На ГКПП-Дуранкулак започна денонощен контрол на рискови стоки

Данъчните запечатват със специални пломби камионите с плодове и зеленчуци от и за ЕС
1
На ГКПП-Дуранкулак започна денонощен контрол на рискови стоки
Снимка: Булфото, архив

На ГКПП-Дуранкулак започна 24-часов контрол на рискови стоки, съобщиха от офиса на Националната агенция за приходите /НАП/ в Добрич. Фискалният пункт е открит днес.

Данъчните инспектори извършват физически контрол на превозваните стоки, за да се установи тяхното реално количество, и проверяват придружаващите документи. На водачите на транспортните средства, влизащи в страната, се предоставят брошури на шест езика, за да знаят, че може да бъде проверена превозваната от тях стока от служители на НАП, пояснява Красимир Павлов, експерт в звено "Комуникации".

Целият процес на проверките се записва с камери, с които са оборудвани автомобилите на данъчните, за да бъдат избегнати всякакви съмнения за коректност на контрола. Проверките могат да бъдат наблюдавани и в реално време от ръководителите на звената за фискален контрол в НАП, допълват от офиса на агенцията в Добрич.

Под денонощно наблюдение са поставени рискови стоки, като захар, брашно, олио, месо и риба.

От 1 септември приходните инспектори запечатват със специални пломби всички транспортни средства, превозващи плодове и зеленчуци от и за Европейския съюз. Движението на стоката се проследява до обявените за разтоварване складове и тържища в страната, където пломбите се премахват от други служители на агенцията.

Със засиления фискален контрол се цели да се предотвратят случаите, в които празни камиони напускат територията на страната, а впоследствие се декларира, че с тях е изнесена различна селскостопанска или промишлена продукция, посочват от данъчната служба в Добрич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Ха-ха, а защо само на Дуранкулак :)) Голям ефект, големо нещо. Сложете и двама данъчни на пост вместо гвардейци пред президенството. Ефекта ще е същия !