Откритите барове да работят до 23 ч., искат хотелиери в Слънчев бряг

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствие на почиващите
Обновена: 6 апр 2014 10:58 | 6 апр 2014 10:55, Красимир Ангелов
26
Откритите барове да работят до 23 ч., искат хотелиери в Слънчев бряг
Хотелиерите в Слънчев бряг се притесняват за спокойствието на почиващите. Снимка: Булфото, архив

Хотелиери в "Слънчев бряг" ще предложат на Общинския съвет в Несебър това лято всички открити заведения в курорта да бъдат с ограничено работно време до 23.00 часа.

Целта е ограничаване на шума и осигуряване спокойствието на почиващите туристи, обяви пред БТА Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците"- Слънчев бряг.

От Съюза настояват Община Несебър и полицията да вземат драстични мерки относно спазването на режима и да се налагат строги санкции на нарушителите.

Миналото лято инспектори са съставили 400 акта на заведения за шум. След проверката на органите обаче собствениците на заведения отново пускат музиката, каза началникът на Управление "Полиция"-Слънчев бряг Стайко Манев. Той призна, че в тези случаи правата на служителите на МВР са ограничени.

Хотелиерът Веселин Налбантов каза, че полицията и общината си прехвърлят отговорността едни на други и въпросът с шума в курорта стои нерешен с години.

С писмо до медиите хотелиерите посочват и проблема с липсата на двулентов път от Летище-Бургас до курорта "Слънчев бряг", проблеми с джебчийството и кражбите, проблеми с незаконните преместваеми обекти, решаване на въпроса с адресната регистрация на постоянно живеещите в комплекса.

Хотелиерите от Съюза настояват и за повече средства за реклама на летните курорти като туристическа дестинация на чуждите пазари. Бизнесът иска поне 1 процент от приходите от туризъм да отиват за външна реклама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Ele se oplakvat преди 10 години
Az sam ot staria grad, i celiq si jivot sam go iskaral na sunny beach. Sezona za nas 3-4 meseca, obshto vzeto den godina hrani, i vie iskate da zatvarqme v 11, che te togava horata se prebirat ot plaja. Na koito mu e shumno da spi vyv vlas kosharica ravda, ili otivaite na starozagorskite mineralni bani ili ba buzludja
21
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 10 години
Явно никой тук не е почивал на Слъчнчев бряг...Да, шум има, но сигурно е на не повече от 5 % от територията на комплекса...на останалите места е спокойно...На който не му харесва курорта, да не ходи там...Да спи в хотели на 8-*** линия или в Павел Баня...Там се ходи за купон и по тези причини идват и западняци и руснаци...иначе как си мислите, че ще се запълнят 350 000 легла...
20
4
 
9
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Еми там не е санаториум.Повечето туристи искат да се забавляват.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имах (фантастична, виртуална) възможност, щях на всички отявлени МУЗИКОШУМОЛЮБЦИ, особена но "нощните" такива, да им сложа някакъв вид каски със слушалки, и да им пускам силна ритмична музика ДОКАТО ЗАВИЯТ ОТ БОЛКА, гадовете долни. П.п. Това го пиша сериозно, но за съжаление и за щастие (на някои от гнусниците) нямам такава действителна възможност.
18
1
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
То и в София същото, Витошка са я превърнали в чалготека и на никой не му дреме.Фандъкова скоро ще я клатят много здраво!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Ann преди 10 години
Е как да затворят в 23ч. като те тогава отварят...?! :D
16
3
 
5
 
! Отговори
ЕВЛОГИ преди 10 години
тази година кръчмите по курортите да работят 24 часа нон стоп защото туристи ще имаме само от западни страни които идват на секс и алкохолен туризъм.руснаци тази година няма да има защото те ще отидат в турция гърция и крим.а и много българи ще отидем там защото цени обслужване и плажове е много по добро.6 година ходя в турция и съм много доволен там не те гледат като извънземен както на нашите курорти.чисто е добро отношение на персонала добри цени и не е населено като у нас
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в центъра на Слънчев бряг срещу Кубан дънят до 5.00 сутринта. в околните хотели въобще не може да спиш. чува се само думкане и ставаш луд. всеки да го има впредвид ако ще си прави резервация около центъра на Съни.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da rabotiat ako shtat i do sytrinta v bg na pochivka nikoga .i zashto da im palnim gyshite na tia kradci te i taka ni ograbvat .
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
специално избягвам хотелите около северния плаж на Китен дори да имат добри оферти защото там вечер (беше по-миналата год) какафония . Но не само в България не може да се наспиш нормално на море ,бях на о.Крит едно градче на морският бряг ,близо до Ираклио ,е мога да ви кажа че вечерта спеех с възглавница в/у главата и с тапи в ушите ,иначе беше невъзможно да заспиш-музика крясъци на пияни туристи на всичко отгоре имаше и открит билярд до хотела ,та представете си каква почивка беше :)
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ми пука ! Ей къде е Гърция ! Там поне е за "бели хора".
11
2
 
8
 
! Отговори
турист преди 10 години
Почиващ в Слънчев бряг ? Магаре и космос... .
10
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
xa xa toq ne mojel da spi 4e da ne xodi6 na moreto da spi6 e xorata xodqt da piqt i da e-at ,mi kat iska6 tixo spi si u vas
9
1
 
20
 
! Отговори
schlampe преди 10 години
По шумно место от Слънчев Бряг нема , а и персонала по Хотели и заведения НЕКВАЛИФИЦИРАН понеже идват по време на лятната ваканция ученици и др. да работят за някой лев прекалено ниско заплащане , никoй да не работи на морето , да започнат да внасят работна ръка от Виетнам , Индия да видът колко трудно се работи с чужденци
8
2
 
2
 
! Отговори
migrosi преди 10 години
adresna registracia na postoyanno jiveestite tam?!:)))))nekoi bulgaristan *** vijdal li e takova bulgaristan dokument?!:)))))))moderni eu saitove reklamirat snimki na bg tabelkite po sinorite - ei daje tabelkite za Bulgariata ne sa si izmili bg mitnicharite ot Afganistan?!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братът на Станишев сега строи ден и нощ след като БСП дойде на власт и премахнаха всякакви ограничения за строителство.
6
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не е само в Слънчев бряг така, във всички курорти вечер е какафония и простотия В нормалните държави дискотеките са изолирани и не пречат на почиващите! Нее нужно всички хотели да се обезшумят, достатъчно е дискотеките да се далеч от хотелите и да са изолирани! Собствениците на хотелите да не мълчат, иначе ще останат без клиенти
5
5
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
На нашето Черноморие е отвратително и не можеш да си починеш от чалга-истерията!Лягаш си и от 3 места слушаш различна музика! Това ли е почивката?!
4
0
 
20
 
! Отговори
iKoko преди 10 години
аз предлагам откритите барове..... да се закрият.. :)
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като сме се превърнали в страна за алкохолен и секс туризъм,какво повече да искаме?!След като политиците ни се държат,като евтини ***,а откровени престъпници се тикат във влстта,защо трябва да очакваме,че някой ще спазва разпорежданията на полицията или решенията на общината.Вярно,че рибата се вмирисва от главата,ама защо трябва да се чисти,от към опашката!