Пуснаха движението при гара Яна

Новият участък свързва "Хемус" със Софийския околовръстен път
19 авг 2013 14:50,
61
Пуснаха движението при гара Яна
Снимка: БТА

Пуснато е движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". 

Официалното откриване беше помрачено от зверска катастрофа, при която загинаха двама души, а други петима пострадаха.

Общата дължина на новия автомагистрален участък е 8,46 км.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС съюз и държавния бюджет чрез ОП "Транспорт".  

Протоерей Йоан е отслужил водосвет за здраве, а на строители и шофьори е пожелал разумно и безопасно пътуване по пътищата. 

Още по темата
Обектът е част от Трансевропейския транспортен коридор V. С новия участък АМ "Хемус" се свързва с Околовръстния път на София. Чрез тази връзка значително се облекчава трафикът през селата Горни Богров и Долни Богров.

Транзитното движение ще минава извън населените места и задръстванията, които от години се образуват на входа и изхода на столицата, ще бъдат преустановени. Увеличава се удобството и бързината на предвижване, повишава се сигурността на шофьорите и гражданите, живеещи в тази част на столицата, посочват от АПИ.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Хемус А2“ – с водещ партньор „Трейс Груп Холд” и партньори хърватската „Конструктор инженеринг” АД, както и „СК-13 Пътстрои” от Перник. Стойността на договора е 38,3 млн. лева с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: движениегара Яна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
12
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До СМЯХХLДявола много е разсъждавал по темите. Но освен да демагогстваме с приятели на чашка, нищо не можем да направим. При наличие на такива "кадри" - изход няма особен. Не съм комунист, нито седесар, безпартиен съм. Просто искам да живея нормално, да не ми се дуе един пуяк как ТОЙ е направил това и онова. Ако ще и *** да ме управлява - ок, но да е с акъл и да е родолюбец. Има такива. Но с площадни революции сме за никъде.
19
3
 
21
 
! Отговори
Pilot преди 10 години
Ostavka!!!
18
6
 
38
 
! Отговори
шофьр София преди 10 години
незабавна оставка за цялото правителство! простаци, които не им дреме за българите, магистралата чака докато министърчетата си опекат кълките на морето и пиарите подготвят снимките! Чаках час в събота и час в неделя точно там, магистралата готова, ама завардена от куки, ама на пътя няма и една кука да сигнализира, че има опашка! Опашката идва внезапно при спускане от планинана над Кремиковци, трябваше да се сигнализира с полицейска кола преди края на опашката! некадърници мръсни червена ***!
17
2
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
До Богданabsolutno viarno !!!P.S. Chudno mi e mrusnite komunischeta kakvo shte kajat sega ... vinagi moje da se oburne sutuaciata nali? A sega kakvo shte ni kajete, che horata da jivi li, samo che ne sa. Murtvi sa. Ili ne sa mojeli da karat sigurno. NESHTASTNICI..................... VCHERA RODITELITE MI CHAKAHA 1 CHAS TOCHNO NA TOVA MIASTO.....
16
3
 
27
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
Спиро, никой не се хаби и никой не ги кара да си променят мирогледа. Нали това е демокрацията. Дразни ме, че после заемите ще ги плащат тези, които 1 стотинка не са получили. Дявола никога няма да го чуеш да ти говори къде са пенсионните фондове от 44 до 89. За 1 долар 3000 лв, защо 50 години се строи път от София до Бургас и т.н. и т.н Оставам настрана и факта, че турците и комунистите им палачи, са една комбина, а отскоро и дюнер нацистите от атака. СмяХХХ.
15
6
 
9
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До Good_WitchАми самият факт, че си получавам възнаграждението на фиш и плащам доста пари осигуровки...май означава, че съм коректен данъкоплатец. Май изработените са ми лични пари, но си имам и удръжки. Не един път съм дарявал и пари, дрехи на хора в нужда. Ти си на ход. Изброй ти. Понякога една детска усмивка на проста играчка е доста повече от 8 км настилка. Всеки според възможностите.
14
4
 
12
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
До Дяволът... само че ние ще го върнем тоя заем.
13
5
 
22
 
! Отговори
СМЯХХL преди 10 години
До Дяволът, Дявол , трябва да разбереш, че хората, които бачкаме 20 кинта не ни трябват до заплата щото си имам и спестявания и драфтове и т.н. Заеми взимат тия дето са постоянно "ач", а "ач" са защото са неграмотни, не знаят чужди езици, не мога да правят нищо квалифицирано и са мързеливи, може би това най-много. Хеле пък *** и подобната им там ***. Заема ще им помогне на тях, колкото ще помогне и да им дадат шише ракия и безплатни кюфтета по изборите едно напиване и толкова.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Благодаря ти.ще му палим свещ на тоя свят човек
11
1
 
20
 
! Отговори
Good_Witch преди 10 години
До ДяволътХей, Гяволе ;)...я сега да изброиш ти, от твоите лични средства какво си направил за държавата/или сънародниците си/?!Или освен да драскаш по форумите друго...трудно ти се отдава))
10
7
 
27
 
! Отговори
tir преди 10 години
До Дяволътама поне построи нещо, сега да видиш колко км ще се построят пътища. само помощи на ***. поне тези пътища и магистрали ще останат.
9
15
 
40
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Господ ни даде знак, ще плащаме с кръв за всяко нещо при управлението на Станишев/Орешарски!
8
25
 
8
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До АнгелАчка, ако спреш да къркаш по обяд и седнеш да почетеш малко, ще разбереш че 1 милиард за бананова република дори е малка сума. Колкото да ти дадат на теб на заем 20 кинта до заплата. Ама чукча не читател....
7
8
 
56
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
До ДяволътДа - с част от моите пари го е направил. Да съгласен съм да се дават пари за такива проекти. Не - не съм съгласен да се теглят заеми и да се раздават на калпак на ***, турци и всякаква *** от сивата икономика ! Умник !
6
14
 
61
 
! Отговори
Благодаря ти. преди 10 години
Благодаря ти Бойко.Каквото направи направи тези сега нищо няма да направят най много да довършат само нещо.
5
11
 
71
 
! Отговори
amsterdama преди 10 години
Министърката да подаде незабавно оставка !
4
10
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че днес документите вече са редовни и я пуснаха!Тея нещастници погубиха хорицата, ***... ви...
3
49
 
13
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До SpiroКакво браво бе ?! С парите от джоба си ли е направил нещо ????
2
8
 
61
 
! Отговори
Снежи преди 10 години
Пуснаха го, ама късно... Много късно!"След дъжд, качулка." Що за *** ни управляват?!...
1
8
 
76
 
! Отговори
Putnik преди 10 години
Трябваше ли да се изтрепен като пилци за да пуснете и без това готовата магистрала от 2 седмици? Защо лъжете, че тапата няма общо със катастрофата като именно това е причината ***? 1 час по рано минах от там и условията бяха ужасни.. 2 дни по рано отново минах, още по ужасни условия.. но типично по български.. чакаме си министъра да се върне от почивка да среже лентичка.. ***, такива бяхме и такива си оставате - червени ментета!