БСП подкрепя Христо Бозов за кмет на Варна

Изборите за градоначалник са на 30 юни
Обновена: 27 май 2013 20:57 | 27 май 2013 18:45,
14
БСП подкрепя Христо Бозов за кмет на Варна
Христо Бозов. Снимка: Булфото

Изпълняващият длъжността кмет на Варна Христо Бозов е кандидатурата на БСП за кмет на морската столица. Информацията беше дадена от зам.-председателя на БСП и на ПГ на ”Коалиция за България” Янаки Стоилов. Червените обсъждаха днес кандидатурата си за градоначалник на Варна на пленума си.

Кметската въртележка във Варна започна, след като мнозинството на ГЕРБ в съвета избра през март за временно изпълняващ длъжността за градоначалник доц. Христо Бозов. В края на април обаче пак мнозинството на ГЕРБ го свали и назначи на поста другия заместник-кмет арх. Димитър Николов. Бозов обжалва решението и съдът го върна обратно в кметския кабинет.

Изборите във Варна са насрочени за 30 юни, а до предсрочен вот се стигна, след като дългогодишият градоначалник Кирил Йорданов подаде оставка под натиска на протестите.

Чавдар Трифонов и Веселин Марешки са двама от кандидатите за поста, които да подали заявление за регистрация в Общинската избирателна комисия.

Веселин Марешки е мажоритарен собственик на компанията "Варна фарма", развиваща дейност чрез веригата аптеки "Марешки". Бизнесменът е редовен участник в изборите за кмет на Варна, като два пъти – през 2007 и 2011 г., стигна до балотаж срещу бившия кмет на града Кирил Йорданов.

Чавдар Трифонов е издигнат от 7-членен инициативен комитет, в който влизат проф. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна, Неделчо Йорданов, председателят на Клуба на спортния деятел, Силвия Захариева, учител по физика във варненската Математическа гимназия, представители на туристическия бранш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
варненка преди 10 години
На тези избори за кмет на Варна от всички кандидати по подходящ от Марешки няма. Кулеков и Бозов, хора които са работили с Киро, били са във властта и нищо не са направили - нямат думата, да се засрамят, да се скрият. Момченцето на ГЕРБ Портних или момченцето на *** - Чавдар Трифонов,или другите световно неизвестни. Само Веселин Марешки е най удачният избор между тези кандидати.Човек,който се е доказал в личните си дела, ще се справи и с общинските.
12
0
 
0
 
! Отговори
везна преди 10 години
Марешки е Човекът, който реално прави нещо за хората. Ежедневно със своята фирмена политика на ниски надценки, той подпомага бюджета на хората, които пазарят от неговите аптеки. Неговите алчни конкуренти прилагат различни похвати и трикове с които искат да докажат, че аптеки Марешки не продават на ниски цени. Да ама не. Но това е друга тема. На въпроса може ли Марешки да бъде успешен кмет- определено ДА. Делата му го доказват.
11
1
 
7
 
! Отговори
бесепето се разтуря! преди 10 години
Свърши им седянката на червените чуми! Утре ще им я разтурим, ако до тогава не го направят сами... Орешарски най-активно ще помага, нали вече има опит с учителите. Сега ще го използва с експертизите-експерти!
10
0
 
18
 
! Отговори
granik преди 10 години
за кмет предлагам дядото с пуканките пред ФК-то, поне е честен и работлив.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП подкрепя - xa-xa-xa
8
1
 
8
 
! Отговори
Ali Baba преди 10 години
ГУЦАНОВ колко ще платиш за тези избори. Хайде обяви мизата. Този път 50 са малко.Помисли и кажи.
7
1
 
7
 
! Отговори
феникс преди 10 години
Тая работа няма да стане! Нито той, нито Магарешки, който е за затвора за данъчни измами! Нека ми покаже платени 50 милиона данъци и акцизи за внесените и продадени в 200те собствени аптеки- Само придобитите му основни средства на фирмата му са над 100млн.лв.Да не говорим за Сградите, бентлито, мазаратито и самолета!Формулата е ясна 1 контейнер законен - 10 незаконни! Нито един от посочените измамници няма да стане кмет!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този луд ли е да търси подкрепата на червените кхмери? Загуби изборите още сега.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не бяха го издигнали от БСП щях да гласувам за него!
4
8
 
22
 
! Отговори
обикновен варненец преди 10 години
Бесепето е мафия и всеки един, издигнат или подкрепен от тях се злепоставя... Тоя Бозов не го щем, да ви е ясно!
3
20
 
8
 
! Отговори
Varnenec преди 10 години
Super novina!!! Az lichno shte glasuvam za Bozov. vse mi e taq, koq partiq go izdiga.Istinski profesionalist!
2
5
 
26
 
! Отговори
Оправете си заглавие преди 10 години
БСП не се е регистрирала за кметските избори и не може да издига кандидат, а само да подкрепя. Бозов е издигнат като независим кандидат от инициативен комитет.*** на Киро и Гуцанов /и на Дидо дънката/.
1
6
 
36
 
! Отговори
Кирил Йорданов преди 10 години
Да е честит на варненци Бозов! Той беше 5 години зам кмет и дясна ръка на изгонения с камъни кмет на града!