Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
16
 
17
 
! Отговори
Алов преди 11 години
На този *** трябва да му счупят крачетата извратени дето се гаври с децата.Само като му гледам физиономията съм сигурен ,че по камерата на компа им пуска език на мъниците.Извратеняк е.
81
6
 
4
 
! Отговори
bolka преди 11 години
до 100 - имате болна фантазия, щом стигате до такива крайни изводи. И ако сте родител, искрено съчувствам на децата Ви.
80
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никак не е маловажно, че учителят е подготвял много интензивно учениците за предстоящите им изпити по английски. Родителите казват, че им е давал 10 страници домашно, а заместничката му едва една страница и нивото на подготовка драстично паднало. Най-вече затова родителите на децата,на които им предстои да кандидатстват искат даскала да остане. Ама, защото не се отнася за вашите, които да не мислите, че не танцуват Харлем Шейк, искате крайна мярка. Децата ви сигурно танцуват бални танци и хора
79
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И СЕГА КАКВО СЕ ПОЛУЧИ .ВМЕСТО ТОЗИ ПЕДОФИЛ ДА Е В ПСИХИАТРИЯ ВИЕ ГО НАПРАВИХТЕ ГЕРОЙ, КОИТО С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА ПОЗИРА И АКЪЛ ДАВА.СРАМ И ПОЗОР.ЩО ЗА РОДИТЕЛИ СТЕ И ПОСЛЕ ДРУГ ВИ БИЛ ВИНОВЕН ЧЕ ОТ ВАШЕТО ДЕТЕ ХАЙМАНА СТАНА .КАКВОТО ДЕТЕТО ТАКЪВ И РОДИТЕЛЯ .ГЕНА СИ Е ГЕН .
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мисля, че директорката е излишно принципна, защото може да се каже дори че нейната реакция би довела до корекция в преподавателя, кой знае до какви висоти би стигнал в желанието си да е отворен. Би трябвало психолози да разговарят с децата. За родителите, които видях по тв-то, е късно.
77
10
 
14
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Много интересен казус. Този учител е добър преподавател, ще отиде в друго училище и ще спечели сърцата на други деца. Ще си коригира поведението, няма да допуска такива гафове.Вероятно малцина ще се запитат как се чувстват досегашните му ученици. Обидени, омерзени, безсилни, изпълнени с яд, някои от тях ще намалят успеха си точно към края на учебната година. Всъщност точно децата са потърпевшите от цялата тази драма, предизвикана от излишно принципната директорка и останалите учители там.
76
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
85-Да не гледаш плешивите кратуни на ББ и ЦЦ?Даскала е готин и не случайно го харесват и ученици и родители!
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до търкалета -това не е станало в час , а в един от почивните дни
74
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах в "Часът на Милен Цветков" една майка се залютила, че 30 родителя били обидени и още 30 баби и още няколко по 30 били обидени, че учителя бил уволнен. Как пък не каза: леко ми е неудобно, че дъщеря ми участва в показното как се танцува харлем шейк пред учителя, но все пак го върнете, защото той ги учи много добре и на английски език. Те били обидени. Защо не чувстват неудобство се чудя.
73
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мечтая" за учителят ми по трудово(преди 25 години),който спука главата ми с връзка ключове.Това възпитание ли искате да се върне??? И напълно подкрепям 75-аз също слушах Мадона,но това не оказа негативно влияние върху личността ми.А Мадона и досега си я слушам :)
72
8
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
The craze over the Harlem Shake hit Oxford University, as it has just about everywhere elseЯ-дори в университета в Оксфорд танцували Харлем Шейк...Веднага професорите да намерят начин да въведат нови подходи и да се разчупват образователните методи...
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ДНЕШНО ВРЕМЕ КЬОРАВО И САКАТО ИМА ПО НЯКОЛКО ВИCШИ ОБРАЗОВАНИЯ ,КОЙ СЪС ЗНАНИЯ ,КОЙ ПО ДРУГ НАЧИН ГИ ПОЛУЧИЛ ,ТО Е НЕЩО КАТО БЪЛГАРСКА МОДА ДА ИМА ,НО ЗАКАКВО .ВЪПРОСА Е НЕ КОЛКО ВИCШИ ИМАШ ,А КАКВО ИМАШ В ГЛАВАТА.МОЖЕ ДА СИ С 5 ВИСШИ И ДА СИ *** ,А МОЖЕ ДА НЯМАШ ВИСШЕ А ДА СИ ИНТЕЛИГЕНТЕН И УМЕН ЧОВЕК .
70
15
 
