Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна

Полицай, стоящ в близост, не прави нищо
Обновена: 27 фев 2013 14:57 | 27 фев 2013 11:14,
179
Разбиха носа на млад мъж на протеста във Варна
Скрийншот: Youtube

Млад варненец си тръгна с разбит нос и аркада след снощния протест в града. Инцидентът стана по време на шествието по бул. “Мария Луиза”.

“Вървях до един възрастен човек, който от няколко дни излиза с нас и носи плакати срещу кмета”, разказа пострадалият и допълни, че пенсионерът редовно бил атакуван от момчета, които му дърпали плаката и искали да го вземат.

“Това се повтори и във вторник. Аз застанах между тези младежи и възрастния, за да го защитя. Тогава едно момче със суитшърт и черна качулка ме удари и побягна”, обясни още варненецът.

Свидетели на инцидента веднага посочили извършителя на стоящ наблизо полицай. “Добре”, отговорил служителят на реда и стоял, без да помръдне. Няколко протестиращи повикали негови колеги. “Дойдоха двама полицаи да ме питат какво стана и защо по лицето ми има кръв. Казах им, че са се сетили да питат”, разказа още пострадалият.

По-късно той потърсил помощ в Спешния център на Варна и се прибрал в дома си. Въпреки неприятната случка твърди, че отново ще се включи в протестите довечера.

Дядо Георги, 72-годишният варненец, заради който е станало мелето, каза, че преди няколко дни, когато протестиращите се събрали в зала “Пленарна” на общината, също е бил нападнат от младо момче, което му издърпало плаката и го скъсало.

Организаторите на варненските протести обявиха, че днес ще се състои мълчалив протест срещу кмета Кирил Йорданов от 17 часа пред Общината. “Искаме да видим кои са провокаторите с тромбите и свирките, които искат да ни заглушат”, подчертаха те.

Наш читател също сигнализира за инцидента в рубриката ни мРепортер. По думите на читателя мъжът е пострадал, защото се опитал да защити един дядо, на когото провокатори са скъсали плаката.

В интернет се появи и видеоклип от скандалната случка, в който се вижда и реакцията (или по-скоро липсата на такава) на варненския полицай, който казва само "Добре."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
0
 
! Отговори
Жалка история ! преди 11 години
Хе хе полицията, че тя смее само стари хора и малки деца да бие ! Видят ли двама по едри бабаити с качулки и се посират от страх ! Ни чули ни видели ! Иначе са големи мъжаги като са на групички!
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се заблуждавайте, че *** е проблем на Варна, те са национален проблем. Как ще им натрошим варненци кокалите само не ми е ясно като тримцата от *** държат едно холдигче, което е най-голямото в България.Тримцата държат 2 летища, варненските медии, варненския дистрибутор на ел. енергия Енерго про и какво ли още не.....
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На плаката са тримата босове на групировката - Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев заедно с Киро-кмета. Не разбирам, защо не реагира полицая, а още по-възмутително е, че самите протестиращи оставиха виновника да избяга! Срам за варненските протестиращи и полицията- единствения смел младеж на протеста се оказа сам и го отнесе! Пазете си флаговете на протеста
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕДЕТЕ ЗА ХОРАТА НОСЕЩИ ПЛАКАТИ И ТЕЗИ ОКОЛО ТЯХ! ЗАЩИТЕТЕ ФЛАГОВЕТЕ НА ПРОТЕСТА! БЪЛГАРИЯ Е ЕДИННА НЕКА ПОКАЖЕМ СОЛИДАРНОСТ И НЕ ПОЗВОЛИМ НА ПРОВОКАТОРИТЕ ДА СИ ЗАРАБОТЯТ ПАРИТЕ БЕЗ СЪПРОТИВА!
155
0
 
6
 
! Отговори
stalker33 преди 11 години
Потресен съм от всичко което видях ние сме битер и от африканска държава (племена) ,Дони преди години беше казал всеки да изгася лампите в знак на протест срещу мутрите , е сега е време не чрез лампи а с масови протести да се обединим срещу тях , един бивш капитан от нсбоп наскоро каза че мутрите управляват и стоят зад банките кожодери и gsm операторите,а едно време се занимаваха с рекет и застраховане ,не на мръсните мутри!!
154
2
 
