Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!

Жандармерия и полиция пазят заради напрежението в градчето
Обновена: 19 авг 2014 15:10 | 19 авг 2014 10:06,
148
Бяла черква на бунт срещу роми: Ще стигнем до крайност!
Наскоро жандармерия охранява ромски бунт срещу събарянето на незаконни къщи в Стара Загора. Снимка: архив

Жителите на Бяла черква се вдигнаха на протест срещу няколко ромски семейства с искане да бъдат изселени от градчето. Напрежението тлее от няколко години, но ескалира преди десетина дни. Тогава става бой в местната дискотека, един от младежите в града е сериозно ранен, пребит от свои връстници от проблемните фамилии. Според хората в града те размахвали пистолет и ножове. Набедените пък отричат да са виновни и твърдят, че истината е точно обратната – те са жертва на побой.

От снощи жителите на Бяла черква са на улицата. Заради напрежението в градчето има жандармерия и постоянно полицейско присъствие. „Готови сме да стигнем до крайност. Ако те не се махнат, ние ще ги махнем“, каза хората в репортаж на Нова телевизия.

Още по темата
Един от жителите на града разказа, че ромите от скандалната рода ходят с брадви и ножове, имат и газов пистолет. Друг се оплака, че са измамили майка му при саниране на къщата, а собственичка на магазин разказа, че две момичета откраднали рокля.

Кметицата Албена Тодорова разказа, че ромските фамилии са се заселили в града преди четири-пет години. „В началото всичко беше спокойно, но после станаха агресивни“, обясни тя. Тодорова разказа, че е ходила да им прави забележки многократно, но без резултат. „Аз не съм на тяхна страна, защото не спазват закона“, каза още кметицата.

Тя обясни и че ромските фамилии са обвинявани за изнасилвнаия в Павликени, където са живели преди това. Тяхната общност ги била изгонила от там. Те се преместили в село Върбовка, но били изпъдени и от там.

Хората от набедения клан отрекоха това и обвиниха кметицата, че е настроена против тях, защото отказвали да гласуват за нея. Те призоваха полицията да провери домовете им и обявиха категорично, че нямат брадви и ножове. Един от тарторите им призна, че има газов пистолет и стрелял с него в дискотеката. Пистолетът обаче бил регистриран в полицията, а той стрелял във въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навсякъде където има *** има и много проблеми. Трябва да се мисли мащабно. Те го заявяват по телевизията, че ще крадат и никой нищо не прави. Всички се крият зад думата "дискриминация", а българите те какво да правят зад какво да се скрият.
22
0
 
47
 
! Отговори
рай преди 9 години
Който чака на държавата да ни помогне има да чака. хайде БЪЛГАРИ време да си вземем държавата и да покажем кой е водача. На който не му харесва има избор. Европа и Труция са отворени за него.
21
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в село с български турци не влизат, защото знаят какво ги чака!
20
0
 
56
 
! Отговори
Дупничанка преди 9 години
А в момента в старите казарми в Дупница се изграждат къщички за роми- проект на общината на стойност 5 мил. лева!!! така че цялата ромска мързелива *** - и от Стара Загора, и от Бяла Черква , да не се тревожи- чакат ги наготово чудни къщички тук , не е нужно да работят и да се притесняват за препинатието си! Държавата-майка се грижи за основните си гласоподаватели...
19
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И по-зле ще стане защото всички млади хора напускат скапаната държава и оставят прекрасната ни страна да бъде унищожавана от *** ," мутри - бизнесмени " и комунисти . Между другото ако се въведе изискване да гласуват само хора с минимум основно образование бсп няма да има и 10% избиратели -- 100 % гаранция !
18
0
 
52
 
! Отговори
Дупничанка преди 9 години
И в Дупница е ад с ***- стават все-повече и респективно по-нагли ! И на мен лично ми писна вече и през деня да ми влизат в двора в опит да докопат нещо дребно! Завзеха родината ни,бавно и сигурно,ако не направим нещо на време,след няколко години няма да можем да живеем нормално.
17
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махнаха ми кометара, че турците не обичат ***.Ами не ги обичат. Какво сега?Кой ги обича?Къде и кой обича ***?
16
14
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
АТАКА ПОБЕДА!!!ЕДИН ДЕН ВСИЧКИ ЩЕ БЪДЕТЕ АТАКИСТИ, МАКАР ЧЕ НЯМА ДА ГО ОСЪЗНАВАТЕ!!!ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!
15
3
 
38
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Оназ *** ултрасите къде е питам аз ?? Да чупят рейсове могат ама когато трябва да свършат нещо полезно се крият като мишоци !!!
14
0
 
39
 
! Отговори
PTR преди 9 години
"Един от тарторите им призна, че има газов пистолет и стрелял с него в дискотеката. Пистолетът обаче бил регистриран в полицията, а той стрелял във въздуха.''А бе много ми е интересно какво се случва като стреляш с газов пистолет в затворено пространство...В случая дискотека ?!?!?
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 24че те са едни и същи
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Макето /17/ дава много добра идея.
11
3
 
58
 
! Отговори
макето преди 9 години
бай Тошо имаше лек за *** белене и урановите мини
10
0
 
22
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
И аз си задавам този въпрос. Мисля, че макар и бавно, но нещата вървят натам.
9
1
 
36
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Националната гвардия първо трябва да си я създадем. Това е много полезно формирование.
8
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако чакаме на държавата сме го закъсали.В Катуница намеси ли се държавата?Ама какво стана? Отидоха Българи и показаха как се прави.Призовавам всеки, агитки, рокери, българи в неделя да е Бяла Черква.
7
1
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Кои са тези сайтове?
6
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да отидем в неделя в Бяла Черква да видим какъв е проблема.
5
0
 
66
 
! Отговори
Налага се извод преди 9 години
1.Тези хора не могат да останат повече в Бяла черква, това е ясно.2. Досегашните им преселвания доказват, че където и да отидат, те създават проблеми на местното население и го подлагат на постоянно напрежение и тормоз. Държавата е длъжна да защити гражданите, които не създават проблеми, но не е редно да направи това за сметка на хора от друго населено място.3. Значи трябва да се създаде закон,който да решава съдбата на такива проблемни кланове - принудително да ги настаняват в села без жители
4
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми пуснаха един кометар за Ихтиман, но пак ще кажа, Ихтиман е превзет от ***. И *** в Ихтиман са въоръжени, за разлика от българите.