Пуснаха колите по „Тракия“, но обстановката е динамична

Движението трябва да се извършва с повишено внимание, съветват от полицията
Обновена: 25 окт 2014 15:08 | 25 окт 2014 13:50,
46
Пуснаха колите по „Тракия“, но обстановката е динамична
Снимка: Архив, Булфото

АМ "Тракия" вече е отворена за леки автомобили, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Тя бе затворена към 10.00 ч. днес в двете посоки, за да бъде почистена и се образува огромно задръстване. 

Според полицията движението трябва да се извършва с повишено внимание заради динамично променящата се обстановка.

Временно обаче се ограничава движението на моторни-превозни средства по АМ "Хемус" от София до Ботевград.

На пътя Асеновград-Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно тежкотоварните камиони. Пътят Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета, уточниха от полицията.

Заради снега е затруднено движението в планинската част на община "Родопи" - започнало е интензивно почистване на пътя за Ситово, Дедево, Скобелево, където снегът е около 20 сантиметра.

Още по темата
25 окт 2014 07:48
22
В община Лъки от снощи има обилен валеж от сняг, по високите части на общината и в с. Манастир снежната покривка е стигнала 60 см; започнало е почистването на пътищата, каза председателят на общинския съвет в Лъки Петър Велков.

За повишено ниво на водата в реките и наводнения в селата Боянци, Козаново и Леново съобщи кметът на община Асеновград Емил Караиванов. В почти всички останали общини има повишаване на речните нива, но на този етап няма опасност от наводнения.

Без електричество са населени места в община Лъки и селата в община "Родопи" в Родопите. От пресцентъра на ЕВН съобщиха, че малко по-късно ще имат по-точна информация къде и защо е прекъснато електрозахранването.

Затворен за движение на автомобили е проходът Твърдица-Елена, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико Търново. Вече е отворен Проходът на републиката.

Сняг вали в цялата Великотърновска област. Снежната покривка е около 20 сантиметра. 13 населени места на територията на общината са с прекъснато електроподаване, заради прекъсната електропреносна мрежа в следствие на падналите дървета. Останали без ток са селата Беляковец, Самоводене, Пчелище, Капиново, Големани, Нацовци, Габровци, Хотница, Велчево, Плаково, Райковци, Килифарево, Миндя.

Движението на автомобили се осъществява при зимни условия. Затруднено е движението по пътя Велико Търново-Русе, в района на селата Самоводене и Поликраище.

Два аварирали товарни автомобила пречат на движението в района на т. нар. Присовски завои, на изхода на Велико Търново в посока Стара Загора.

Усложнена остава пътната обстановка в Родопската част на Пазарджишка област, съобщи говорителят на ОД на МВР - Пазарджик, Мирослав Стоянов.

Временно е затворена отсечката Белово-Юндола заради почистване на пътната настилка от сняг и паднали клони. Поставени са полицейски постове, които да отклоняват движението по обходен маршрут.

Има сигнали за паднали камъни по пътя Варвара-Велинград в района на Варварските минерални бани. Екипи почистват трасето. Под постоянно наблюдение е пътят Батак-Доспат, където има силен снеговалеж.

Говорителят на полицията уточни, че с изключение на трите участъка, пътищата в област Пазарджик са проходими при зимни условия.

Всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги през прохода "Шипка", съобщиха от АПИ. Временно се ограничава движението на товарни автомобили над 10 т по пътя Омуртаг-Котел, област Търговище, заради отстраняване на аварирал ТИР.

