Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!

Жандармерия и полиция пазят заради напрежението в градчето
Обновена: 19 авг 2014 15:10 | 19 авг 2014 10:06,
148
Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!
Наскоро жандармерия охранява ромски бунт срещу събарянето на незаконни къщи в Стара Загора. Снимка: архив

Жителите на Бяла черква се вдигнаха на протест срещу няколко ромски семейства с искане да бъдат изселени от градчето. Напрежението тлее от няколко години, но ескалира преди десетина дни. Тогава става бой в местната дискотека, един от младежите в града е сериозно ранен, пребит от свои връстници от проблемните фамилии. Според хората в града те размахвали пистолет и ножове. Набедените пък отричат да са виновни и твърдят, че истината е точно обратната – те са жертва на побой.

От снощи жителите на Бяла черква са на улицата. Заради напрежението в градчето има жандармерия и постоянно полицейско присъствие. „Готови сме да стигнем до крайност. Ако те не се махнат, ние ще ги махнем“, каза хората в репортаж на Нова телевизия.

Още по темата
Един от жителите на града разказа, че ромите от скандалната рода ходят с брадви и ножове, имат и газов пистолет. Друг се оплака, че са измамили майка му при саниране на къщата, а собственичка на магазин разказа, че две момичета откраднали рокля.

Кметицата Албена Тодорова разказа, че ромските фамилии са се заселили в града преди четири-пет години. „В началото всичко беше спокойно, но после станаха агресивни“, обясни тя. Тодорова разказа, че е ходила да им прави забележки многократно, но без резултат. „Аз не съм на тяхна страна, защото не спазват закона“, каза още кметицата.

Тя обясни и че ромските фамилии са обвинявани за изнасилвнаия в Павликени, където са живели преди това. Тяхната общност ги била изгонила от там. Те се преместили в село Върбовка, но били изпъдени и от там.

Хората от набедения клан отрекоха това и обвиниха кметицата, че е настроена против тях, защото отказвали да гласуват за нея. Те призоваха полицията да провери домовете им и обявиха категорично, че нямат брадви и ножове. Един от тарторите им призна, че има газов пистолет и стрелял с него в дискотеката. Пистолетът обаче бил регистриран в полицията, а той стрелял във въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
30
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Не е негова грешка , а наша- не сме изпратили ни едни вагон. Сега нямаше да има проблем. Защо в Германия, Полша и т.н. няма ***, а дори да има са били няколко стотин?
42
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така става, когато държавата нарочно си затваря очите и не изпълнява задълженията си- да пази и да раздава правосъдие. Когато държавата не си изпълнява задълженията, за които плащаме с данъци, настъпва напрежение и хората поемат нещата в свои ръце. Не може само показно полицията да се появява, само ако има вече създаден проблем, а в останалото време- никой. Щом е така- полиция, прокуратура, съдии защо вземат заплати???И защо пазят малцинството, което нито плаща данъци, нито нищо?!
41
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази година даже, първолаците ***,ще са повече от другите заедно взети !
40
0
 
42
 
! Отговори
111 преди 9 години
Е ,голяма грешка на Хитлер , не успя да ги направи *** , камоли едно предателско правителство ще се справи
39
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение от какъв етнос е един престъпник. Всичко, което се случва е просто знак, че не сме правова държава. Както навремето беше казал руският генерал Лебед, нужна е диктатура, но диктатура на закона! Когато законите започнат да се прилагат безпристрастно и незабавно и по еднакъв начин за абсолютно всеки индивид, който се е провинил на територията на България и по законите на РБ, тогава всичко ще е наред. Но дали искаме да е така?
38
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Нека държавата си влезе в ролята, за да не ходят пак момчетата от футболните агитки да раздават правосъдие........
37
5
 
20
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 9 години
На нашата земя има хляб и гроб за всички.
36
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да говорим,*** са си *** и числото им расте ! В репортажа видях едни големи къщи,които са на *** ,а дали за целият си живот са платили 1 лев данък ??
35
1
 
