Общинарите на ГЕРБ във Варна намаляха с двама

За няколко дни си тръгнаха Марина Карапетян и Марио Шиваров
11 сеп 2013 15:06,
4
Общинарите на ГЕРБ във Варна намаляха с двама
Снимка: архив, Булфото

Групата варненски общински съветници намаля с двама души само за няколко дни. След като миналата седмица редиците й напусна местният парламентарист Марио Шиваров, днес молба за това е подала и Марина Карапетян. Въпреки че е съвсем “пресен” общински съветник от групата на ГЕРБ, заела мястото на бившия депутат и настоящ кмет на Варна Иван Портних, тя вече се е сблъскала с неприемливи за нея действия в партията.

“Мотивите ми са, че не приемам начина, по който се взимат решенията в ГЕРБ както на местно, така и на национално ниво. Не приемам стила на работа, наложен през последната година-година и половина от областното ръководство на партията. А именно – решенията се вземат на тъмно - от двама-трима души, липсва диалог и възможност хората с мнение да заявяват позициите си. Дълбоко се съмнявам в безкористността на тези действия, поради което напуснах ГЕРБ”, е написала в писмо до медиите Карапетян.

В него тя уточнява, че ще продължи да изпълнява ангажиментите си като независим общински съветник и ще подкрепя всички предложения, които са в интерес на варненци.

“Желанието ми да изляза от групата на ГЕРБ е продиктувано от факта, че вече съм подала и заявление за напускане на партията”, допълва Марина Карапетян.

Преди седмица със същите мотиви от ГЕРБ си тръгна и Марио Шиваров.

„Не съм съгласен да съм бутонаджия и да ми се нарежда как да гласувам. Има 2-3 приети политически решения, с които не съм съгласен”, заяви пред медии той. Шиваров също е подал заявления за напускане на партията и на групата й във варненския Общински съвет.

Като Карапетян той ще остане в местния парламент като независим. По неофициална информация се очакват още оставки в ГЕРБ на местно ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ужасна мъка ме е наблегнала,зарад таз грозна новина.ами кметуващия в Аспарухово-кога ще последва примера им?с мотива,че дянков искал съкращения15% уволниха служ-и на същото км-о,за да назначат почти толкова верни кадри на партията герб.да не говорим,че е пълно с работещи пенсионери!при тази криза и безработица.и после се чудят защо съкварталците с такова умиление споменават роднините им!
3
2
 
10
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Няма как партия на комунисти, ДС агенти/доносници, ВКР-та и обикновени милиционери да бъде демократична и дясна. Няма нищо чудно, че решенията в такава партия "се вземат на тъмно - от двама-трима души, липсва диалог и възможност хората с мнение да заявяват позициите си".
2
3
 
18
 
! Отговори
minuvach преди 10 години
Хм, тези новинки гледате бързо да ги скриете някъде в дълбините на страницата.Просто който не изпълнява заповедите от горе бива елиминар от герб (политически), а ако лае много бива елиминиран и визически.Оф леле, и тия ми били "срещу" задкулисието (facepalm)
1
4
 
22
 
! Отговори
СС преди 10 години
Не са им дали теренчета да си развият бизнес. Във варненския общ. съвет само с това се занимават, как да оберат града!ОСТАВКА!