Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище

С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев
Обновена: 22 мар 2013 21:29 | 22 мар 2013 19:20,
233
Учителят, танцувал "Харлем шейк", отива в друго училище
Учителят Христо Данев Снимка: Dnes.bg

Учителят по английски език Христо Данев от хуманитарната гимназия в Пловдив, който беше принуден да напусне работата си заради скандала с танца "Харлем шейк", ще работи в друго училище в града. Това стана ясно, след като министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев се срещна както с ръководството на училището, така и с родители и уволнения учител.

„В най-кратък срок ще му бъде намерено място в друго училище и аз ще бъде гарант за това.“, заяви проф. Милошев.

Припомняме, че учителят  беше обвинен в това, че е организирал учениците си да се снимат заедно с него в клип от стила "Харлем шейк", който завладя света през последните седмици. Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Въпреки това директорката на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий"  Соня Киркова уволни учителя като заяви, че подобен тип танци с неприлични жестове не са позволени в образователната институция.

Още по темата

„Ако този танц изразява промяната и модернизацията, ще си подам оставката!“, заяви директорът на гимназията.

Днес преди да влезе на среща с педагозите от гимназията Милошев коментира пред журналисти, че по принцип не вижда нищо лошо в този танц, "въпросът е обаче къде и как се изпълнява".

„Грешки са направени от всички страни", каза проф. Милошев след разговорите. Въпреки желанието на учениците, Данев няма да се върне в същото училище, заради колегите му, които са категорично против него“, призна министърът пред БНТ.

От своя страна родителите поискаха оставката на директора на учебното заведение и се заканиха, че ще преместят децата си в други училища. Преди близо две седмици 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя. Според тях нито той, нито учениците са направили нещо нередно, което да уронва престижа на училището.

„Сега след като се запознах с него, той явно е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата. Аз напълно го приемам.“, заяви министърът на образованието проф. Николай Милошев след срещата си с учителя.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявиха, че ако учителят не бъде върнат, ще изтеглят децата си, министърът отговори: "Ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

От своя страна Данев благодари на децата и родителите им за  подкрепата и допълни, че е провел този разговор именно заради тях, заради каузата на съвременния български учител и личния си престиж, а не заради учителското място.

„С огромна болка ще оставя своите деца. Ще посъветвам техните родители към едно мъдро решение – нека те внимателно премислят всеки един свой ход. Целта е децата да се обучават добре и да се представят добре.“, заяви уволненият Христо Данев.

Той допълни, че ще се съобрази със съвета на министъра, защото по думите му "той е мъдър и търси компромиса в тази ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я този с Caps-Lock-а да напише нещо,че взе да ми липсва
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я напишете в google , VEETLE.COM и гледайте нон стоп нови филми без пари , тъкмо ще научите език и няма да се радвате на тоя селски *** .
100
2
 
13
 
! Отговори
до 119 преди 11 години
Изобщо не съм се откъснал-точно защото съм възмутен от поведението на учениците го написах това.За мен не е нормално, момче от втори клас да забие химикалка в ръката на учител,да го псува и държи просташки!Ето това е нашата действителност,за това се учудвам родителите как поощряват този човек?!
99
5
 
9
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
ами така кажете, че не ви е проблема харлем шейка, а какво ще кажат съседите, ако видят децата ви да се кълчат така. да, ама на децата ви вече не им пука от хорското мнение, защото са разбрали, че полза от лицемерния морал няма. така че, събирайте си родителските плодове. не ви е виновен даскала.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо имам чувството, че двама-трима човека пускат пост след пост тук....даже епитетите са еднакви в поне 6- поста-коч, педофил, ***....
97
1
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
Коментарът ми е до 109,който пише:"На запад в елитните училища".Би трябвало да направиш разлика.В случаят не става дума за елитно училище,по западен стандарт,разбира се.
96
0
 
9
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
на запад може и да ходят с униформи в частните училища, а тук подражават на чалгарките. и знаеш ли, че в едно средностатистическо училище учениците по време на уроците стават, разхождат се, говорят по мобилни телефони, излизат, влизат ученици от други класове, за да си поприказват с някой от класа. а това, което правят в междучасията не е за разправяне, ама щото няма филмчета в Тубата и си мислите, че всичко е като едно време. абе хора, вие съвсем сте се откъснали от действителността.
95
7
 