Временно е ограничено и движението през прохода "Превала" за отстраняване на паднали дървета. Възстановено е движението на товарни автомобили по пътя Долно Камарци-Саранци, информират още от АПИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Тракияпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИЩО В ДЪРЖАВА ЧИЙТО НАРОД МАСОВО УКРИВА ДАНЪЦИ ! ТУК В ГЕРМАНИЯ ЗА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ДАНЪК! НАПРИМЕР ОСВЕН ,ЧЕ СИ ПЛАЩАМ ЗА КАБЕЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ОТДЕЛНО ПЛАЩАМ НА GEZ ЗА ВСЕКИ ТЕЛЕВИЗОР И РАДИО КОИТО ПРИТЕЖАВАМ ,ОТДЕЛНО ПЛАЩАМ ДАНЪК ЗА РАДИОКАСЕТОФОНА В АВТОМОБИЛА СИ И ДР. ! ЗА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА ДАНЪК ,НО ЗАТОВА ЖИВОТЪТ НИ Е УРЕДЕН ,КОГАТО ОСТАНА БЕЗ РАБОТА ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ МОГА ДА РАЗЧИТАМ НА ДЪРЖАВАТА ,ПОНЕЖЕ ИМА ПАРИ НАТРУПАНИ ОТ ДАНЪЦИТЕ ,ЗИМАТА ЗНАМ ,ЧЕ УЛИЦИТЕ ЩЕ СА ЧИСТИ ЗАЩОТО
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първия, при това октомврийски лек снежец *** майката на държавата!Сега си представете какво ще стане при една люта антарктическа зима!И вие си мислите че имате държава, ХАХАХАХАХАХА
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой е виновен-Боко тиквата.ако не беше я построил тая магистрала сега нямаше да се налага да се чисти.тъпо ама истина.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е за какво да плащам тогава пътен данък и винетка.дави таковам на държавата и магистралите.
9
1
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До ЕлемагВ ПРЕДНИЯ КОМЕНТАР ЗА ДА НЕ ПОМИСЛИТЕ ,ЧЕ ПАК ПЛЮЯ ПО БЪЛГАРИТЕ УМИШЛЕНО СИ СПЕСТИХ УСИЛИЕТО ДА НАПИША ОТ КОЯ ЕТНОС СА ТЕЗИ МОИ ПОЗНАТИ В БЪЛГАРИЯ ДЕТО УКРИВАТ ДЕЙНОСТТА СИ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ,НО ЩЕ ТИ ГО НАПИША ,ПРОСТО МЕ ПРЕДИЗВИКВАШ - БЪЛГАРИ СА ! ЕДИНИЯТ МИ ПОЗНАТ РАБОТИ КАТО ВОЕНЕН ,ОТДЕЛНО В ГАРАЖА СИ ДОПЪЛНИТЕЛНО РЕМОНТИРА АВТОМОБИЛИ НА ЧЕРНО ! А КОЛКО НАФТА КРАДЕ И ПРОДАВА ,БЕДНА ТИ Е ФАНТАЗИЯТА !
8
3
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Гурбетчия,ай да почнат 1 000 000 с 2 промила по-черни да плщата и те като нас поне минималната и тогава почваме да говорим за нива!!Щото аз поне си плащам навсякъде!!Дори и новата наредба за разрешително от СГРОН че 37 години работя и живея в родния си град!!!Щото има и такава нова простотия за 6 лева да си оправдаят работата!!
7
8
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ПАК ОТНОСНО ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ ! А КОЛКО ХОРА ПОЗНАВАМ В БЪЛГАРИЯ ,КОИТО ИМАТ ДОХОДИ ,А НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ЗА ТЯХ ! НЯКОЙ РЕМОНТИРА АВТОМОБИЛИ В ГАРАЖА СИ ,ДРУГ ПОПРАВЯ ОБУВКИ ВКЪЩИ ,ТРЕТИ РЕМОНТИРА ДРЕХИ И ЧАНТИ ,И НИКОЙ НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ! ХОРАТА СЪЩО СА ВИНОВНИ ,ПОНЕЖЕ ЗА 1 ЛЕВ ПО-ЕВТИНО ПРЕДПОЧИТАТ ДА СИ РЕМОНТИРАТ ОБУВКИТЕ ПРИ ТОЗИ ДЕТО НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И РАБОТИ НА ЧЕРНО В КЪЩАТА СИ ,ВМЕСТО ДА ДАДАТ 1 ИЛИ 2 ЛЕВА ПОВЕЧЕ НА ОБУЩАР ,КОЙТО ИМА АТЕЛИЕ И СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ ! ВСИЧКИ СТЕ ВИНОВНИ !
6
0
 
10
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
плащаме си данъците и осигуровките и какво получаваме ?Виновни няма 25години и от тази мизерия някой чичковци като Софиянски станаха мултимилионери а дъщеря му си купува завод в Лясковец хахах балъци и ти ще ми говориш за осигуровки и данъци да храним *** и бежанци а по Коледа за БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДА ИМА СМС-и пфффффф,,,,,
5
9
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ХОРА ,НЕ КРИТИКУВАЙТЕ ДЪРЖАВАТА ! ХЕМ БЯГАТЕ ОТ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ ,ХЕМ ИСКАТЕ ДЪРЖАВАТА ВИ ДА Е УРЕДЕНА ! А КАЖЕТЕ МИ КОЙ ОТ ВАС Е ОСИГУРЯВАН СПОРЕД РЕАЛНАТА ЗАПЛАТА КОЯТО ПОЛУЧАВА ?! ВСИЧКИ ПО ДОКУМЕНТ ПОЛУЧАВАТЕ УЖ 400 ЛВ. И ВИ ОТДЪРЖАТ ДАНЪЦИ ЗА ТЕЗИ 400 ЛВ. , А ДЕФАКТО ОСТАНАЛИТЕ 400 ЛВ. ГИ ПОЛУЧАВАТЕ НА ЧЕРНО ОТ РАБОТОДАТЕЛЯ ! КАЖЕТЕ МИ КОЙ ОТ ВАС Е РЕГИСТРИРАЛ КВАРТИРАНТИТЕ СИ И ПЛАЩАТЕ ЛИ ДАНЪК ЗА ТОВА ЧЕ ВЗИМАТЕ ПАРИ ОТ КВАРТИРАНТИТЕ СИ ?! САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ !
4
6
 
35
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
До ЕлемагАко днес на власт беше правителството на Орешарски телевизиите на илюминати BTV и NOVA щяха да излъчват на живо провала му в почистването на пътищата.Понеже на власт е служебното правителство на ГЕРБ обаче наричаме провала "динамична обстановка" :)Не, че мишока Орешарски беше цвете за мирисане, ама много мразя двойните стандарти !
3
2
 
6
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Споко от другия месец ще се почиства !
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В автомагистрали АТ от доста време не се чисти и поддържа, а само се краде.
1
2
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Значи новите понятия са :не са се ус------и до ушите ми "обстановката динамична"Не е откровен рецидивист ми " с многобройни криминални регистрации" и не било кражба накрая най си е било "приватизация"