Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести

Недоволството е насочено срещу НЕК и ДКЕВР
25 сеп 2014 10:11,
3
Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести
Снимка: архив, Булфото

Работници от "Топлофикация Бургас" започват едночасови протести срещу дискриминационната политика на НЕК и държавата. Първият протест ще е днес от 14.00 до 15.00 часа, пред входа на "Топлофикация"-Бургас, съобщиха от дружеството.

Още по темата
От дружеството допълниха, че сметките на "Топлофикация"-Бургас са несправедливо запорирани вече втори месец, работата на дружеството е затруднена, бавят се заплатите на работници и служители.

Протестиращите се обявяват против неадекватната регулаторна и управленска политика на отрасъла. В съобщение до медиите от топлофикационното дружество пишат, че НЕК дължи огромни суми на "Топлофикация" за изкупена електрическа енергия, които по споразумение е трябвало да приведе на "Булгаргаз". Неизпълнението на това е довело до запор на сметките на топлоелектрическата централа.

Работниците искат да запазят работните си места и настояват НЕК да започне редовно да изплаща задълженията си на производителите на електрическа енергия и да спре поставените ограничения за производството й.

В съобщението се казва още, че протестът е насочен и срещу ДКЕВР, която от 15 години насам определя на топлофикационното дружество най-ниската изкупна цена на електрическа енергия.

Едночасови протести ще се провеждат всеки ден до изпълнение на исканията на работниците. Протестиращите искат нова ценова политика и въвеждането на строги правила в сектора "Енергетика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 друга причина за скъп ток от топлофикациите е че основно работят със скъп съвтски газ. Само сливен, русе и перник ползват въглища и то не изцяло! А ако всички минат на въглища няма да има нужда от внос на газ.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не протестирахте пред мадурко стойнев га намаляваше цената на тока?