Бурята остави 19 населени места в Ловешко без ток

Има наводнени и затворени пътища
Обновена: 28 юли 2014 21:56 | 28 юли 2014 20:37, Красимир Ангелов
2
Бурята остави 19 населени места в Ловешко без ток
Снимка: Областна администрация Ловеч

9 населени места в Ловешка област са без ток заради обилните валежи и буря, съобщиха за БТА от електроразпределителното дружество.

В община Ловеч три села са без електрозахранване, в община Луковит - пет, в община Тетевен - едно, в община Угърчин - четири. Шест населени места в община Троян също са без ток.

Изпратени са екипи, които да отстранят авариите, като от ЧЕЗ съобщиха, че до 21.00 часа се очаква да бъде възстановено електрозахранването навсякъде.

Има наводнени и затворени пътища, съобщи областният управител Милко Недялков. На пътя Гложене-Тетевен има свлачище, което временно ограничава движението. На място са областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на Тетевен Десислав Цветанов, екипи на РСПБЗН-Тетевен и на областно пътно управление.

Проблемният участък се намира на няколко стотин метра от края на Гложене в посока Тетевен. Свличане на земна маса има и по пътя за Гложенския манастир. Екипи на РСПБЗН-Тетевен, пътуват към мястото, за да са предприемат действия по почистването на засегнатия участък и по това трасе.

Областният управител съветва пътуващите по главен път София - Варна да бъдат внимателни, особено в участъка Сопот - Малиново. По думите на Недялков на места са се образували колони.

Той допълни, че няма опасност от повторно заливане на пътя край село Български извор, тъй като в язовир "Малка Желязна" има свободен обем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: буряЛовешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
1
 
! Отговори
681 преди 9 години
Да живее демокрацията- скоро и държава няма да имааааа! Урааааааа!