Свободният Рашков: Докажете защо съм в затвора!

"Царицата" и "принцът" го чакаха с мерцедес пред затвора
Обновена: 18 окт 2013 14:03 | 18 окт 2013 10:32,
96

Снимка: БТА

Самопровъзгласилият се за цар на ромите – Кирил Рашков, беше освободен предсрочно от Пловдивския затвор тази сутрин.

Още по темата
Той лежа зад решетките близо 2 години заради закана за убийство, отправена към вуйната на прегазения Ангел Петров от Катуница – Иванка, и нейния приятел Веселин Христов.

Момчето загина през септември 2011 година, а неговата смърт породи размирици в селото и страната.

Кирил Рашков излезе от затвора минути преди 9,30 часа. Очакваха го съпругата му Костадинка Рашкова и синът му Ангел. Самият Рашков пък беше лаконичен: "Докажете истината защо съм в затвора! Докажете го!", бяха единствените му думи пред журналистите.

На излизане той държеше найлонова торбичка, облечен бе в костюм, носеше тъмни слънчеви очила.

Рашкови са категорични, че засега няма да се връщат в Катуница, а и че временно ще живеят в София, въпреки че имат апартамент и в Пловдив.

"Радваме се, че е на свобода, приготвили сме му най-вкусни гозби", съобщи съпругата на Рашков – Костадинка, докато се качваше в Мерцедеса, който ги отведе.

Директорът на затвора Божил Иванов обясни, че Рашков е освободен 6 месеца предсрочно, защото е полагал труд като градинар в затворническите общежития.

"Лежал е с осем души в килия, нямало е специално отношение към него или специални привилегии", каза той пред Dnes.bg.

В същото време хората от Катуница са категорични, че няма да позволят на ромската фамилия да се върне в селото, защото не са забравили смъртта на Ангел и Павел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stoichkov se zakani na mihaylov po slednite dumi ,Ako nyakoy den se shreshtnem saz tozi mursha Mihaylov shte mu chupa mutrata ,Tova e zakan protiv Prezidznta na BFK Moje li nyakoy dami kale kolko godini zatvor mu dadoha Na Stoickov za Tazi zakana, ILI Tezi zagubeni Bulgarski zakoni vajat samo za malcinstvata
76
0
 
17
 
! Отговори
Циганория преди 10 години
Доказателство за корупцията на високите етажи във власта е липсата на такава когатохората е чакат и се надяват да е има някъде?
75
1
 
20
 
! Отговори
sert преди 10 години
бсп и дпс на власт и киртака излиза!!! Те са неговите господари, а и той работа им върши... идат избори, *** ще трябва да гласува. Хорате мислят с перспектива; иначе затрили две деца... хм, лека им пръст! Само трепане!
74
0
 
19
 
! Отговори
wc преди 10 години
znam zashto si bil vav zatvora *** *** za da ostanesh jiv
73
0
 
20
 
! Отговори
циганин преди 10 години
чеда мои ***,роми,*** и чингенета е*ете се и се множете,че дойде ден тъз дръжава наша ще е.обичан от вас мое високопревъзхоцителство *** ЦАР КИРО ,ей такава политика се води срещу заспалите ни политици ,ама кадеее толкоз мозък в управляващите ....
72
0
 
19
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 10 години
Защото си долен черен ***! Срам за човечеството си ти! ***! Постепенно всички ще започнете да се обръщате към Фюрера, защото той каза истината и виждате, че никак напразно не е говорил! ;)
71
1
 
24
 
! Отговори
много бой трябва! преди 10 години
Много бой трябва !! ***, турчулята + ДПС + БСП = семаратизъм и затриване на България и българщината !!!Кога ще ги изринем всичките!!! Ние всичките срещу тях всичките ??? Наближава това време, когато българите трябва да си излеем гнева срещу излишното !
70
0
 
19
 
! Отговори
Do Рашков преди 10 години
Самият Рашков пък беше лаконичен: "Докажете истината защо съм в затвора! ***, mnogo po lesno e da se dokage zashto TRIABVA da si v ztvora.
69
0
 
15
 
! Отговори
Дядо от село преди 10 години
Научете наизуст коментара на 59 "Петолъчка в сърцето" и не пишете повече!
68
1
 
24
 
! Отговори
do mangala rashko преди 10 години
тикво крадлива питай хитлер защо е оставил рода ти, а аз питам защо досега най крадливият ***.аангаааллл не поне доживотно в пандиза.. ейзаради такива мръсни гадове ще изчезнем ..
67
3
 
29
 
! Отговори
JBL преди 10 години
А така пускайте ман*ала от затвора продажни ко*епелца мръсни! Това племе ци*анско е за трепане! Няма закони в тази държава и това си е. Какви са тези титли дадени на тях царе и царици.Царе на ла*ната са те!
66
3
 
33
 
! Отговори
данчо текето преди 10 години
Какви царе,царици и при цове ,бе ваща мама ***,пита защо е бил в па диза ,за да ти видят лъйнянения *** ве чингене .А тогава а да питам що не съм вътре а?Не стига че е грозен но и мкрише *** и намерил кво да пита.
65
2
 
28
 
! Отговори
bullpart преди 10 години
туй пък как да го изтълкуваш - докажете за какво съм бил в затвора. дали наистина такива *** са по интересни за бизнеса от читави българи. за какво изобщо говорят с такива. този не може да направи едно свързано изречение. цар. смятай. нищо не може да му роди главата. нищо.
64
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма вид на лежал в затвор.
63
3
 
16
 
! Отговори
Fearless_____;) преди 10 години
Какво ми цитираш неща които никой не чете вече бе ***! Ачкар!
62
3
 
26
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
До БЪЛГАРИ "юНАЦИ& Дори се чудя защо отговарям на същество като теб, но все пак, няма нужда да се доказва каквото и да е за този ***, то е ясно какъв е, и щом е лежал в затвора, значи е имало защо.Вие гледайте да не се пробудим, че ни ***, ни турци, ни политици, ни мафиоти, ни комонуиди, всичко ще изметеме одма. :-).
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Evala!Puskaite ,,gradinarite,, ot zatvora za dobro povedenie, dokato pregazvat decata ni kato kucheta.V koq civilizovana durgava bi moglo da se sluchi tova?M.... vi na vsichki podkupni k.......
60
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тоя *** освен *** друго не става. Е, как да ни верват от Европа, че имаме правосъдие ?
59
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докажете защо съм в затвора?ами все ми се струва, че съдии и прокурори го доказаха с влязла в сила присъда, която даже частично си излежал, бе таранколу!
58
0
 
19
 
! Отговори
ami преди 10 години
negovite hora sa na vlast i toi pak naglee...a i ima jurnalisticheski interes kam nego,tva po porachka ili ot prostotia, ne moga da opredelia