15
 
! Отговори
търкалета преди 11 години
Проблемът в този случай не е, че учителя е уволнен заради неприличен танц. Проблемът е, че учителят не е учи на нищо учениците. Това, което им показва, учениците могат да го научат във всяка дискотека или на улицата. А, нали искаме учениците да се учат на стойностни неща и поведение за живота? Нали искаме да станат граждани, с които да се гордеем? Училища, които държат на името си, във всяка нормална държава биха постъпили по този начин, по който е постъпено в Пловдивската гимназия!
69
12
 
15
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Заради такива псевдо учители вече няма уважение към институцията УЧИЛИЩЕ.Децата бъркат СВОБОДАТА със СВОБОДИЯТА.Училището трябва да бъде СВЕТИЛИЩЕ.Да,трябва да се въвеждат нови подходи и да се разчупват образователните методи,но пошлото няма как да мине като ВЪЗПИТАТЕЛНО.Поне не и в едно нормално общество.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЕН НЕ МЕ МИСЛИ,ЖАЛКО,ЧЕ ИМА ДЕЦА,КОИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЯТ С ТАКИВА РОДИТЕЛИ
67
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИЖТЕ КАКВО ПИШЕ НА ЧЕЛОТО НА ТОЯ ПЛЕШИВ ***.ВИЖДАТЕ ЛИ , ГЛЕДАЙТЕ ДОБРЕ ***.ТАМ ПИШЕ ИЗВРАТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ТИП ОПАСЕН ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ВАШИТЕ ДЕЦА..
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Соня Киркова е директор от 1980 година, а пра-баба ми е имала регистрация в детска педагогическа стая затова, че е слушала Бийтълс.
65
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛООО ТЪПУНГЕРА С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДВА ВИДА УЧИЛИЩА,АЗ ЯВНО СЪМ ОТ ОНИЯ ИЗВРАТЕНЯЦИ РОДИТЕЛИ БЕЗ МОРАЛ С ПСИХИЧНИТЕ ОТКЛОНЕНИЯ,АЗ СЪМ С 3 ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ ИМАМ ЗДРАВО СЕМЕЙСТВО.ДЕТЕТО МИ НЕ СЛУША ЧАЛГА И НЕ СЕ ТРЕСЕ В ЗАХЛАС ПО АЗИС,НО МОЖЕ ДА СЛЕДИ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО СВЕТА И ДА СИ ТАНЦУВА НА ВОЛЯ.ЖАЛКО ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА "МОРАЛИСТИ"
64
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ИЗГРАДЯТ ДВА ВИДА УЧИЛИЩА ,ПЪРВИ ВИД ,УЧИЛИЩА ЗА ПРОПАДНАЛИ ДЕЦА НА ПСИХИЧНО БОЛНИ РОДИТЕЛИ КОИТО ХОДЯТ НА УЧИЛЩЕ НЕ ДА УЧАТ А ДА СЕ РАЗВРАЩАВАТ И ДА СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ.ВТОРИ ВИД УЧИЛИЩА, ЗА НОРМАЛНИ ЗДРАВИ ДЕЦА КОИТО СЕ ОТГЛЕЖДАТ В НОРМАЛНА СЕМЕЙНА СРЕДА И ВЪЗПИТАНИЕ ,КОИТО ХОДЯ НА УЧИЛИЩЕ НЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ И РАЗВРАЩАВАТ , А ЗА ЗНАНИЯ.
63
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учителят е супер!Имам две деца и мечтая да ги учат хора като Данев!А тази мисирка-директорка мирише на плесен!Нещо като Дража Велчева от времето на Тато , която се подмокряше , но стискаше кокала!