Водният ад във Варна взе 11 жертви

Извадено е тялото на жена от канала в „Аспарухово“
Обновена: 21 юни 2014 08:26 | 20 юни 2014 20:56,
50
Водният ад във Варна взе 11 жертви
Спасителната операция в Албена. Снимка: БТА

Още една жертва е намерена във Варна, в канала на квартал „Аспарухово“. Сигнал за забелязано женско тяло във водите на канала в квартал "Аспарухово" е подаден около 18.30 часа днес, съобщиха от полицията.

Спасителни екипи са се отзовали на мястото. Тялото е било извадено на брега и се извършват процесуално-следствени действия за идентифициране на жената.

Жертвите след потопа във Варна вече са 11, сред които и две деца, след като приливна вълна, спуснала се от гористата местност над кв. „Аспарухово”, заля част от квартала, разруши и изрови улици, събори жилищни постройки.

Още по темата
По потвърдена информация един е загинал в област Добрич, макар че неофициално се съобщава за още две жертви.

Тежка остава обстановката в областите Варна, Добрич и Велико Търново след проливните дъждове.

По последна информация вече напълно е възстановено движението по републиканските пътища в областите Варна и Добрич, отпадат ограниченията за движение по пътя "Албена" - Кранево - Златни пясъци и пътя Оброчище - граница област Варна, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Електрозахранването на част от град Добрич и региона е преустановено с цел осигуряване на обществената безопасност и предотвратяване на животозастрашаващи ситуации, съобщиха от Енерго-Про. Множество трафопостове са под водата и захранването им се изключва с цел осигуряване на безопасността.

Към 20 часа обстановката в града остава непроменена и водата продължава да поддържа високо ниво. Благодарение на активната работа на екипите на Енерго-Про броят на засегнатите клиенти е намален от 6 000 на около 3500.

Към настоящия момент е напълно невъзможно възстановяването на захранването при наличие на вода в съоръженията, тъй като това създава опасност за живота на хората в района, съобщават от дружеството.
 
Освен части на град Добрич без електрозахранване е и с. Батово, където има паднал стоманорешетъчен стълб. Теренът е непроходим и не е възможно влизането на техника, с която да се подмени стълба.

Електрозахранването на помпена станция Батово не е засегнато и тя продължава да работи.

Междувременно стана ясно, че 1200 туристи в Албена са били евакуирани от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска, съобщиха от курортен комплекс „Албена”.

Гостите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа.

Най-засегнат от проливните дъждове е хотел „Гергана”. Водата отнесе част от фоайето на рецепцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: жертвиВарнапотоп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! - интересно ми как точно определяш вината им. Защото на вас комунистите ви е много лесно да викате "той е виновен", обаче като ви питат как точно е виновен - мълчите като комунисти на разпит и се чудите къде точно да се денете. *** са виновни, а те са вашия електорат!
36
1
 
0
 
! Отговори
До ГАНЬО преди 9 години
Пълни глупости, решението е да извикаме хан Аспарух да създаде нова държава. А вярно, то пък тогава съдбата на цялата държава пак е зависела само от хана и болярите около него, а народът пак е нямал право на глас... Еми лошо, да се хвърляме две атомни бомби и да се унищожаваме, явно няма спасение за нас...
35
5
 
2
 
! Отговори
ГАНЬО преди 9 години
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ Е СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА , ИЗДИГАНЕ НА ПРЕСТОЛА НА ЦАР СИМЕОН И ВЪВЕЖДАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ - ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНАТА НА НАРОДА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ И МАФИОЗИТЕ ПАРИ И ИМОТИ - НАТРУПАНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ! ЗАПОРИРАНЕ НА СМЕТКИ В ЧУЖБИНА!
34
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
от години,деретата в аспарухово не се почистват,горичките който съществуват масово се изсичат,има нагло незаконно строителство и кой трябва да го контролира това а това е задължение на МЕСТНАТА ВЛАСТ И АДМИНИСТРАЦИЯ А НЕ ВЪПРОС НА ОРЕШАРСКИ.ДРУГ УМНИК КМЕТ НА гр.АКСАКОВО,ЗАЯВЯВА,ЧЕ ГРАДА В КОЙТО Е КМЕТ БИЛ ТЪКА ПОСТРОЕН,ЧЕ ВОДАТА ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ДВОРОВЕТЕ НА КЪЩИТЕ И ЗАТОВА ЛИ ОРЕШАРСКИ ДА ГО РЕШИ,СЛЕДВАЩАТА ТРАГЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ ТАМ,САМО,ЧЕ ЩЕ СЕТЯТ КОГАТО ЗАГИНАТ ХОРА.
33
2
 
