Протестиращи в Пловдив: Дядо Николай да ни подкрепи!

15 хиляди от града под тепетата в подписка срещу кабинета
10 юли 2013 16:40,
35
Протестиращи в Пловдив: Дядо Николай да ни подкрепи!
Протестите в Пловдив продължават. Снимка: Булфото

Протестиращи в Пловдив поискаха митрополит Николай да излезе с официално становище за протестите.

"Като духовен водач на православното пловдивско гражданство, което участва в тях, той трябва да вземе отношение", каза за един от организаторите на протестите пред областната администрация в града Христо Марков.

Според него в подобни времена, когато 25 дни хората са по улиците, духовните им водачи трябва да излязат сред тях.

"Днес му изпратихме писмо, с което го призоваваме да го направи", допълни Марков.

То започва с думите: "Пишат Ви православни християни от Пловдивската епархия, които вече 25 дни справедливо протестират срещу правителството на БСП, ДПС и "Атака", назначаването на областния управител и олигархията, чийто видни представители Вие дарихте с високи църковни отличия".

Организаторите на протестите съобщиха, че повече от 15 000 души са се подписали срещу правителството на Пламен Орешарски и назначението на областния управител на Пловдив област Венцислав Каймаканов.

Те ще търсят възможност чрез евродепутати подписката да бъде внесена в Европейския парламент, където да предизвика дебат за ситуацията в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Istina преди 10 години
Abe stiga s tapi statii I iskania. Mitropolita na Plovdiv Nikolai ne triabva da se names a v politicheski igri. Toi e mitropolit ne shef na partia. Aide stiga s praznodumstvo.
30
4
 
6
 
! Отговори
Дон Дядо Николай преди 10 години
Много скоро и дядо Неофит ще глътне вода и тогава познайте кой ще бъде новия партриарх! Ще си пия бакардито с Гергов и моите приятели от ***, пък вие нещастници скачайте по улиците!
29
2
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
До там ли стигнахте. Да искате да вкарате и църквата в смешни сценарии.
28
9
 
11
 
! Отговори
МАЙНА преди 10 години
НАЛИ ГИ ВИДЯХ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ-НЕ СА ПЛОВДИВЧАНИ А ПЛАТЕНИ *** ПЛАЩА ИМ ББ И ВАНЬО КОСТОВ .ЗА КАКВО ЛИ ПРОТЕСТИРАТ?И ТЕ НЕ ЗНАЯТ! А КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ВСИЧКИ СЕ МОТАЕМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ?ОСЪЗНАЙ СЕ БЪЛГАРИНО.АКО ВСЕКИ СИ ГЛЕДАШЕ РАБОТАТА СЪВЕСТНО НЯМАШЕ ДА СТИГНЕМ ДОТУК.УВАЖАВАЙТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА-ОТ ТАМ ИДВА ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дамммм...тук някой много мисли, когато предприема действие, забележете, че всяко послание на протестиращите е точно във фокуса на конкретна тема, която се обсъжда в обществото за деня и е поднесена по атрактивен начин, за да привлича внимание...спонтанни протести, друг път!
26
4
 
17
 
! Отговори
ази преди 10 години
Тези в ред ли са!?Открай време пловдиският Дядо си поднрепя свинаря,от него получава лични подаръци и ходи по тържествата му.С една дума=И той човек е,що да чини?!За парата,продава си и душата...Ако въобще я има!
25
3
 
17
 
! Отговори
диян лудото преди 10 години
по добре търсете армейския поп
24
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалка пародия на големите 50-хилядни митинги и шествия от 1997-*** година...100 човека блокират в пикови часове основни кръстовища и правят на маймуни хиляди пловдивчани,прибиращи се смазани от работа.И докога това?
23
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дааа, будалистите имат въгърци в г.ъза...
22
21
 
11
 
! Отговори
varg преди 10 години
Кво излизате всеки ден да нямате ***?
21
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А баба ви Яга не щете ли да ви подкрепи?
20
5
 
20
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Дядо ви Николай е черковното подобие на Волен Сидеров - вижте му налудничавия поглед! Трябва да не си нормален за да очакваш от този разглезен, потънал в охолство бон-виван съчувствие към обикновения човек. Охолството и хомосексуализма са на сърцето му. Колкото по-бързо бъде изринат, толкова по-добре за българската църква...
19
6
 
1
 
! Отговори
не може преди 10 години
вече даде благословията си на Станишев и анатемата си на Сидеров
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дедо Николай си го премести у другио крачол!
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иде време, да се види кой е с народа и кой е срещу него. Иде време разделно.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ви храни вас бе,нали все ревете,че парите ви малко ?!Само не ми разправяйте,че сте наследници на дърти рентиери или че мама и тате работят в Испания и ви издържат с пари от там!Живи лумпеняци и мързеливи деградета сте !
15
11
 
7
 
! Отговори
Йово преди 10 години
В последно време в България се наблюдава лоша политическа и религиозна тенденция бих казал ерес или екстремизъм. Става дума за уахабизма(радикален ислям кланящи се на АЛЛАХ) и Будализъм(кланящи се на живия бог Буда Български) и двете религиозни течения са еднакво вредни за страната. В България мюсюлманите са главно "Алиани", а Християните Православни. Но ухабитите и будалите(будалистите) са крайни фанатици и колко по бързо се отървем от тях толкова по добре за нас.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дядо ви Николай е на светлинни години от вас по финансово състояние, дришльовци такива! Какво ще спечели от вас за да ви подкрепи? Нищо.
13
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да свалим и митрополита! И той е червен олигарх!
12
4
 
7
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Мир вам, чада мои! Не протестуйте, а смирено чакайте Божията милост! Бог вижда всичко и рано или късно ще въздаде всекиму според това, което е вършил! Наскоро благослових богопослушния наш брат от Пловдив Сотир с Божията помощ да изпълни предписанията на закона человеческий и усмири политическите Иуди! Амин!