16 семейства със съборени къщи в Стара Загора искат отстъпено право на строеж

Общинският съвет ще разглежда молбите през септември
24 авг 2014 11:04,
25
16 семейства със съборени къщи в Стара Загора искат отстъпено право на строеж
Снимка: архив, община Стара Загора

Шестнайсет от семействата, чийто незаконни постройки в местността "Борова гора" бяха съборени на 21 юли, са подали заявления с искане за отстъпено право на строеж. Това обяви пред журналисти кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Още по темата
Исканията им ще бъдат разгледани на следващото заседание на Общинския съвет през септември.

На 21 юли в местността "Борова гора" бяха съборени 55 незаконни постройки. Още на следващия ден в общината се проведе среща, на която ръководството й запозна представителите на хората от квартала с възможността да изградят съвсем законни къщи на общински терени.

Община Стара Загора предложи цена 158 лева на квадратен метър, а терените са разположени в северната част на ромския квартал "Лозенец".

Тази есен на освободения терен общината ще организира залесителна акция, с която да се възстановят изсечените дървета в източната част на парк "Аязмото".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНО И ВАШИТЕ КЪЩИ ДА САБОРЯТ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧУСТВОТО КАКВО Е.А ЗА БЪЛГАРИТЕ КОЙТО ЖИВЕЯТ ПО БЛОКОВЕТЕ И СЕ РАДВАТ НА СТРАДАЩИТЕ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ 9 ПО-СКАЛАТА НА РИХТЕР.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОГ ЩЕ ВА НАКАЖЕ.ЩЕ СЕ ПЪРЖИТЕ В АДА ЗА ТОВА КОЕТО СТОРИХТЕ.
13
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 9 години
ДАЙТЕ ИМ ТЕРЕН ДА СИ ПОСТРОЯТ ЖИЛИЩЕ, НО КАТО НАС ДА СИ ЗАПЛАТЯТ . ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМ СЕ УДЪРЖАТ ДАНЪЦИ ЗА ВСИЧКО, А И ДА СИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ВСИЧКО. НИЕ КАТО ГЛАМАВИ ИМ ПЛАЩАМЕ, А ТЕ СИ БРОЯТ БРОЕНИЦИТЕ И КИЧАТ ЛАНЦИТЕ. Е КОИ СА ДИСКРИМИНИРАНИТЕ?! ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ С ПРЕДИМСТВО И НА ПЪРВА ЛИНИЯ. А ЕДИН ЧАС РАБОТА НЯМАТ НИТО ПРЕДИ НИТО СЕГА. НЕ СА ВИНОВНИ ТЕ , НИЕ , КОИТО ДАВАМЕ.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са едно и две. Още през социализма започнаха да изчезват от картата, а през 90-те г. специално показваха по телевизията села с по един жител или такива, чийто единствен жител е починал наскоро.Проблемът е, че е нужен по-твърд закон. Посочваш му възможност да се изхранва чрез дейност, която е по силите му и спираш помощите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пустеят хиляди селаГолям разбирач си! Къде са тези села, само на едно село с къщи за 1000 лв. и декари необработваема плодородна земя окола него името ми кажи. Аман от многнайковци, които говорят на изуст!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмете, не забравяй, че има още около 400 къщи за бутане, може и да са повече!
9
0
 
7
 
! Отговори
Старозагорец преди 9 години
Няма какво да се лъжем! Истина е, че заралии не искаме прииждащите роми, но те идват от места, където няма вече какво да се краде, сече, няма бабички за обиране, трябва да се самоизяждат, да вземат да гледат някаква култура - небъдна работа! Трябва обаче едно да разберат: НЕ СА ЖЕЛАНИ В СТАРА ЗАГОРА и на това, което беше досега ще бъде сложен край!
8
0
 
9
 
! Отговори
Пустеят цели села! преди 9 години
Собствениците на тамошните къщи ги продават на цени под 1000 лв,само за да вземат нещо,защото в противен случай, след година-две ще ги намерят изтърбушени.Около тези села има хиляди декари плодородна земя, която също пустее.Огромни маси от едно малцинство се струпват в големите градове,където работа за тях няма - необразовани са и без професии.Те строят незаконни гета около и в тези градове.Държавата изнемогва, за да им осигури помощи, а сега и парцели за строеж!НЕДАЛНОВИДНА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
7
0
 
14
 
! Отговори
БХК преди 9 години
Айде къде е БХК за нарушаването на моите права!?Какви са тия цени!?!?!?160лв на квадратен метър...Хайде сега и българите да се тръшнем да искаме тогава каква е тази дискриминация!?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, някой изтри въпроса на ***!Бре!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, ти да не си на Симеон зетя?Ако случайно не знаеш, нека да ти обясня. Допреди 70 години България е била царство. В навечерието на Втората световна война са правени много статистически и социологически проучвания на цяла Европа. В коментар 6 се цитират данни от онова време.
4
0
 
12
 
! Отговори
Ще участват ли преди 9 години
ромите в тази възстановителна акция с безплатен бригадирски труд? Който е секъл дървета в паркова площ,за да се топли безплатно, той трябва да възстанови съсипаното. И да не се забравя, че фиданките, които ще бъдат засадени, струват пари.Коректният данъкоплатец се задъхва и се чуди как да свърже двата края, но почтено си плаща сметките и данъците, и паралелно с това успява да отгледа,възпита и изучи единственото си дете, като къса от залъка си.А други мързелуват и само викат "Дай,10 деца имам"
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живко Тодоров ПРЕЗИДЕНТ!!!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Това щеше да важи с пълна сила ако си българин,а иначе не :))
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък викам да бъдат глобени за незаконните си постройки + да платят разходите по събарянето и разчистването на ***.