9
 
! Отговори
slon преди 11 години
Гражданско общество сме имали ... някакъв *** полицай ни е виновен, че ние, дето сме гледали сеира не сме го хванали оня дето е ударил човека.
153
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте!Съберете се и натрошете офисите и кокалите на всички от ***!Иначе няма да се оправим!
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се УВОЛНИ!
151
0
 
10
 
! Отговори
варна преди 11 години
Този е пример за полицай.Нека да го предлижим за повишение-Дообре..Полицай , хванете го този ето го...-Дообре..Ами ако гражданина беше наръган смъртоносно..-Дообре...
150
0
 
14
 
! Отговори
варна преди 11 години
Полицай хванете го този!Хванете го! -Дообре!Е този е за пример- за награда!Ами ако гражданина беше наръган с нож смъртоносно?Дообре....Къде е тая ЕВРОПАА хора? КЪДЕ Е ЕВРОПА?Г-н полицай убиха човек:-ДООБРЕ...
149
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам един въпрос към Варналии . Защо мнозинството се изказвате с/у *** и кмета Киро Ментата, а протестирате след работно време? Казвате че града е техен , ама навеждате глави и им работите за 400-500 лева по 10-12 часа на минимални осигуровки. Ами вдигнете един митинг всички заедно в 10:00 сутринта,блокирайте целия град . Така няколко дена и да видим дали няма да има реакция от Монополите. Те зависят от народа , а не обратното. Революцията иска жертви. Васил Левски е казал "Дела трябват,не ДУМИ
148
0
 
7
 
! Отговори
george преди 11 години
Varna ima nujda ot pomosht.Sreshtu gadnite timajii.Pomosht ot vyn, zashtoto polovinata grad raboti za tqh. Mnogo mladi tapanari sa gotovi na vsichko da gi zashtitqt zaradi mutrenskata si psihika.Tova e nqkoe tqhno ohranitelche ot diskotekite...DOLU ***
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този дето върви тежко-тежко и гледа нагло и мазно, който държи сгънат вестник в ръка- 100% във вестника има нож или палка. При един обиск от полицията ще има да се обяснява доста.
146
0
 
16
 
! Отговори
ник преди 11 години
Не знам какво трябва да стане за да се разбере колко са долни от престъпната структура ***.идваха журналисти от Германия,човек се запали,Биволъ пибликуваха изобличаващи ги документи.сега бият хората.....Събудете се!Долу ***!
145
0
 
2
 
! Отговори
Цвинктер преди 11 години
ACAB
144
0
 
19
 
! Отговори
Jorkata преди 11 години
Скъпи сънародници Видяхте ли бездействието на варненския полицай, на този полкицай за който всички отделяме от залъка си за да ги издържаме а той малодушно да се скатава.ТОЗИ ПОЛИ Е СРАМ ЗА ПАГОНА. Проблемите ни ще намалеят ако КМЕТ ПРОКУРОР И НАЧАЛНИК на ПОЛИЦИЯТА се избират с референфом от съответният град, и се оттчита ежемесечно на избирателите си.А не както до сега с ПАРТИЙНА КВОТА.
143
0
 
6
 
! Отговори
Азазел преди 11 години
До *** или МИТ.Помисли върху това: Аз ваша, ти наша, кой ще вари каша? Ако гониш два заека, няма да хванеш ни един.Ако има грешка, има и прошка.Ако не посееш нещо, няма да ожънеш нищо.Ако няма ум, крака няма ли?Ако се направиш на агне, вълкът ще те изяде.Наведена глава сабя не я сече.Истински свободен е онзи, който на нищо не разчита и от нищо не се бои. Българите спряха да четат. Тежко ще е,докато народа ни е ниско образован.
142
0
 
25
 
! Отговори
тони преди 11 години
На протестите във Варна редовно се късат плакатите против кмета Киро Дупката. Същевременно се носят и такива с абстрактни изрази. Ясно е, че искат да обезличат и обезсмислят протеста. Това още повече ни мотивира да не се отказваме. Искаме всички в страната да знаят какви безобразия се вършат в града.
141
0
 
13
 
! Отговори
hitman преди 11 години
Не разбрах само що не го догонихте тоя с зеления анцунг и що не му строшихте капачките. Вместо мутра след това да му викат ***.
140
11
 
3
 
! Отговори
ее преди 11 години
Проблем че полицията се меси в мирния протест на хората сега пък проблем че не се меси! Нямате педстава какво искате вече!!!!!!!!!!!!!!!