Бутат незаконни постройки в Столипиново

Около 50 лавки, фризьорски салони, солариуми ще бъдат изчистени
25 апр 2014 08:27, Анисия Иванова
125
Бутат незаконни постройки в Столипиново
Столипиново. Снимка, архив Булфото

Мащабна акция срещу незаконните постройки започва тази сутрин пловдивдската община в квартал Столипиново. Тя ще бъде осъществена с помощта на жандармерия.

"Операцията" е с начало 9:00 часа и се очаква в нея да бъдат съборени между 30 и 50 постройки, предимно павилиони, навеси, нелегални лавки, фризьорски салони, солариуми, гаражи и магазини за хранителни стоки.

90 процента от всички сгради в квартала Столипоново са незаконни според общината. Тя не може да премахне тези, в които живеят хора, защото ще наруши правата им.
Според районния кмет Петър Петров собствениците на незаконните обекти вече са предупредени.
Акцията ще струва около 20 хил. лева на местната администрация, като парите са от собствения бюджет.

На мястото на съборените незаконни бараки ще бъдат изградени зелени площи с пейки. От местната власт обещават да предоставят на всички желаещи законни парцели за изграждането на търговски обекти. Всеки може да се яви на търг, но трябва да си плати.

Според жителите на квартала обаче общината няма право да събаря незаконните им постройки. Хората се готвят да защитят незаконните обекти с телата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
23
 
! Отговори
сандо преди 10 години
хахахаха, солариум си направили *** ... случайно да не изгубят тен през зимата .... хахаха
14
0
 
18
 
! Отговори
ѝникола преди 10 години
Зелените площи трябва да са от бетон /без арматура/ а пейките от гранит, иначе проекта ще бъде съсипан за часове , конете ще пасат и тъпчат тревата , пейките ще ги изгорят още първата нощ ! Впрочем видяхте ли коалиционния партньор на Барека -Дудук ВМРО , че са се съюзили с *** , което значи че ББЦ е *** партия !!!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора винаги когато ви дават *** да се оплакват почнете да се оглеждате какви палати стърчат и не се показват от журналистите.Абе българина е просто човече 25 години да си хванал социалната издръжка на гетата го няма никаде в света.И каквото искат да си говорят разни организации на хонорар от чужбина!
12
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Солариум в *** махала? За какво им е солариум, да хващат тен ли?
11
5
 
15
 
! Отговори
mi4 преди 10 години
Ако тройната банда успее да събори незаконните постройки на тези ***, ще ги призная, че имат повече топки от ГЕРБ !
10
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, *** като построи незаконна къща и общината няма право да я бута, то в такъв случай аз защо да тегля кредити, които да изплащам 25 години, за да си купувам апартамент и да му плащам данъци, ток, вода и т.н. и да живея в мизерия докато го изплащам тоя апартамент.За къща дори и немога да си мечтая при тези цени на имотите.
9
0
 
53
 
! Отговори
... преди 10 години
Ако аз не си платя сметките за ток и вода, веднага ще дойдат, ще спрат тока и водата и накрая ще ми се обадят и ще кажат че частен съдебен изпълнител ще ми прави запори на заплата, на банкова сметка, на пенсия и на всякакъв доход. Значи ако не си платя ме съдят. Ако не платя съм престъпник а *** като не плати е малцинство... Е хайде стига де, що за държава????
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея хора де работеха при Татово?Толкова ли ни е куха държавата да направи 5-6 " кибука " и да ги пуска.
7
1
 
27
 
! Отговори
Indianec v BG преди 10 години
Взема се нещо от този, който има. На тез *** може да се вземе само живота. Безсилието на властите е равносилно на разпад в обществото и тотална ***. Хау!
6
1
 
34
 
! Отговори
... преди 10 години
С багера наред и това е. Строят незаконно - няма проблем, ревнат че няма къде да отидат и никой не ги закача. Няма прошка тогава. Не работят - нямало къде. Как да няма, има ама хората искат образование а те са неграмотни. Няма прошка тогава. Нямали пари да си плащат - не е наш проблем това. Виж по горе. Само на помощи чакат от държавата, от мен от теб, от всички нас идват тези помощи - няма прошка. Бременни на по 15 години и раждат като *** - няма прошка за такива. С багера напред и това е.
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Около 50 лавки, фризьорски салони, солариуми"Това със солариума ,дали е маитап, или вдигат за цвят?
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зелени площи с пейки ?Които ще идат за огрев, а и *** да има къде да пасе коня. Я по-добре да изринете и изравните всичко, после един асфалт и става на голям паркинг.
3
0
 
43
 
! Отговори
Елемаг преди 10 години
Хареса ми частта със солариумите!!Странна работа, СПА няма ли?
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялото Столипиново трябва да се изравни с булдозерите, не само лафки и фризьорски салони.Да, ходят на майната си след това ***.
1
1
 
51
 
! Отговори
Българин преди 10 години
90 процента от всички сгради в квартала Столипоново са незаконни според общината. Тя не може да премахне тези, в които живеят хора, защото ще наруши правата им. А мене, ако не си плащам данъците веднага ще ми е вземете нали.....