17
 
! Отговори
akud преди 9 години
кой какво знае за Ку-клукс-клан и знаете ли защо присъдите на хора използва плътни шапки до гушата защитавайки семействата си получават по големи присъди.....
34
3
 
40
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Омръзна ми вече да чета само новини за *** престъпления.Независимо кой извършва закононарушение,трябва незабавно да бъде наказан,иначе за нормалните хора и данакоплатци няма да има спокойствие.
33
3
 
47
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Няма ли завой в държавната ни политика цялостно по-този въпрос, няма да има решение и проблемите ще продължават.....За жалост българската политическа ситема ги отгледа, размножи ги и сега тепърва ще берем плодовете! Вижда се , че трябват решения и те няма да са никаК приятни....Като цяло Стара Загора дадоха добър пример, събаряне на гетата, разкачане на незаконното електричество и вода, трябва също спиране на всякакви помощи и военно присъствие. И да хващат белия свят, но гответе се за война
32
3
 
37
 
! Отговори
ЧАКАМ ДА ЕМИГРИРАМ! преди 9 години
Проблемите на България са много по големи от няколко семейства ***..Тук цари абсолутно беззаконие и баджанаштина.25 години ни слагат едни и същи марионетни вождове с прозвища на Бойко-Тикви,Миков-Мъката и Ахмед-Козленцето..Познахте ли персонажите от кукленото представление?Събудете се хора и на днешния ден си обещайте че повече никога няма да допуснем да си играят със живота и съдбата ни..И двете са в наши ръце!!!
31
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете турците на мира. Те са чисти, плащат си сметките и не създават проблеми. Пък и ако не им харесва си отиват в Турция. И без това сега в Турция стандарта е малко над нашия.Ама с *** какво ще правим?Държавата дискриминира белите граждани.И какъвто и да си, българин, турчин, евреин, арменец, няма помощи.
30
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мрсна ***. *** са ми по симпатични от тях. Това е един от най големите национални проблеми. Отвратителни същества
29
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 1878 г. политиката на турския падишах е била да се избиват българските семейства и да се заселват турци и роми на тяхно място. Сега политиката на ЕС е да се избиват българите с икономически геноцид, да се толерират *** банди и да се заселват ислямски бежанци.
28
7
 
21
 
! Отговори
Диктатура преди 9 години
Означава ОБЕДИНЕНИЕ - българи и турци
27
3
 
42
 
! Отговори
Петкан преди 9 години
Проблемите с *** тепърва ще стават повече, а не виждам как ще се реши, освен ако няма диктатура !
26
0
 
51
 
! Отговори
Предлагам преди 9 години
Вместо коледни надбавки за пенсионерите, да им раздадат по един калашник. Аз мисля, че ще се справят.На по-младите е ясно, че няма да дадат, защото някои знаят какво ги чака. Оправим ли "главата на рибата", останалата й част ще престане да се вмирисва, а проблемната част от *** сами ще си седнат на ***, защото им е ясно какво ще последва. И да не им е ясно, лесно ще се гласуват едни точно определени закони.Това няма как да стане, докато ни управляват ***, избрани с ромски гласове
25
0
 
63
 
! Отговори
Това е България днес преди 9 години
*** биват отглеждани и развъждани от корумпирани политици и полицаи, защото им носят бързи и лесни пари !!! Това е истината, никой не ги гони за милионите престъпления ежедневно !!! Върнахме се в най-мутренските и тъмни години! Маймуните вече се катерят до високите етажи и не им пука има ли хора, няма ли, направо си влизат през дограмите докато спиш. В същото време има 60 000 хрантулника на държавна заплата без значение вършат ли за 5 стотинки работа или не, в повечето случаи не!
24
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема в България е над стогодишен и се нарича БСП !!! Всички други коментари са излишни !