Катуница не е забравила Ангел и Павел, не иска Рашкови

Хората почетоха паметта на момчетата 2 години след размириците
Обновена: 22 сеп 2013 19:44 | 22 сеп 2013 15:27,
57
Катуница не е забравила Ангел и Павел, не иска Рашкови
Снимка: БулФото-архив

Катуница отбелязва 2 години от убийството на 19-годишния Ангел Петров и смъртта на 17-годишния Павел.

След смъртта на двете момчета в селото и големите градове на България избухнаха размирици. Шофьорът на буса, прегазил Ангел, получи наказание от 15 години затвор, а соченият за поръчител Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е с присъда от 2 години и половина затвор заради закана за убийство към неговия вуйчо.

Стотици хора от цялата страна и рокери пристигнаха в Катуница, за да почетат паметта на двете момчета. Близките им са на мнение, че 2 години след размириците в селото липсват адекватни наказания за виновните.

Още по темата

„Въпреки че алармирахме институциите за постоянните заплахи, които фамилия Рашкови отправяше към нас, никой не ни обръщаше внимание, сега момчетата щяха да са живи”, заяви пред Dnes.bg вуйната на убития Ангел Иванка Петрова.

Жителите на Катуница са против намеренията на фамилия Рашкови да се връщат отново в селото.

„Тяхното място е в затвора, не в селото, защото почти всеки член на фимилията е бил осъждан за различни престъпления”, твърди вуйчото на Ангел – Веселин Христов.

В Катуница беше отслужена панихида, раздаден курбан и изигран мач в памет на Ангел и Павел. „Благодарим на всички за подкрепата и можем да ви уверим, че Катуница няма да забрави”, през сълзи сподели Райна Толева, майка на починалия Павел.

В понеделник и вторник от 19 часа ще бъдат направени мълчаливи шествия от центъра на селото до лобните места на двете момчета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Катуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
Кои помнят и кои са забравили не знам,но Нова телевизия със сигурност е с къса памет !!!
10
9
 
25
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Цар Киро беше от ГЕРБ!
9
3
 
47
 
! Отговори
ОЩЕ ПОМНЕТЕ! преди 10 години
А Менда Стоянова от Герб беше финансов ревизор на цар Киро последните 10 гА Калин Георгиев от Герб беше шеф на Пловдивското МВР, отговарящо за Цар Киро последните 10 г.За ЦЦ и ББ си припомнихме вече. За Бенатова как оправдаваше цар Кировчето и хвалеше ЦЦ и ББ които даже не се и заинтересоваха дни след това какво е станало за да не им падне имиджа и народа да забрави. Както и стана...
8
39
 
3
 
! Отговори
халезинкската гнида преди 10 години
Цар Киро премиер!!!!
7
3
 
15
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
до 1Вие не сте ли коалиция с тях как така ще ги трепите?
6
0
 
75
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Това България е станала истинско блато наистина. Криминални типове производители на фалшив алкохол и износители на *** са наричани царе, жените им царици, а синовете им убийци принцове. И за награда ги дават по телевизията. Добре че се разкарах навреме от блатото.
5
3
 
67
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Катуница няма да забрави двамата млади български мъже,които дадоха пример.как се отстоява достойнство и чест.Твърде рано си отидоха от този свят но ние българите ще ги помним и ще отстояваме в живота техният пример за достойно гражданско поведение.Никога повече не трябва да се допуска изстъпления на самозабравили се персони на верска и етническа основа.Българската...толерантност е пословична,но границата е премината и трябва да се сложи ред в държавата,като българите сме единни и...непреклонни.
4
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПОМНЕТЕ!Такива сте вие комунистите - опитвате да спечелите пиар точки или да петните други при всяка трагедия.
3
33
 
4
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Ще получа бая минуси, но ако 15 години затвор за убиеца не е адекватно наказание, тогава... Съчувствам на родителите и има крайно негативно отношение към тези *** Рашкови, но смятам, че физическия убиец е получил справедливо наказание.
2
6
 
53
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ! преди 10 години
Нека припомним, че в денят когато се случи това нещастие, Цвъцко не пожела да напусне концерта на В. маринов и продължи да друса дупе до късните часове на деня. Тиквата пък не пожела да напусне мачлето което си риткаше с ортаците олигарси и след това отиде да си поспи за отмора. Бойко-***, Цветанов - оставка! Така викаше народа първите 3 дни и после забрави...
1
2
 
53
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Този *** Ангел, трябваше докато пътува за Брадъра да му направят засада, да го изкарат от колата и да го смелят от бой!