Бежанците в Харманли на протест, искат свобода

ДАБ: Външни хора ги лъжат, че ще им съдействат за статут
Обновена: 19 ное 2013 19:07 | 19 ное 2013 19:07, Веселина Йорданова
312

Снимка: БТА

Бежанците в Харманли излязоха на протест. С наближаване на зимата те искат по добри условия и по-бърза процедура за статут и днес се събраха на мирен протест пред вратата на лагера със скандирания „Свобода!“.

Васил Данов, експерт "Връзки с обществеността" в Държавната агенция за бежанците, заяви за БТА, че външни хора инспирират протестни действия сред настанените в лагера.

Още по темата

Външните посетители проникват на територията на центъра, като се представят за собственици на фирми, които обслужват кандидати за бежанци. Те лъжат настанените в центъра хора, че могат да ги превозят до София и да им съдействат да получат статут по ускорена процедура, посочват от ДАБ.

Със съдействието на МВР Държавната агенция за бежанците предприема мерки за прекратяването на измамите и на други незаконни действия.

Около 1100 души са настанените чужди граждани в центъра в Харманли, който е разположен в бивше военно поделение. От тях 450 живеят във фургони, които са свързани с електрозахранване и обитателите им се отопляват с електрически печки.

Други около 250 души са настанени в общо помещение в масивна сграда, а близо 500 от чужденците обитават палатки, сочат данни на областната администрация в Хасково.

В момента се извършва ремонт на сгради, които са били част от казармата, и след приключването му в тях ще могат да бъдат настанени около 650 души. Ремонтът ще приключи до 15 дни. Отоплението в масивните сгради ще бъде с твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
7
 
! Отговори
До БХК преди 10 години
Спешно се търсят доброволци,които да чистят мръсните тоалетни в Харманли.Горките,не могат да ги ползват ,защото били мръсни. Желателно е да са от БХК,най-вече г-н Кр.Кънев ,който защитава ***,убийци,араби е призован под знамената да чисти ,за да не ги обидим, а е и в тон с дългогодишната му политика
227
0
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До АнонименЕйй това е идея брато, да вземем двама-трима от тез и ги вкараме в парламента ама га са всинца народни любимци и бум! после е после свобода и за нас и за тях. С един куршум два заека!!!
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като искат свбода.... да се самовзривят и ще са свободни там с 42 девственици ли кой ги знае..фрииковете
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много сме наивни българите. ЗАСЕЛВАТ СЕ, ИСЛЯМИЗИРАТ РАЙОНИ НА БЪЛГАРИЯ СЪВСЕМ ОРГАНИЗИРАНО ОТ ТУРЦИЯ!
224
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че каква свобода те са незаконно пребиваващи в БГ.
223
1
 
10
 
! Отговори
баба кика преди 10 години
неслед дълго столицата ни ще я направят един огромен казан за *** -*** исламистес ,браво на воленчо ,хубавец ,прекрита червена *** ***
222
0
 
31
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
За каква "свобода" иде реч. Тези хора не са в затвор , а в лагер за бежанци и трябва да се подчиняват на бълг. законодателство. Ако нещо не им харесва се връщат там от където са дошли. Ние тук няма да им предоставим такива условия ,каквито те искат.И аз искам много неща , но се задоволявам само с това , което мога да си позволя.
221
0
 
27
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
Каква свобода искат тези,бе?!Някой осъдил ли ги е на затвор,насила ли ги е докарал в България?Не стига,че сами се натрапват,а отгоре на това искат и "свобода".Ами да отиват по държавите си (не само Сирия) и да се радват на свободата си,а ако някой им я отнема,да се борят там.Това е само началото.Ето така се започва,за да се стигне до изгонването ни от собствената ни страна,КОЕТО Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА СВЕТОВНИЯ ЦИОНИЗЪМ.А НИЕ ТЪПИТЕ ***,СТОИМ И МЪЛЧИМ,ВМЕСТО ДА НАСМЕТЕМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ !
220
0
 
23
 
! Отговори
българка преди 10 години
в 9,30часа тази сутрин на ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ ПОСОКА СОФИЯ ДО ДВОРЕЦА ВРАНЯ ИМАШЕ СПРЯЛИ 5АВТОБУСА СЪС СИРИЙЦИ ПОЛЗВАХА ГРАДИНКИТЕ ЗА ТОАЛЕТНА,ВОДЯТ ГИ В СОФИЯ ,ЗАЩО
219
0
 
13
 
! Отговори
Боцко преди 10 години
Има един цял свободен град,казва се ПРИПЯТ,нека сирийските *** го посетят и ще са свободни.
218
0
 
13
 
! Отговори
koko преди 10 години
До Коледа всички да се махат. ВЕДНАГА!
217
1
 
20
 
! Отговори
ВЪН преди 10 години
Откарайте ги на границата и нека СВОБОДНО я преминат от там, от където са дошли в България. От това по-голяма свобода , здраве му кажи.
216
1
 
1
 
! Отговори
човек преди 10 години
До бай "До човек Ти си или до 25 години, или платен(а) драскач(ка), или изключително ***(а)! Всяко едно от трите те оправдава за това, което си написал(а)."Мъж на 32 години със жена и деца:) и засега не са ми плащали за коментар... явно остава, че съм ***. Но колкото и да съм *** немога да оправдая злобата и агресията!
215
4
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯЗнаеш ли има и един българин, който избяга в Австралия и постоянно така се заяжда, плюе вероятно проблемът ви е един и същ - не сте достатъчно кадърни за да се задържите в рая и заминахте на някъде да търсите късмета си. Няма лошо. Тук ако си кадърен може да се живее от доста прилично до по-добре от "бежанец" на запад, но с това вие не можете да се примирите, защото смятате че винаги трябва да сте били прави в избора си. Ами приемете че сте сбъркали. Това е въпрос на чест.
214
0
 
25
 
! Отговори
Бивш граничар преди 10 години
По мое време тия минаваха макс половин километър в наша територия. Следващите няколко часа статута им ставаше чисто медицински, а в рамките на два дни официално се изхвърляха обратно на турците през КПП-то. Ама бяха мъжки времена, както би рекъл Хайтов.
213
0
 
4
 
! Отговори
ime преди 10 години
Малее. С тези голям проблем ще стане.
212
0
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ДРУГ ДОШЪЛ С ДВЕ СЪПРУГИ ИНАСТОЯВА ДА СМЕНИМ ЗАКНОДАТЕЛСТВОТО И ДА УЗАКОНОИМ ВТОРАТА МУ ЖЕНА!
211
1
 
13
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Е как пък така престъпници ще искат свобода !?!?Назад в Турция, и там ще са свободни,колкото си искат :) !
210
0
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Комендантът отрече това със следните думи, цитирани от "Медиапул": "Седнали са и ***! Да обявяват и космическа стачка, ако искат!" "Те правят стачка, ама и те не знаят за какво. Искат да получат за три дена статут, после да бъдат настанени по хотели и да карат леки коли. Просто няма как да стане! Утре тия хора могат да настояват и за джакузи. Ми знаете ли, че сред тях има и сами мъже - те настояват за гаджета. Друг дошъл с две съпруги и настоява да сменим законодателството и да узаконим втората му жена. Ние ще се съобразяваме с българските закони", допълни Желев пред Би Ти Ви. Според него им
209
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв ли комплексар и лузър трябва да си за да емигрираш и от 8000км да плюеш непрекъснато по родината си, за която дядовците и прадядовците са си проливали кръвта. Пълен неудачник и лузър. Лузър си бил тук, такъв ще си и там, колкото и да се самозалъгваш.