Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
0
 
1
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
Долу Бойко Борисов! Долу ГЕРБ.Мутация на организация! Долу!
414
0
 
1
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
Долу Бойко Борисов! Долу ГЕРБ.Мутация на организация! Долу!
413
1
 
0
 
! Отговори
Миха преди 10 години
Случващото се е лоша поличба!
412
1
 
0
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До АнонименХЕЕ ХЕЕЕЕЕЕЕ:))))))))))))))))))) платен и с амнезия си
411
1
 
1
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До SmurfКъса памет или амнезия те гони:))))))))))))).Но не се учудвам платени и заблудени оце като теб са все в амнезия.Справка малко прочети кога е имало атентати:)))))))))))) и при кой управляващи
410
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има Господ и той забавя,но не забравя! Тоя *** един ден ще съжалявя,но ще е късно!
409
2
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
Трябва да си отговарят за последствията не само да се мишкосват..
408
3
 
2
 
! Отговори
bobi преди 10 години
Bezsramnici! Komunisti dolni i bezochlivi!
407
11
 
4
 
! Отговори
ив! преди 10 години
Заради тия нещастници комунисти мръсни алчни, хората страдат! Прав е Борисов!
406
1
 
9
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Гнусен демагог, популист, интригант и тн...даже пред нещастието на хората несе спира...
405
9
 
2
 
! Отговори
Мира преди 10 години
Поредния гаф на жалките комунисти! Оставка! Не искаме повече жертви на вашето управление!!!
404
1
 
8
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Тиквата изкуфя!
403
2
 
17
 
! Отговори
Цвета преди 10 години
А бе този човек,ББ,освен охрана,няма ли и съветници/или и те са по-прости и от него/,и няма кой да му казва какво и кога да говори?
402
2
 
16
 
! Отговори
ТАТО преди 10 години
ПРОСТО АМА МНОГО ПРОСТО МОМЧЕ СИ БОЙКО.ТОЗИ *** НИ БЕШЕ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ,ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ СМЯХ Е ИМАЛО В ЕВРОПА С ТОЗИ ***.ЗАТОВА КАТО ГЛАСУВАТЕ МИСЛЕТЕ МИЛИ ХОРА ТОВА НЕ Е МАЙТАП РАБОТА.
401
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАИСТИНА ГРОЗНОНЯКОЙ ОЧАКВА ЛИ ДРУГО ОТ ТАЗИ ГНИДА
400
3
 
15
 
! Отговори
info. преди 10 години
Вчерашно изказване на другаря бойко борисов.Изказвам съболезнованията си на жертвите при катастрофата при катастрофата при пътен възел Яна.Мойто пожелание е ДА ХОДИ ДА ИМ ГО КАЖЕ ЛИЧНО
399
2
 
6
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До eeheee 462Браво колега и аз съм на същото мнение, като започна да чета коментарите и най-вече на тия машинописци където пишат с главни букви все едно това им е пишеща машина, ми идва да повърна в/у клавиатурата.
398
9
 
25
 
! Отговори
Маги преди 10 години
На всеки *** качил се на превозно средство магистрала ли да строим, за да не убива хора?БОЙКО беше ***, е и ще си остане такъв.
397
8
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 10 години
Интересно след като Борисовото правителство - първото правителство на България по чието време бе извършен терористичен атентат въпреки предупрежденията на службите , защо не си подаде оставката
396
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко изречено днес от страна на управляващите е търсене на теоретично оправдание за простотиите им.Тези трябва да си ходят в гората,откъдето са дошли и да останат там завинаги!!!От две недели жива душа не се мярка по трасето,а сега разправят ,че се отстранявали забележки. Кой и как ги отсранява като няма работници не е ясно? Заради егото на властващите и политическия ефект от рязането на лентички маса народ вися в задръстванията и изготиха тонове горива при пъпленето с 2 км/ч