Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
24
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Вече 23 г. живеем не в Преход /термин измислен от комунистите/, а в ПОСТКОМУНИЗЪМ"ПОСТКОМУНИЗМА е пустинята останала след Строителството на КомунизЪма в продължение на 45 г. в България!ПОСКОМУНИЗМА Е МИЗЕРИЯ!В ПОСТКОМУНИЗМА НЕ СЕ РАЖДАТ ДЕЦА!ПРИ ПОСТКОМУНИЗМА младите емигрират, старите умират бързо!Както казва един полски дисидент:НАЙЛОШОТО НА КОМУНИЗМА Е ТОВА КОЕТО СЛЕДВА ОТ НЕГО!"
124
6
 
17
 
! Отговори
кьорфишек преди 11 години
Другари,остана ви да употребите само *** и пенсионерите за политическите ви амбиции.
123
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом съсела може да бъде избран за шеф на ПЕС смятайте...Шефдиригента на далаверите в енергетиката който не разбира нищо а само разписва докато подчинените му "разтурят седенки"
122
2
 
15
 
! Отговори
до 141 преди 11 години
Наздраве, брачед! Кой колкото може се стяга! Аз разпускам сега и....мога да поживея със спомените....но все още Лео Меси вкарва , а пък и кралят Роджър Федерер още се бопри в тениса с младите ...има за какво да се амбицирам ДОРИ.
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
143 наистина си прав Станишев-прецедател на ПЕС.Наистина СРАМ.
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега единствената цел на комуноидите е да се измъкнат безнаказано.За съжаление пак ще успеят щом има още *** който продължават да ги подкрепят.
119
3
 
16
 
! Отговори
Истината преди 11 години
"Не питай какво държавата ти може да направи за теб,а какво ти можеш да направиш за държавата си" И една българска: "Каквото посееш това и ще пожънеш" А ВИЕ какво направихте за държавата си ? Българите масово не правят нищо, мързелуват и псуват, други крадат, трети емигрират а останалите просто не ги интересува! Чудя се изобщо останаха ли хора кото да правят нещо за държавата?
118
0
 
17
 
! Отговори
мАРК ДО 137 преди 11 години
аРЕ СТИГА БЕ!Я се стегни!Тепърва предстоят великите дни на България!
117
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези ли искат да ни управляват? сегашният депутат от БСП Корнелия Нинова в качеството си на заместник на Овчаров, е провела 111 телефонни обаждания със следователката Татяна Шарланджиева, която разследваше енергийни далавери с цел да се потъпче информация за сделки с бизнесмена Красимир Георгиев, съсобственик на консултантската фирма "Фронтиер".
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди дни в аванс Янев даде пример с това как за няколко дни сегашният депутат от БСП Корнелия Нинова в качеството си на заместник на Овчаров, е провела 111 телефонни обаждания със следователката Татяна Шарланджиева, която разследваше енергийни далавери с цел да се потъпче информация за сделки с бизнесмена Красимир Георгиев, съсобственик на консултантската фирма "Фронтиер".
115
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До Бачо ДочоА при Станишев имаше ли ЧЕЗ и ДКЕВР и всички други монополи! Що тогава не ревнахте?! Помните ли учителската стачка при Станишев - цял месец! И нищо! Тогава финансовия министър "разтури седенкята". Защо тогава цялото общество не подкрепи учителите?! Късно се вдигнахте, сега Буда ви ви бил виновен!
114
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сядам си сега на ракийка и салатка и си мисля кое ми липсва.Липсват ми емоциите през живота който съм изживял досега.Уморен съм и не ми се ходи никъде след работа.Най-големите които ни откъсват за част от шибаното ежедневие:Лионел МесиВиталий КличкоФреди Меркюри и Лили Иванова Велко КъневНай-великият- Тодор Колев!Щастлив съм че съм живял в тяхното време. След това запознанство с тяхната гениалност мога умра спокойно!
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До блогъра ламбо.блог.бг - На изборите комуноидите заедно със ДПС ако хванете повече от 20-на депутата трябва сериозно да почерпите...
112
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХВАЛА на СТАНИшеф....той бил даллл.какво е дал тоя мишик само че не ми е ясно...
111
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Далаверите с тока минават под шапката на Костов.Р.Овч Кадиев всичките ПРЯКО НАВЪРЗАНИ.Информацията за това я има публично навсякъде.Човек само трябва да прочете и да си размърда малко сивото вещество.
110
13
 
20
 
! Отговори
Сали преди 11 години
Долу БСП ! Това е организирано от червените социалистически ***! Нормалните хора не просят от държавата!
109
4
 
20
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Ккави протести бе, това протести ли са. Събират се по 20-тина души някъде и това ми било протест. Ей затова тея простаци герберски си разиграват кончето както си искат, защото знаят че сме овце и нищо няма да направим. Ето, утре су организират протести против ЕРП-тата, да види колко хора ще се съберат. БЛОКАДИ ТРЯБВАТ БЕ ХОРА, НЕ СХВАНАХТЕ ЛИ, БЛОКАДИ НА МАГИСТРАЛИ, ЛЕТИЩА, ПРИСТАНИЩА, КАКТО ПРАВЯТ В ДРУГИТЕ СТРАНИ!!!!!!!!!!!!! БЛОКАДИ ДО ДУПКА!!!!ГЕРБЕРСКИТЕ ПУМИЯРИ ОТ ДОБРО НЕ РАЗБИРАТ!!!!!!
108
0
 
18
 
! Отговори
2 преди 11 години
na *** im davat pari za da moje da gi okrotat po ne malko da kradat shot vervaite mi sprat li im parite loshoni se pishe krajbi poboishta obiri she ima zverski samo se zamislete a te sa takiva individi 4e po4ti im e sa taia dali she sa v zatvora li na vumka.She triabvat oshte zatvori i she zimat pak ot nashte pari da gi hranim
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
куклите са с рокличк и полички
106
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Едната ми баба е имала 6 деца, а другата 4. И са ги отгледали здрави в изключителна мизерия. Моето дете също не получава детски, въпреки че чистият ни доход е под 350 лв. на член от семейството. Парите които се отчисляват от заплатите ни отиват при ***, които и лев де внасят в бюджета. Държавата ги научи така по време на прехода със сбърканите закони!!!