Ниското ниво на Дунав затруднява корабоплаването

По коритото на реката са се показали големи ивици земя
4
Ниското ниво на Дунав затруднява корабоплаването
Снимка: БТА

Нивото на Дунав при Лом продължава да спада и тази сутрин са измерени 80 сантиметра над морското равнище, съобщиха от хидро-метеорологичната станция в града. Понижението за последните 24 часа е 16 сантиметра.

Заради маловодието по коритото на реката са се показали големи ивици земя и водата се е отдръпнала далеч от дигите. В средата на Дунав са се появили острови. Местни рибари пътуват с лодки до тях, копаят и вадят лигнитни въглища, образували се от стволове на някогашни дървета.

Ниското ниво на Дунав затруднява корабоплаването по реката, заяви директорът на клона на агенция "Морска администрация" в Лом Тони Тодоров, цитиран от БТА.

Той съобщи, че заради образувалите се прагове корабите трудно преминават край Оряхово - километър 677, край
видинското село Гомотарци - километър 824 и край остров Петрич до Лом - километър 759.

Директорът на пристанището в Лом Румен Попов обяви, че корабите с товари все още достигат до пристанището, но заради маловодието на реката се товарят по половината от капацитета си.

Той съобщи, че от началото на годината товарооборота на пристанището е намалял с 40 на сто спрямо същия период на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
абе идете запушете да видите как се запушва??? Пясък да вадели - и какво ще помогне като вадят пясък - водата пак ще е малко
3
3
 
1
 
! Отговори
??? преди 10 години
Тази сутрин са измерени 80 сантиметра НАД МОРСКОТО РАВНИЩЕ?????????
2
1
 
7
 
! Отговори
Силистра преди 10 години
То няма угодия, много високо ще прелее, сега пък нямало вода !
1
2
 
6
 
! Отговори
бат коко преди 10 години
запушете го от долния край да дигне малко ниво и сте готови, ко чакате, ДРАГАЖЕН ФЛОТ СИЛИСТРА , КЪДЕ СА, НАВРЕМЕТО ПЯСЪК СЪС ВЛАКОВЕ ТОВАРЕХА, сега със един ДУНАВ НЕ МОЕТЕ ДА СА ОПРАЙТЕ !!!!