2
 
! Отговори
na maika ti v 4ernat преди 9 години
До Анонимен dano vi izselqt 'giayrite' mama vi i parziti
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zalko za xorata - kakvo shte napravat giayrite po vaprosa :
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съд за Орешарски, Станишев и Йовчев, които цяла нощ сладко спинкаха докато българите се давеха!
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При ГЕРБ в Бисер нямаше жертви, нали? А сега при Станишев са десетки!
29
6
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Кугърите спасяват наред, всеки който има нужда и не може да се спаси с друг транспорт се "вози" на военни вертолети. Същите, дето Тиквун каза че не могат да летят в дъжд, а в същото време вече вадеха хора от водата в Бисер, той си мислеше че щом ги вика да го возят само по банкети, то стават само за това, но тва е въпрос на мислене. Тиквата почти унищожи военната авиация, щото е *** и не осъзнаваше като сегашните, какви яки комисионни могат да се лапат през военни поръчки!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 16Вие какво чакате от областните управители на ДПС те са там единствено за пропаганда и кражба на пари те да не са българи ,че да им дреме за българите сами си ги избрахте оставихте да веят турския флаг из цяла България сега им сърбайте попарата пак си стойте в къщи като дойдат избори нека *** и турците ни управляват та скоро всички да се изселим и България да се прекръсти на *** и да се приключва със този безотговорен народ дето мисли само за ракия и кючеци и как да навреди
27
0
 
11
 
! Отговори
Л. преди 9 години
До АнонименВ Албена не е спасен нито един чужденец от Кугъра, само са прелетели оттам и са огледали. Не се връзвайте на всяка глупост, която медиите пишат. Чужденците са евакуирани с Трактори с ремаркета.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че има 10-20 жертви е нормално в тая вода се носят всякви предмети и коли!В Италия забраниха колите в тесните улички точно заради подобно наводнение!Имено КОЛИТЕ се събират и правят бент ТАПА и става ВЪЛНА с предмети...ЗАБРАНЕТЕ КОЛИТЕ ТАМ ПО УЛИЦИТЕ..............ИНАЧЕ *** ***!!!!!!!!!!!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чл. 123 от Наказателния кодекс казва следното: Немарливо изпълнение на служебни задължения, довеждащо до смърт се наказва с лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.Варненци видяха какъв кмет са си избрали , дано и прокуратурата види.
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ви е честито !!!!още поече да взема...
23
14
 
12
 
! Отговори
варна преди 9 години
Алооо,много коментари плюят правителството за трагедията,запомнете *** гербери и хьомнета-има кмет,районни кметове,фирми за чистота точещи пари от общинския бюджет,строителен контрол и т.н.Ама според вашия вожд ,кмета бил млад и неопитен,ами към го дири на тоз пост.Вън симбиозата и мафията Гроб от Варна.Хора изгонети ги с камъни или търпете като о..е.Не съм фен и на мафията бсп-дпс.
22
3
 
6
 
! Отговори
ЯНА ПЕЙЧЕВА преди 9 години
ТРАГЕДИЯ........ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ. ДОРИ И ПРИ ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ СМЕ РАЗИДЕНЕНИ И БЪЛВАМЕ ПРОСТАЩИНА НАВСЯКАДЕ И ПО ВСЕКИ.НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ,ЛЮЛЕЕ НИ БАЛКАНСКИЯТ СИНДРОМ......СИНИ ИЛИ ЧЕРВЕНИ ПОЛИТИЦИ,ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СА.ВЪРТЯТ СИ ЗАЕДНО ДАЛАВЕРИТЕ А ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ИЗНЕМОГВАТ И СТРАДАТ.ЖАЛКО И МНОГО ТРУДНО Е ЗА МЛАДИТЕ ХОРА......АКО ИМА БОГ И ТОЙ НИ Е ОТПИСАЛ КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД.
21
3
 
19
 
! Отговори
Дали ама надали преди 9 години
Преди малко я слушах нашата Кисталинка.Ами тя е забравила българския бе хора."Аз не знам колко е бедствието е голям"Нямам думи.Изказване за чудо и приказ.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма партия тука. Просто природно бедствие. Може да се случи на всеки...
19
2
 
23
 
! Отговори
само отбелязвам преди 9 години
Репортерките стояха цял ден под дъждаизглеждаха като мокри кокошки - без грим и без прическа- същи грозотийкиА само преди две седмици репортерка на нюз 7 се подиграваше на външния вид на лекарка от спешна помощ град СофияАми , маце, така е Като е заплашен човешки живот ще се поразчорлиш малкоТо само на филмите са гримирани докато правят реанимация
18
6
 
16
 
! Отговори
Росица- преди 9 години
До инженер-пенсионер освен че сте инженер и пенсионер сте и ***. Ми що не се обадихте на Бойко и Цветанов да спрат поройните дъждове. Орешарски не е кадърен да ги спре-това е ясно.И въобще не прилича на бог. А отгоре на всичко е избран от комунисти. и ето според вас резултата- природно бедствие. А вие и подобните ви сте природни недоразумения. дори нещастието ,сполетяло хората не ви отрезвява от злобата и глупоста ,в която се давите по-лошоотколкото в придошлите кални потоци.