Кирил Йорданов: Тласкат хората към саможертви!

Общинската съветничка на Марешки да спре да гладува, призова той
Обновена: 8 мар 2013 13:27 | 8 мар 2013 13:27,
98
Кирил Йорданов: Тласкат хората към саможертви!
Кирил Йорданов. Снимка: Булфото

Кметът на Варна в оставка продължава да изпраща прессъобщения до медиите. За последните няколко дни той говори с обществеността предимно в писмен вид.

От сряда, когато официално подаде оставката си, до днес Йорданов  изпраща вече трето изявление. Този път то е адресирано не само до четвъртата власт, но и до Сметната палата, НАП, прокуратурата, държавната финансова инспекция и президента.

Изявлението му е свързано с протестното гладуване на Цветелина Тънмазова – съветничка от групата на Веселин Марешки в Общинския съвет, което започна преди няколко дни. 

"Преди всичко, позволявам си да посъветвам г-жа Тънмазова, да не наврежда на себе си в името на чужда кауза! Разбира се, не мога да не задам логичния въпрос – къде е бил гласът й, нейният личен вот при гласуване в местния парламент, през двата мандата, в които тя е общински съветник, та сега реши да гладува протестно? Убеден съм, че една справка с протоколите от гласуванията в комисията “Собственост и стопанство” и по време на заседанията на целия Общински съвет, ще даде отговор на този въпрос, а ще осветли и днешните й мотиви и декларации.

Нека бъдат извършени всички проверки, за които г-жа Тънмазова настоява, това не ме безпокои. Нещо повече – своевременното им осъществяване ще бъде от значение за правилните изводи и за бъдещите решения на съответните органи и институции.

Още по темата
Очевидна става тенденцията хората да бъдат тласкани към саможертва. Не изключвам нови подобни случаи. В същото време вече се прояснява и кой се възползва от тях", посочва Йорданов.

"Длъжен съм да предупредя: Всички в държавата ни трябва да се страхуваме от по-нататъшна ескалация на процеса на жертване на човешки съдби и животи в името на чужда кауза! Добре е хората, които активираха и продължават да стимулират този процес, да се появят на сцената и да отстояват сами собствената си позиция. Да не го правят за чужда сметка!", казва още кметът в оставка.

Припомняме, че Тънмазова, която кара втори мандат в Общинския съвет като избраничка на Марешки, изведнъж се потресе от ставащото в общината и обяви гладна стачка "с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Жанчееее преди 11 години
До жанаЖана, Жана, яла си май на Киро филията. Като чета какви глупости си написала, или не си в час,или се опитваш да въведеш в заблуда хората. Няма нещо, което да се случва във Варна без знанието на любимия ти ИзКярил Йорданов. Ако не знаеш, ще те светна, че всички предложения за се правят от кмета и след това се гласуват от общинския съвет и естественно се приемат с множенство от общинските съветници, които са в схема с кмета. И моля те,не се изказвай неподготвена.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го познавам лично - но да бъдеш на вси партии метреса не е много достойно.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и да е *** , но тук е прав !
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мумията вън !
74
2
 
7
 
! Отговори
четете преди 11 години
Тая пък представям си каква гладна стачка е обявила, сигурно замезва вкъщи яко. Много лицемерно наистина, да се държи като паднала от луната все едно не е била до сега в този общински съвет. Варненци да не съжалявате после, че си прогонихте кмета. Да не се намърда на мястото му сега някой задкулисен ***
73
0
 
5
 
! Отговори
глупости преди 11 години
Защо не тласнат някой мазен, тлъст , оял се, а хора на ръба.Ясно е защо, системата е такава - като във вица: Закон - това е за кон, против кон; не е за лъв, защото не се казва Залъв.
72
4
 
3
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 11 години
До 78 продават се само със зелена рецепта :) Марешки е единствения кандидат политик срещу когото няма компромати. всичко което се тиражира са слухове и черен ПР тип Яне Янев
71
4
 
3
 
! Отговори
Страшната истина! преди 11 години
Нещо не чувам за обещаните "страшни истини" за управлението на ГЕРБ!!! На Брендо му отвлекоха дъщерята, теб с какво те заплашиха будистите ?
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този е много нелицеприятен.Има вид на труп...ужасно отблъскваща физиономия, а съдейки по делата му ....не само физиономията му отблъсква...как ще си изкупува греховете на оня свят...Господ бави, но не забравя, няма начин да не се стовари върху него Божието наказание!!!Българския съд едва ли ще го накаже, но ...Господ си знае работата..
69
0
 
11
 
! Отговори
Пффффф преди 11 години
Няма по нагло и подло животно от комуниста.Утре и герои ще се изкара свинята ***.Ако тази държава наистина иска да стане нормална този в затвора за винаги.
68
1
 
9
 
! Отговори
До Димитър Димитров преди 11 години
Как вървят наркотиците - това да каже Марешки
67
2
 
5
 
! Отговори
69 преди 11 години
След ВСВ народите трябваше да избират между демокрацията и хляба. Тези, които избраха демокрацията, днес ядат триста вида хляб, а тези, които избраха хляба, днес нямат ни хляб, ни демокрация. Чърчил
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя има много гадна физиономия
65
2
 
16
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
Кмете, ако наистина искаш да направиш нещо добро за варненци , защо не разкри "страшните истини" за *** и ГЕРБ ?
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От всеки, комуто много е дадено, много и ще се изисква." Евангелие от Лука 12:48
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"въпросът е дали *** вече са си избрали новата следваща пионка за кмет"Ха! Защо да избират, като могат да си го напазаруват в последствие? :D
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кирето е ясен,въпросът е дали *** вече са си избрали новата следваща пионка за кмет?Ще видим.Времето ще покаже.
61
16
 
6
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 11 години
До Днес.бгот Димитър Димитров член на политическа партия Либерален алианс на Веселин МарешкиГоспода от Днес.бг със днешните си публикации пряко или косвено насочени към уронване на имиджа на г-н Марешки, още един път доказахте , че в България има платени медии. Всичко , което сте публикували се основава на слухове и невярна информация. Освен това си проверете информацията относно източването на НЗОК - как може да се източва нещо , като продаваш по евтино на хората и не продаваш на болници
60
1
 
13
 
! Отговори
марио преди 11 години
Тоя крадлив наглец срам няма, само алчност и дебелоочие !
59
8
 
4
 
! Отговори
Най-добре е ... преди 11 години
Ако сме българи, трябва да изберем да ни управлява дясно-патриотично движение, формация, която е отворена към хората, към грижата за тях, за децата и пенсионерите, затова комбинацията СДС и ВМРО е най-удачна.БСП-БКП - Хора на СИК и енергийната мафияГЕРБ също част от СИК и кръговете около ПашатаДПС, НДСВ и ДСБ - секти, шамански лидери, привърженици - зомбитаКунева - слуга на олигарсиАтака - мечтатели без логични точки за развитие, а накрая ни оставаСДС и ВМРО, най-добре е те да дойдат