Нацепеният роял "изсвири" оставката на директор Ташева

Специалисти проверяват дали инструментът може да се възстанови
Обновена: 24 сеп 2013 16:46 | 24 сеп 2013 12:33,
74
Нацепеният роял "изсвири" оставката на директор Ташева
Вече бившата шефка на Детския център в Димитровград Христина Ташева . Снимка: Impact Press Group

Директорът на Младежкия център в Димитровград Христина Ташева, която разпореди изнасянето на части на рояла на световноизвестната марка "Блютнер", днес е подала оставка. Това съобщи кметът на бригадирския град Иво Димов.

До оставката се стигнало след разговор тази сутрин между него и Ташева. Като мотиви бившата вече шефка на Младежкия център посочила "лични съображения".

Пред градоначалника тя за пореден път обяснила, че действия й са били продиктувани единствено с намерението да опази децата, защото музикалният инструмент е бил много опасен.

Още по темата
Сагата с рояла започна в края на миналата седмица, когато работници изнесоха на парчета музикалния инструмент от сградата на Младежкия център в Димитровград по нареждане на Христина Ташева.

Тя обясни, че от 13 години, откакто тя работи там, роялът не е бил в изправност и не е ползван, а единствено е създавал риск за децата.

От Община Димитровград обясниха, че частите от разглобения роял се съхраняват в администрацията.

Очаква се специалисти да дадат становище дали е възможно музикалният инструмент да се сглоби и да се използва като декор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: димитровградроял
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
31
 
! Отговори
Елито преди 10 години
Човешката глупост и космосът са безкрайни, като за второто не съм сигурна!
5
8
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Колко му е наследниците на "славните бригадири" да изхвърлят един роял, пък бил и той от световна марка.Щом все още назовават града си на името на сатрапа Гошо Тарабата, виновник за болшевизацията на нещастната ни Родина.Безбройни са престъпленията му както към собствения му народ (като се почне още от 1923 г.), така и към съратниците му от разбойническото сборище, наречено Коминтерн.Историята отдавна се е произнесла. Само нашите червени чу-кун-ду-ри се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.
4
0
 
37
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Може би е "Директорка-Калинка", която и понятие си няма от рояли и марки на такива...Ужас! Доста "Директори" са такива "познавачи" в областта, в която работят!
3
1
 
53
 
! Отговори
ruslan преди 10 години
прасето сърна не може да роди....
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*ати гламавата директорка тая овца...лошото е, че 99% са такива
1
3
 
51
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Може не само да се сглоби, а да се възстанови напълно, желание и средства трябват само. И не само да се ползва, като декор, но дори може да се използва по предназначение! Няма нещо, което да е направено от човек, да не може да се възстанови.