11 села в Монтанско са на воден режим

Причината са пресъхнали водоизточници
10
11 села в Монтанско са на воден режим
Снимка: БТА

Заради горещините и рязкото засушаване в Монтанско през последния месец някои от местните водоизточници в региона са пресъхнали. Това е причината 11 села от областта, които се водоснабдяват от тези източници, да бъдат поставени на воден режим, съобщиха от ВиК в Монтана.

Най-големите села, в които са въведени ограничения на водата, са Георги Дамяново, Мокреш и Златия. В тях тя се пуска в определени часове на денонощието, а в други се спира.

В 11-те села живеят около 2800 души.

В язовир "Среченска бара", от който се водоснабдяват Монтана, Враца, Берковица, Вършец и още 25 по-малки селища от Северозападна България, има достатъчно вода, уточниха от ВиК-Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Шаро преди 10 години
Жалко,че имаха такава мастита депутатка 4 години в парламента,а не им направи на хората една помпена станция.Но имаше телешка пържолка за кученцето.
4
0
 
3
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Водата е на изчерпване, дами и господа! В Русе си пълня и пия вода само от едно изворче и то пресъхна, пресъхна и друго изворче, а още няколко са отслабнали и са пред пресъхване.
3
0
 
3
 
! Отговори
жЪден преди 10 години
Е,като нема вОда,сИпи рикиа,баце!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дрън дрън,причините се крият още от времето на комунизма,да им е максимално трудно на хората да си отглеждат плодове и зеленчуци дори за собствена консумация,камо ли да могат да продават,взеха им земите,колективизация,набутаха ги по градовете.А България мисля е на второ място в Европа по воден запас.Алооо 21 век сме
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, 18 век - някъде далеч, далеч от Европа...