
100
10
 
21
 
! Отговори
2 лева и 30 ст. преди 11 години
Алчни човечета станаха българите ей! Все пари искат, и все не им стигат. Гледат в паницата на другия и псуват! Мързел ги е обхванал, задниците им в калта а очите все на запад гледат и от устата лиги текат. Пари, пари, пари, дайте ни ПАРИ! Ей много хубаво на запад. А при нас..... Като царе си живеят, а пък ние.... пуста и кал, и Бойко и Станишев, и Костов..и ДС, мамка им! И комшията и и оня колко пари е откраднал а пък АЗ.... ееех а по времето на соца....ама то и натова му иде края. Абе живот.
99
1
 
28
 
! Отговори
Бунтар преди 11 години
ЕЙ ЗАРАДИ ТАКИВА ,КОИТО КАЗВАТ КОЛКО СМЕ "ПО ДОБРЕ" ОТ ДЕМЕК ЦЕЛИЯ НОРМАЛЕН СВЯТ НИКОГА НЯМА НИЩО ДА СЕ ОПРАВИ В БГ НИТО ЗАПЛАТИ НИТО ПЕНСИИ НИТО МАЙЧИНСКИ И ДЕТСКИ
98
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе я стига глупости!1Хиляди години никой не е плащал на хората , за да раждат!И България е съществувала и в найтежките моменти на геноцид и помохамеданчване, защото българките са раждали, даже и когато са им взимали по едно момче за енничарин!!До такава степен се изродихте , че вече иската пари , за да си родите децата!!Засрамете се бе!!Децата са найголямата радост!
97
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До А, СТИГА ,БЕ....ти сял ли си косил си доил ли си че пращаш хората по селата !колко години не се обърна внимание на бг селото !
96
7
 
17
 
! Отговори
Родител преди 11 години
Популистките настроения на БСП не бяха отразени за пореден път от обществото.
95
0
 
19
 
! Отговори
...ЗА 112.... преди 11 години
....КАКВО "ПРОИЗВОДСТВО" ,БЕ МАМУЛ....НАЛИ ВСИЧКО ТИ Е ОТ ВНОС??!!ТИ , КВО СИ ПРОИЗВЕЛ...??!
94
8
 
21
 
! Отговори
А, СТИГА ,БЕ.... преди 11 години
ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ СЕ Е СЪБРАЛА В СОФИЯ ,ПЛОВДИВ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ....И РЕВАТ ЗА ПАРИ.....!Я, СИ БЕГАЙТЕ НА СЕЛО ДА РАБОТИТЕ И ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ ,БЕ ....!....ДАЖЕ И БЪЛГАРСКИ ЧЕСЪН НЕМА ВЕЧЕ ---САМО ВНОС!ОТ УТРЕ ...МОЖЕ И *** ДА ВИ ВНАСЯМЕ ....АМА , "ПО-МАЗНИ",... ЗА ДА НЕ ГЛАДУВАТЕ!ТОВА, ЩЕ Е НОВАТА "СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА" !!!
93
4
 
21
 
! Отговори
belqta преди 11 години
Deca s magistrali ne se hranat!!!
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До за 99...А кой го прави така че да няма производство!!
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за всички членове и симпатизанти на партии!
90
2
 
24
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 11 години
Интересно е да разберем колко *** имаше на протеста?
89
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
parliament. b g/pub/cW/20130208055538aaaa.pdf frognews. b g/news_51191/Senzatsionni_taini_za_koruptsiia_po_varhovete Ако бях на мястото на Р.Овч и останалите от щайката вече щях да стягам куфарите...
88
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УТРЕ В 11 ЧАСА - НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ СВОЕВОЛИЯТА НА ЧЕЗ, ЕНЕРГО-ПРО, ЕВН, ТОПЛОФИКАЦИИ и ДЪРЖАВНАТА ПОЛИТИКА В ТАЗИ ОБЛАСТ
87
3
 
20
 
! Отговори
за 99... преди 11 години
Като е такава "социалната политика" в Англия , ....какви са и параметрите в икономиката й, и съотношението на жителите в нея , както и нивото но производителност ,баке....!В ПАРЛАМЕНТА НА АНГЛИЯ ...НЕ ПЕЧАТАТ ПАРИ!!ИЗКАРВАТ ГИ САМИТЕ БРИТАНЦИ!!!ВИЕ *** .....КАКВО ИЗКАРВАТЕ ТУКА В БЪЛГАРИЯ ....Я СЕ ОГЛЕДАЙТЕ --КАТО ВСИЧКО ВИ Е ВНОС!ЕГАТИ ..."ПОТРЕБИТЕЛИТЕ"---САМО ПРЕТЕНЦИИ!!!
86
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТИГА С ТЕЯ НОВИНИ ИЗСМУКАНИ ОТ ПРЪСТИТЕ!10 МАЙКИ СЕ СЪБРАЛИ НА ЛАФ-МОАБЕТ,ГОЛЯМА РАБОТА!АКО 40/50 ЛВ СА СТИМУЛА ДА ИМАШ ДЕТЕ,ТО ПО-ДОБРЕ ИЗОБЩО НЕ ГО ПРАВИ!СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЯ СОЦИАЛНИ ПОЛИТИКИ,ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДОЙНА КРАВА!