Окупацията на ВУЗ-ове е в ход. Студентите непреклонни

Пловдив, Велико Търново и Бургас последваха примера на София
Обновена: 30 окт 2013 10:39 | 30 окт 2013 10:38,
68
Окупацията на ВУЗ-ове е в ход. Студентите непреклонни
Снимка: архив, Булфото

Безсрочната окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" продължава, съобщи за БТА студентът Борис Рангелов от "Ранобудните студенти".

Тази нощ около 300 студенти пренощуваха в СУ, каза той и добави, че вече над 300 преподаватели са се подписали в подписката в защита на исканията им – оставката на кабинета "Орешарски" и предсрочни избори.

Още по темата
От Софийския университет пък обявиха, че продължават проговорите на ръководството на ВУЗ-а с представители на протестиращите студенти.

Учебни занятия и днес няма само в Ректората, а във всички останали сгради на висшето училище се учи.

В УНСС през тази нощ също са останали 30 студенти в окупираната вчера аудитория 2006 на висшето училище.

15 студенти са прекарали нощта и в окупираната 5-а аудитория на Пловдивския университет.

Очаква се всеки момент да започне събирането на подписи пред сградата на Ректората. Обсъжда се и вариант, в който студенти от града под тепетата да тръгнат за столицата в подкрепа на колегите си.

Вече трети ден продължава окупацията и на 321-ва аудитория във Великотърновския университет.

През нощта в сградата са останали да пренощуват 6 студенти, които твърдят, че имат подкрепата на своите родители, роднини, приятели, колеги, което им дава сили да продължат.

Макар вчера студентите от Бургас да останаха неутрални, днес четирима младежи са окупирали стая 222 в Бургаския свободен университет, съобщи "Фокус".

Протестиращите са двама души от Юридическия факултет и двама от специалност "Журналистика".

Учебният процес във ВУЗ-а обаче протича нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
18
 
13
 
! Отговори
babavi преди 10 години
Последният (ГЕРБерски) напън вече е настал.....
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То хубаво, ама комунист да даде властта - мираж ...
34
3
 
13
 
! Отговори
... преди 10 години
Всичко това с протестите е чудесно, но се питам какво ще правим след това?! Кой ще изберем да ни управлява, като същите отново ще са на изборите и ще се борят да седнат на народната софра, за да лапат?!Нормален човек няма да иска да управлява тази държава!
33
15
 
14
 
! Отговори
seira преди 10 години
ТИЯ "ОКУПАТОРИ", ОСВЕН СЕБЕ СИ, КОЙ ДРУГ ПРЕДСТАВЛЯВАТ?СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ПОРЕДНОТО "АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ" В ЖАЛКИЯ ВОДЕВИЛ, НАРЕЧЕН "ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ"...ВЪОБЩЕ: ГОЛЯМ СМЯХ!!!
32
5
 
5
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
@ 36 казвам ти веднага каква е политиката , политиката е хора , които преподават безумни и ненужни никому предмети , докторанти писали безумни трудове например за джуджетата в японската митология , да получават огромни заплати и блага , студентите си плащат таксите , учебниците и всичко в университета , освен това базите са стари и неадекватни , другаде отиват парите.
31
12
 
18
 
! Отговори
Родител преди 10 години
Браво на тези млади хора! Това ми вдъхва надежда, че най-после в България има трайно гражданско общество. РОДИТЕЛИ ПОДКРЕПЕТЕ ДЕЦАТА СИ ! ТЕ СА ПРАВИ КАТО ИСКАТ ЕДИН ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ТУК В РОДИНАТА СИ ! В противен случай тъй като те имат избор ще изберат ТЕРМИНАЛ 2. Кой ще изкарва тогава пенсиите Ви, кой ще Ви лекува ? Те са бъдещето на страната ни! Те са нашето утре ? Не подкрепяйте партии, които взимат пари назаем от тях за да ви нахранят вас сега. Дайте им шанс сега и тук !
30
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, много обстойно отразяване на окупацията на студентите, а нищо за многохилядния протест в Пловдив срещу кмета, що така ?
29
0
 
6
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Електорате , а защо излизат ИнДженери , дето смятат с калкулатора атсВерата ? Кой ги пуска така да излизат питал ли си се , кой не им е проверил знанията и капацитета !?
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво става сега в университетите. За ездръжката на един студент за година университета получава да кажем 640лв + субсидия от държавата така че да стигне тази сума до 1800лв. Каква е политиката? Политиката е да се дундуркат студентите, къдърни или не да избутат до 4-ти курс, щата видиш ли ще секнат субсидийките. От това по-порочна практика да се създава невеж и неграмотен материал, здраве му кажи.
27
2
 
