Син език откриха по преживни животни в Кърджалийско

Огнището на болестта е констатирано в с. Мандрица
7 юли 2014 17:58, Анисия Иванова
8
Син език откриха по преживни животни в Кърджалийско
Снимка: архив Булфото

Ветеринарните власти са открили болестта "син език" по преживни животни в Кърджалийско, съобщават от областната администрация.

Заради това в областта се приемат спешни мерки за предотвратяване на заболяването, е решила Областната епизоотична комисия на заседание днес.

Огнището на болестта е констатирано в с. Мандрица, община Ивайловград, в 150-километровата наблюдавана зона около огнището на болестта попадат и всички седем общини от област Кърджали.

Сред набелязаните мерки на днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Кърджали са кметовете да уведомят собствениците на животновъдни обекти на територията на съответната община да не позволяват при паша и водопой смесване с други стада, както и да не закупуват преживни животни с неизяснен здравен статус и произход и без ветеринарномедицински свидетелства.

Забранено е придвижването на животни от съседната Смолянска и Благоевградска област в Кърджалийска.

Ветеринарите ще работят в тясно сътрудничество с хората от Регионалното управление по горите, тъй като много от дивите животни също боледуват от "син език" и могат да бъдат носители на вируса. Най-често болестта се появявала при елените и муфлоните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: меркикърджалисин език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Мдам преди 9 години
Колеги нашата местна гилдия решихме да ви запознаем с доводите си защо ще участваме в протеста, но преди това искаме да ви разкажем една зловеща, малко страшна но истинска и много интересна история, за която имаме и документи.Тя се развива в нашият роден Делиорман. Там още през 2012г. нашият колегата Михайлов от с.Тодорово исперихско, подава *** официалните власти три реагента за туберкулоза след редовна и диференциална туберкулинизация. От страна на дирекция здравеопазване и хуманно отношение не се вземат абсолютно никакви мерки за възбрана на фермата, да се премине към диагностично клане
6
1
 
6
 
! Отговори
akud преди 9 години
Заразите идват от турция
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бееееееееееееееееееееееееее...............
4
2
 
3
 
! Отговори
езичник преди 9 години
избийте ги и после...внасяйте от чужбина не по-добро...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Община Ивайловград е в Хасковска област.
2
0
 
5
 
! Отговори
? преди 9 години
Kakvo e sin ezik??
1
3
 
5
 
! Отговори
zaw12929 преди 9 години
АЩО НЕ ПОЧАКАТЕ ЕКСПЕРТИТЕ ДА КАЖАТ, А НАГНЕТЯВАТЕ НЕДОВЕРИЕ КЪМ бЪЛГАРИЯ, ТУ СИН ЕЗИК, ТУ... ИМАЛО ЗАРАЗА В МОРЕТО.... АВАРАЗАТА СТЕ ЛИЧНО ВИЕ, КАТО МРАЗИТЕ БЪЛГАРИЯ