Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове

Причината са парите за растеж на регионите
Обновена: 10 фев 2014 14:36 | 10 фев 2014 11:26, Камелия Цветанова
92
Борисов кани Орешарски на среща с негови кметове
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ покани премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете от партията, в удобно за двете страни време и място, „на която да представите аргументите на правителството за разпределението на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". 

Причината е несъгласието на бившите управляващи с  начина на разпределение на 500 милиона лева по инвестиционната програма, се казва в писмо на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, изпратено до премиера Пламен Орешарски и разпространено до медиите.

Още по темата
От ГЕРБ считат, че одобрението на проектите беше направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка.

„Обезпокоени сме от разпределението на средства към общините. Обективният анализ показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините с кметове, издигнати или избрани с подкрепата на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези от БСП, и по 133 лв. при общините с кметове от ДПС. Същевременно общините с кметове, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от Брутния вътрешен продукт. Това създава основателни съмнения, че общините на ГЕРБ са дискриминирани”, се казва още в писмото на лидера на ГЕРБ.

Финансовият министър Петър Чобанов пък още вчера обяви, че е готов да се срещне с кметовете на общини от ГЕРБ и да обсъди поставените от тях проблеми.

Чобанов отхвърли твърденията на Бойко Борисов и подчерта, че общините, които се управляват от ГЕРБ, ще получат 36% от средствата, предвидени от програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

"Тези 36% възлизат на около 125 милиона лева", пресметна министърът.

"Отправянето на критики за начина на разпределяне е неправилно. Няма несправедливост при разпределението на парите", категоричен беше Чобанов и припомни, че средствата се разпределят от междуведомствен съвет, който е събрал молбите от всички общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
pepi преди 10 години
edva li 6te bade 4uto
82
1
 
1
 
! Отговори
Джапанка преди 10 години
Е тоз *** пък не се наяде цяла България ограби и все още реве *** ГрозеН и ненаситен ейййй аман теб и Цветанка само ревете за Садомазо.....
81
2
 
0
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Борисов ще иска обяснение на премиера защо толкова малко пари са отпуснати. Кофти, но това има, това са ви дали. Баницата вече не я разпределя Борисов и сега го болииии, много го болииии....
80
3
 
0
 
! Отговори
batko преди 10 години
Бойко, спри да ревеш и да се оплакваш! И малкото хора, които вярваха, че има нещо мъжко в теб, вече се отказаха. От месеци не си спрял всекидневно да се жалваш от какво ли не. Приеми реалността, че вече не ти разпределяш баницата и няма да можете да крадете с две ръце!
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-малко пари за герберските кметове , по-малко кражби! Няма гербер , който да не краде!За съжаление от това страдат данъкоплатците и обикновените хора от по-малките населени места.
78
0
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Нито ме интересува кой какво е казал, нито какво се случва вътре в парламента, нито в партиите! Просто искам да излиза нещо полезно от работата на тея палячовци!!! Не по цял ден да чета как си разменят 2 думи чрез медиите! Искам резултати в полза на народа, а не да чета глупости!
77
3
 
2
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Тиквата що не отиде на среща с Дамбовеца , че човека го чака от три години?Страх малее ,страх е сковал празната мутренска главица.
76
4
 
7
 
! Отговори
UK преди 10 години
Червени ***
75
5
 
3
 
! Отговори
ПАРАЛИЯТА преди 10 години
На боковите кметове мушеници да им даде тои ТИКВЕНИКА 4 години крадеше от народните пари сега пак иска да открамне гол хоу за тях БАНДЯГИТЕ
74
4
 
3
 
! Отговори
любо преди 10 години
ох. няма ли да мине поне един ден този да не се изказва? стига го публикувайте нека го забравим.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой сега ще му напише опорните точки по темата на мин.-предсказателя. Ами той няма опора в обществото. По-добре да не отиде на срещата, защото ще е много смешен.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля не вкарвайте Варна в кюпа с София,Пловдив и Бургас!За Варна Бат Бойко спря парите щом дойде на власт и 4 г. не даде нищо.В Варна спряха всички инфраструктурни проекти и града направо замря.Всеки който е идвал е забелязал как за 4г. Варна остана далеч зад Бургас.Но в Бургас беше първия ГЕРБерски кмет освен в София и в Бургас ББ наля много пара.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IMA SAMO EDNO OBIASNENIE ZA B.B.-BUDA,TOI E BOLEN 4OVEK.TOLKOVA LUGI, TOLKOVA PROSTOTIQ, TOLKOVA BEZUMASTVA V PARLAMENTA, 4E OTVRU6TENIETO KUM NEGO E VSEOB6TO. I NAISTINA ZA DA TRUGNE STRANATA V PO-DOBRA NASOKA,NEGO I SLUGITE MU TRIABVA DA SE VKARAT PO ARESTITE, IMA ZASHTO.TOGAVA SHTE IMA I PO-SMISLEN DIALOG I NIAKAKVO RAZBIRATELSTVO.VIGTE MU SAMO OHRANATA? ZASHTO E TAKA? TOI GIVEE V STRAH I PARANOIA I E CHUDNO,KAK EDNA PARTIA V KOIATO IMA UMNI HORA SLIAPO MU SE PODCHINIAVA.NIAMAT LI DOSTOINSTVO
70
14
 
5
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Абе тия *** пак с изобретената от тях математика, те им казват по колко на човек се падат , той обяснява ,че не е така и колко % от общите средства са отишли за районите с кметове от ГЕРБ!!! Абе "ДРУГАРЮ" МИНИСТЪР, СЛЕД КАТО КАЗВАШ, ЧЕ НЕ Е ТАКА КАЖИ ПО КОЛКО ЛЕВА НА ЧОВЕК СЕ ПАДАТ!!!???? А НЕ ДА МИ ВИКАШ НЕ Е ВЕРНО ,ЧЕ ЧУШКИТЕ СА 3.20 КРАСТАВИЦИТЕ СА 1.80
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oлигoфpен
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Интересно дали някога ще се сети, че и той е отговорен за фалита на държавата?
67
4
 
17
 
! Отговори
калинко преди 10 години
Този треторазреден политик смята,че България е единствено и само София,Бургас,Пловдив, Варна,и още няколко големи града.Другите,от малките градове и всички села на държавата ни трябва да загинат,въпреки,че плащат чинно данъците си,а нямат елементарни условия за живот.Липсата на нормални пътища,на ток,на надеждни канализации за права и обратна вода и други в широката периферия на държавата за този напомпан медиен образ не им се полага,защото не са млади,умни и красиви,те са матрял без права.
66
6
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В демокрацията, когато хората не те искат, се отива на избори, за да се види на кого искат да поверят управлението на държавата. Така е! Прав е Борисов! Не го искаха хората през февруари, той отиде на избори и се видя на кого поискаха да поверят управлението: НА ВСЕКИ ДРУГ, но не и на ГЕРБ. Да, дори и на Атака са готови да дадат управлението, защото на фона на ГЕРБ дори и Атака изглеждат като благочестиви попове.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Преди дни се е занимавал да споделя мислите си, ако може да се използва тази дума, относно провеждащия се конгрес на БСП. Конгрес, на който доста хора казаха много ясно каква е целта на кабинета: да направят така, че да е невъзможно нито ГЕРБ, нито подобна на нея групировки да върнат България назад към управлението на дясната ръка Цвинокио и принадлежащото му дясното рамо и глава на Борисов.
64
5
 
18
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
СЪРДИТ БОЙКО, НА КОЙТО ТОРБИЧКАТА ОБАЧЕ /ВСЕ ОЩЕ/ НЕ Е ПРАЗНА