2 тона риба, уловена от бракониери, иззета през 2013

206 килограма от иззетата риба е калкан
5
2 тона риба, уловена от бракониери, иззета през 2013
Снимка: БТА, архив

През тази година близо 2 тона незаконно уловена риба са иззели служители на Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури /ИАРА/ във Варна. Това съобщи началникът на отдела по рибарство и контрол в крайморския град Бейхан Хасанов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че 206 килограма от иззетата риба е калкан, а 1610 килограма - други видове риба. Служителите на агенцията са съставили 56 акта за административни нарушения, като два от тях са за улов и превоз на калкан по време на забранителния период.

На територията на отдела по рибарство и контрол във Варна квотата за улов на калкан през тази година е 18 709 килограма, като досега са разтоварени малко над 13 тона или изпълнението е 70.5%.

Хасанов посочи, че корабите, които са изпълнили своята квота, ще получат допълнителна до цялостното й изпълнение.

Общо 57 кораба имат през тази година специални разрешителни за улов на черноморска риба, а издадените безсрочни разрешителни за стопански риболов са 79. След 9 декември пък започва приемът на заявления за стопански риболов за следващата година.

Хасанов коментира още, че желанието му е през следващата година при възможност на територията, обслужвана от отдела, да бъде направена ферма за калкан.

Подобни ферми има изградени в Румъния и Турция, като тази в северната ни съседка е съфинансирана от Европейския фонд по рибарство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: рибаВарнабракониери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Откакто съществува света се лови риба и все с мрежи,нещо не мога да схвана как едни са законни други не все са мрежи.Едните бракониери,другите светци.Само у нас всяка лодка се води кораб и има риболовен дневник.Особено,когато кораба е надувен двуместен с гребла и 5 чувала мрежи е опасен,но кораб с 80км мрежи е света вода ненапита и двата съда следва да заплатят 150 лева за лиценз за Стопански риболов.ИАРА е турска фирма издържана от Българи.
4
0
 
0
 
! Отговори
Кейн преди 10 години
И какво е направил бейхан с иззетата риба,защо не я дари на църкви и социални трапезарии,подиграват се с храната в това гладно време
3
0
 
2
 
! Отговори
загуба на макс преди 10 години
Те дори малка част от заплатите си не могат да изкарат.Май ще е по-добре без бейхановци и от отдела им по рибарство.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"началникът на отдела по рибарство и контрол в крайморския град Бейхан Хасанов"Вървиме лека полека към президент с име Мюмюн Мюмюнов и министър председател Мехмед Мехмед...
1
5
 
4
 
! Отговори
истина преди 10 години
Тези гадни милиционери /полицаи/ ,ние ги храним , обличаме, въоражаваме за да ни бият и убиват всички до един заедно с военните трябва да сменим с немски.