Трудно се намират средства в транспорта, обяви Данаил Папазов

"Ще се опитам да осъществя промени, които дълги години исках"
5 юли 2013 14:07,
1
Трудно се намират средства в транспорта, обяви Данаил Папазов
Снимка: Булфото

"Ще работим по създаването на гаранционен фонд за корабостроенето. В момента положението с намирането на допълнителни средства е много тежко, тъй като сега се сменят периодите на финансиране", обяви във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов.

На среща с представители на морския бранш той обясни, че от следващия вторник ще започнат да функционират нови пет Обществени съвета към неговото министерство, като за всеки вид транспорт ще има по един Обществен съвет, а петият ще се занимава с информационните технологии и съобщенията.

“Ще направим всичко възможно в морския сектор да се усети, че транспортният министър е от този бранш. Ще се опитам да осъществя промени, които дълги години исках да направя”, заяви Папазов.

По повод мненията за преместването на администрацията от София във Варна той уточни, че механичното й преместване не може да реши проблемите в сектора.  „В момента в „Морска администрация" във Варна дори да си купят хартия, трябва да питат София. Затова на регионалните звена трябва да се даде по-голяма финансова свобода", изтъкна Папазов.

Според него в София трябва да има звено, което да работи по законодателните инициативи, връзката с различните министерства, международната дейност и привличане на средства по европейските програми. Оперативните въпроси ще бъдат оставени за решавани край морето.

Същата промяна предстои и в работата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура". "Една от следващите стъпки ще е промяна в срока на удостоверенията за експлоатационна годност на пристанищата. Те няма да се издават за срок от една година, а ще станат постоянни", обясни още Папазов.

По време на срещата си във Варна той връчи заповедта за назначение на новия шеф на "Морска администрация" кап. Георги Цветков, уточнявайки, че кандидатурата на 47-годишния капитан е излъчена от морския бранш и одобрена във Варна и Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Данаил Папазов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Верно ли бе шишкоу?!