Кабинетът смени още 7 областни управители

Причината – били ангажирани с партийни листи
17
Кабинетът смени още 7 областни управители
Снимка: БТА

Служебният кабинет смени още седем областни управители.

"Основната причина е ангажирането на тези хора с партийните листи. Бях заявил, че всеки, който участва в предизборната кампания, трябва да подаде оставка", мотивира решението служебният премиер Георги Близнашки.

Той добави, че досега са сменени 15 областни управители. От днес със сменени ръководства са седем областни управи.

Още по темата
С днешното решение като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления.

С решение на кабинета постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Той е бакалавър по бизнес администрация и стопанско управление от Колежа по икономика и администрация в Пловдив, в момента следва публична администрация в Стопанската академия „Д. Ценов”. Управител е на дружество за търговия и услуги.

Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА „Главна инспекция по труда” в града. Магистър е по счетоводство и контрол от СА „Димитър Ценов”.

Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Той е професор в катедра "Национална и регионална сигурност" в НВУ „Васил Левски”. Завършил е ВНВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски”.

Лиляна Хранова-Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция „Земеделие”. Завършила е електронна техника във ВМЕИ – Габрово.

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел „Контрол на храните” при ОДБХ – Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Тя е зооинженер от ВИЗВМ – Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Велико Търново.

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков – старши експерт във факултет „Артилерия, ПВО и КИС” към НВУ „Васил Левски”. Завършил е ВНВАУ – Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
МОНЧО преди 9 години
До Румен до Бънди : АБЕ , ,БСП КОГА Е ОСТАВЯНО ДА СИ ИЗКАРА МАНДАТА БЕ -ИЛИ БАНКОВИ МРЪСОТИИ ИМ СПРЕТВАТ / ПРИ ВИДЕНОВ / , ИЛИ ЕВРО ПАРИ ИМ СПИРАТ /ПРИ СТАНИШЕВ / - ВСЕ ДАЛАВЕРИ ,ОТ КОИТО ТЕХНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА Я ИЗКАРАТ ЕДНА ГОДИНА , Я НЕ !И ТАКИВА КАТО ТЕБ ПОЧВАТ ДА ГОВОРЯТ ,ЧЕ БСП Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО ! СДС И ГЕРБ СА КАПКИ СУТРЕШНА РОСА - ЕДНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ ,ДРУГИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ !
12
0
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
АБЕ ,ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ , НИМА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НЕ Е АНГАЖИРАНА С ИЗБОРИТЕ БЕ ,ПОДЛИЗУРКО ! ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА ОСВОБОДИШ И ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ОБЩИНИТЕ БЕ , ТАМ БЪКА ОТ ХОРА НА БОРИСОВ !
11
1
 
2
 
! Отговори
Homer преди 9 години
*** народ, слаба държава!
10
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Бързат ли бързат идват избори трябва по скоро да се вредят нашите хора,иначе как ще ги спечелим тези избори.Жалко Близнашки,жалко за големите приказки дето ги приказваше,за няма и месец вкара всичко в калта,то даже не е кал а помия.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМагистрите са продавачи, сервитьори и безработни. То праизводство не остана. Тежко на България с областни управители бакалаври от частен колеж.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!Само така!
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сменяй, махай, уволнявай!Тея са хора подкрепяли триглавата ламя БСП ДПС АТАКА!Нямат място там!Мястото им е на ***!
6
2
 
21
 
! Отговори
Отчаяна наивносТ преди 9 години
До Румен до БъндиСамо питам .....?Румене всички които досега са били без изключение са гробарите и новите калинки които ги назначава Близашки не са ли партийно ангажирани към ГРОБ
5
17
 
11
 
! Отговори
Румен до Бънди преди 9 години
А бе момче по големи гробари от БСП не имало и няма да има , след тях винаги е погром и банки фалират, така че по спокойно след 05,10,
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доживехме бакалавари с колеж да стават областни управители. Калинките се завръщат . Смех смех смех
3
5
 
19
 
! Отговори
БОСТАН преди 9 години
И после кат са върне на власт БСП-то пак ли ша му викат ЧИСТКА !!!!
2
7
 
35
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Бойко няма търпение да раздава постове. Явно голямо крадене ще пада. След 05.10 ще погребат България докрай.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тези "интелектуалци" - зоо- и агроексперти с военното образование, явно не са ангажирани с партийни листи и са висококвалифицирани по въпросите за функциониране на държавната администрация и управлението на държавното имущество. Оох, поредната жалка българска история.