Варна, Добрич и Велико Търново се борят с последиците от потопа

Пострадалите градове имат постоянна нужда от работна ръка
Обновена: 24 юни 2014 14:27 | 24 юни 2014 09:20,
22
Варна, Добрич и Велико Търново се борят с последиците от потопа
Снимка: Булфото

Борбата с последиците от бедствията в районите на Варна, Добрич и Велико Търново продължава. Заради началото на работната седмица броят на доброволците е намалял.

Община Варна призовава всеки, който има желание да помогне на пострадалите в работните дни, да се яви направо пред сградата на районното кметство в Аспарухово. Освен от жива сила в областния град имат нужда от слънцезащитни кремове, шапки, ботуши и лопати.

Още по темата
Комисия от общината продължава огледа на пораженията по къщите във варненския квартал. Хората от опасните постройки се евакуират. Тези, които нямат къде да отидат, могат да се подслонят временно в социалния център към общината, където има 80 свободни места, съобщава БНТ.

Сирийци от лагера в Харманли ще се присъединят като доброволци в разчистването на Аспарухово. Днес за замина и първата група, информира bTV.

Община Добрич има нужда от хора и техника, с която да почистят следите от стихията. Те приканват фирмите за помощ с багери и фадроми.

От пресцентъра на общината съобщават, че сборният пункт за всички доброволци в града е площадката на Хуманитарна гимназия Има координатор от А.С.А България, който ще насочва желаещите да помагат към засегнатите райони.

Община град Добрич подготвя 24 общински жилища за настаняване на пострадали от наводнението, съобщи управителят на общинското дружество „Жилфонд инвест” ЕООД Илия Михайлов.

От вторник във Велико Търново ще заработят и три доброволчески пункта за набиране на нови мебели, матраци, черна и бяла техника.

Продължава издирването на шестгодишния Марин, който изчезна след потопа във варненския квартал „Аспарухово”.  Вчера беше открито тялото на малката му сестра – 3-годишната Жана, с която жертвите на бедствието станаха 12.

Близките на изчезналото момче са готови на крайности, дори се готвят да блокират пътища, ако Марин и днес не бъде намерен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
12
 
! Отговори
Васко преди 9 години
Може ли някой, който е на място да каже колко ***-доброволци има и колко българи чакат за помощи от БЧК?
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До eeeeeТова е така, но ако не беше *** гето, ако не бяха изсечените дървета, затлаченото с *** *** дере, нямаше да са такива последиците от неспиращите дъждове. Като четеш знаците на какво те навеждат?
18
5
 
3
 
! Отговори
eeeee преди 9 години
Само за няколко месеца имаше земетресение, торнадо и потоп, а дъждовете не са спирали от Великден. Кога ще се научим да четем знаците ?????????
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Храним си ги *** с наши пари като им даваме помощи, сега защо спите давайте дюшеци, давайте хладилници, давайте печки, давайте одеала, давайте килими, пердета, тенджери и т.н., давайте, че консуматорите на тая държава имат нужда от помощ.А и забравих който има време да отиде да им почисти, те ще му покажат къде е за чистене и ще го наставляват отстрани.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако българин, работещ открадне ток веднага го осъждат и връща с лихвите, ако българин си построи ограда без разрешително го оцъждат и плаща, ако българин не си плати данъците го съдят и му вземат лихви, ако дългарин не си плати осигуровките плаща на куп с лихвите, а за *** - помощи, безплатен ток, строеж без никакви разрешителни, топлят се с дървета от горите, крадат си на воля, ама за тях може, трябва да ги подкрепяме, трябва да им помагаме, да не съм чул лоша дума за ***.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, всички сме хора, но докога *** ще са отгоре. Не е бетствие дъжда, а ***. Докато държавата не спре да ги подкрепя, а започне да предприема мерки срещу тях, да ги наказва за всичките им деяния, кражби, незаконно строителство, да им се дават не спирно помощи, оправия в тая държава няма да има. Ние сме една *** държава която отглежда *** заради които страда целия нормален работещ народ.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сирийци от лагера в Харманли ще се присъединят като доброволци в разчистването на Аспарухово. Днес за замина и първата група, информира bTV.Гаврата с българите е пълна на мястото на природното бедствие, пращат ислямистко бедствие.Продължава гадната PR акция на Чуждестранни фондации, чрез родните медии. Нелегалните тарамбуки да ги пратят на границата да строят защитни съоръжения, след което да бъдат депортирани.
13
0
 
1
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Това че ти не познаваш, не означава че ги няма... Просто са малко и не живеят по *** гета, а са успели да се откъснат от там. И това е основното. Тези единици не искат да бъдат асоциирани с катуна и правят всичко по силите си да се откъснат от него. Лошото е, пак повтарям, че са малко.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла България се бори с последствията от управлението на Орешарски и Станишев!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПуркоДоброволците са много. Общество има. Не всичко е черно, уверявам ви.
10
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До тцЪ"ИМА И ОТГОВОРНИ *** ..."СТРАННО, НО АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ТАКИВА !
9
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
До политологТо щото като беше Тиквата на власт не беше същото, нали ?! :)
8
0
 
7
 
! Отговори
vse edno преди 9 години
До БГ:Вие да не се прибирате от марсианска командировка? В природата на *** е да лъжат и крадат. Повечето дори го смятат за нормално поведение и се учудват защо другите не го правят непрекъснато. Големия проблем е не че те го правят, а че българите го позволяват. Ценностната система е коренно различна, но в крайна сметка тук е България, не Индия и би трябвало нашите ценности да имат водеща роля.
7
0
 
4
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Искате да кажете наченки на общество:) Трябва да ви е ясно, че държава няма, и общество няма...или поне в кома е, еми дано да се събуди:)... Щото всяка коза за нейния си крак далече не стига..
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава няма. Всичко е на доброволни начала. Държава нямаме, но поне общество имаме.
5
1
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Има и отговорни ***, познавам такива хора - хванали са си някаква работа и си отглеждат потомството, без да чакат на помощи... Но за съжаление такива хора са по скоро приятно изключение.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те винаги са крали и ще продължават да го правят,докато няма закони в тая държава,ще си чакат за помощи,защото така са свикнали.Ще си ги отглеждаме,защото са от електората и техния глас е важен за някой.
3
0
 
18
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ВСИЧКИ СМЕ ХОРА НА ТОЗИ СВЯТ. НО АКО Е ВЯРНО ТОВА ЗА РОМИТЕ В АСПАРУХОВО, ЧЕ СЛЕД ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПОЧНАЛИ ДА КРАДАТ И ДА СЕ РЕДЯТ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ЧОВЕК СЕМЕЙСТВОТО.. ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО ПРИЕМАМ.....
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква армия бе, армията я погребахме с влизането си в НАТО.
1
1
 
15
 
! Отговори
ехооооо преди 9 години
А армията къде е? Гражданска защита? Имали държава?