8
 
! Отговори
do 113 преди 11 години
АЛО *** ГЕРМАНИЯ ОБРАЗОВАНИЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО,АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТИ КАЖА,И НА ДЕТЕ СЕ ДАВАТ ПО 200 ЕВРО НА МЕСЕЦ ДЕТСКИ ДОКАТО ТО УЧИ И СЛЕДВА,НО ТУК НЯМА ДА ВИДИШ ТАКИВА ДОЛНОПРОБНИ УЧИЛИЩА С ТАКИВА ИЗВРАТЕНИ УЧИТЕЛИ .
94
5
 
7
 
! Отговори
М.С. преди 11 години
Министърът като го смята за толкова модерен и отворен, да си го дръпне в София да качва и "обучава"неговите внуци по пейките, да ги открехва. Разходете се във ФБ да видите "учителя" как и къде прегръща деветокласнички и им прочетете коментарите. Не коментирам акъла на изкукали майки - защитнички, дето скоро никой не ги е "уважил".Аман от инфантили-педофили. Как не се намери един баща да помете двора с "даскала"?!
93
6
 
9
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Мили родители, големи моралисти, замислете се колко от вас отделяте достатъчно време за децата си, колко от вас знаят какво харесват и от какво се интересуват децата ви, колко от вас танцуват или спортуват с тях, колко от вас не сядат на масата с чашка ракийка или бутилка вино или бира? Колко от вас са обсъждали книга или филм, колко от вас знаят за проблемите на децата си или помагат за уроцитеЛесно се раздава морал и възпитание на книга или пред компютъра, трудно е да се осъществи на практика
92
6
 
16
 
! Отговори
ужас преди 11 години
Стига ми го възхвалявахте този.Ей сега ще му се възхитя.Те ежедневно се гаврят с портретите на велики българи,а ние ще им се кефим,че един *** ги кара да танцуват олигофренски танц!защо не ги научи Дунавско хоро,да видим дали щеше да стане проблем-все пак сме българи!
91
6
 
3
 
! Отговори
do 109 преди 11 години
Когато отидеш на запад и почнеш да плащаш десетки хиляди евро за обучение,можеш да имаш всякакви претенции.
90
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ УРОДВМЕСТО ДА СЕ КЪЛЧИ КАТО РАЗГОНЕН КОЧ И ДА ПРАВИ МРЪСНИ СТОИКИ НА "Харлем шейк", И ДА КАРА ДЕЦАТА ВИ ДА СЕ ГОЛОГЪЗЯТ И ГЪЗЯТ , ДА БЕШЕ ГИ НАУЧИЛ НА ЕДНО БЪЛГАРСКО ХОРО НАПРИМЕР.
89
9
 
14
 
! Отговори
за урок преди 11 години
"С огромна болка оставям децата, призна Христо Данев"Следващият път мисли къде и пред кого се кълчиш!
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
102, абе г-жо, то е ясно че децата ни също танцуват харлем шейк, но не върви да ги организира и снима УЧИТЕЛЯ по английски, капиш?
87
4
 
21
 
! Отговори
абе преди 11 години
Много разкрепостени станахте всички!На запад в елитните училища ходят с униформи и спазват правила!Който иска да не съобразява с правилата да си гледа работата!За повечето от Вас е нормално да псуват учителите си,да проявяват неуважение!Много грешно разбирате свободата обърнахте я на свободия!Аз съм против фалшивия мора, но за всяко нещо си има място и време!
86
3
 
10
 
! Отговори
112 преди 11 години
На българското школо са нужни даскали, а не учители.Даскал - преподавател обичан и уважаван от деца, родители и общество.Учител - преподавател изпълняващ служебни задължения.
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я помолете съвсем дружелюбно децата си да ви покажат как се танцува Харлем Шейк и ако някое дете ви отговори, че е грозно, просташко, вулгарно и т.н., тогава говорете настървено срещу даскала. Децата ви танцуват тези танци, защото вие не сте ги възпитали подходящо, не сте им дали пример за достойно поведение и кое е грозно, ако е естетично, морално и красиво. А даскалът е танцувал танца с децата, защото ТЕ го харесват. Даскалите учат, а родителите възпитават. Не си затваряйте очите пред фактите.
84
4
 
8
 
! Отговори
gozni6kija преди 11 години
До Анонимен kato go haresvat u4enici i roditeli da si go vzemat v tqh
83
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не мога да си представя учителя да снима как сина ми танцува харлем шейк "на четри крака" ако ще да е професор по английска филология и т.н.