10
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
@ 32 никой не се е засилил да променя света , не е нужно да си академичен гений за да стоплиш, че Съсела и Бея , заедно с голия модел , главатаряна Юруш съсипват и ограбват за пореден път държавата и правят от мутри депутати , та чак го предложиха за шеф на ДАНС, след което нарекоха протестиращите *** и половин година се правят , че не чуват виковете "ОСТАВКА" , имаха наглоста по стар партиен маниер да изпратят и щурмови групи по анцузи за да провокират протеста, кого защитаваш !?
26
0
 
7
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До електорат матряловБинго !!!!!!!! Добра стратегия но това едва ли ще стане без наша помощ.В момента системата им е в равновесие.Нужна е енергия отвън за да променим процеса в нужната посока.Днес Божидар Димитров отново говори за "голяма коалиция" което би било перманентен ХелоуинИ нещо много важно Трябва да се прекъсне достъпът до ресурси на двете страни
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези млади хора трябва да свършат това,което ние не направихме 1989год.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато си студент и учиш, а нямаш грам практика и житейски опит, всичко ти се струва елементарно. Понякога си мислиш, че щом учиш за нещо ти знаеш какво е и го разбираш, понякога ти се струва, че всичко е елементарно, че нещата лесно могат да се променят, че можеш да промениш света в едни миг, но после порастваш и разбираш, че нищо не е такова каквото изглежда, че сам не можеш да направиш нищо фундаментално, че трябва да стъпиш на труда и живота на много хора, та и тези ще го разберат скоро :-)
23
3
 
4
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Трябва да се махнат студентските такси, за да не се налага студентите да учат и да работят като бармани и пицари , а хора на 22-ри да се тупат в гърдите , че плащали нещо , плащаш екскурзиите и лимунизините на господарите си бе кре*ен.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАЗИ ПАРА ,КОЯТО СЕ ХВЪРЛИ НА КУПАТОРИТЕ,АКО БЕ ОТИШЛА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИЛИ В ОБРАЗОВАНИЕТО--ТОЗИ ПИЧ БОКО,.УМИРА ДА Е НА ВЛАСТ--КАКВО ЛИ Е ОБЕЩАЛ НА ОЛИГАРСИТЕ АКО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ--ЩЕ НИ ЗАКОПАТ ТОЗИ ПЪТ-ОКОНЧАТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
2
 
4
 
! Отговори
Drunderski преди 10 години
До Анонимен 22Леле колко логично звучиш! Един студент напоследък не може да си намери работа по специалността защото олиго*рените от фирмите все искат 2-5 години стаж! Кажи ми тогава как да се реализират? За това сега отправят искания! Разбра ли ? Или да ти го обясня като на първолак?
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студентите трябва да си плащат на 100% всичко .Не съм съгласен да плащам за сулю и пулю отишъл да вземе тапия
19
1
 
13
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Неслучайно няма нито един осъден мъчител, нито един осъден политик , неслучайно пионката Желю говореше за "мирен преход" , неслучайно почти всички политици и хора на високи постове , в която и да е сфера имат минало в службите , това са същите тези хора , бившите комунисти, които днес не са задължително БСП , а целия цирк , който се разиграва с всичките тия партии , цялата проядена система, ако ние българския народ продължаваме да се караме заради тях са били прави наистина сме лош мат'рял !
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези студенти защо не вземат да завършат пък после да отправят искания!? Много е лесно така цялото общество ги издържа, за да учат, а те вместо да учат - протестират. Родителите им се чудят как да им плащат масрафа, а пък те се чудят как да станат медийни звезди. Като станат равностойни граждани - да работят, плащат данъци и издържат държавата - тогава да имат и искания. Превърнаха БГ в цирк - всеки нещо иска ама никой не иска да работи и да учи явно... и всеки ден с нов номер.
17
3
 
9
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До Стивън ТайлърКолкото и да пръскаш слюнки не можеш да промениш фактите.Да те са умните а т си простия.Да те са красивите а ти си грозния *** Да тяхно е бъдещето а ти и останалата червена тиня сте история.Това е положението и нищо не можеш да направиш жалко нищожество