30 000 руснаци имат имоти по морето у нас

Със 7% повече са пристигналите от Русия в Бургас това лято
29 ное 2014 12:26,
122
30 000 руснаци имат имоти по морето у нас
Снимка: архив Булфото

Около 10- 12% от руснаците, които почиват по родното Черноморие, не пристигат в страната ни като туристи, а като собственици на апартаменти.

За целия летен сезон 2014 в област Бургас са посрещнати 330 779 граждани на Руската Федерация, което е със 7% повече, сравнено с миналата година. От тях над 30 000 отсядат в собствени жилища, които обитават само през топлите месеци.

Все повече обаче стават и онези, които избират да живеят в България целогодишно. Това е причината рускоезичните жители на Поморие и Несебър да правят периодично запитвания за разкриване на руско училище.

Още по темата
Освен това българското Черноморие продължава да бъде предпочитана дестинация и през есента. Цяла зима пет пъти седмично на Летище Бургас ще се обслужват полети от и до Русия. По предварителни прогнози  за коледните и новогодишните празници ще се посрещат и извънредни полети.

По всичко личи, че фалитите на осемте руски компании, някои от които оставяха „безпризорно” свои клиенти по летищата във Варна и Бургас това лято, не са отказали руските граждани да пътуват.

Въпреки кризата и дъждовното лято тази година ръст по Южното Черноморие бележат още туристите от Беларус, които са се увеличили с 41%, в сравнение с 2013 г., от Полша – 16,8%, Австрия – 9,7%, Израел – 7,6%, Русия – близо 7%. Повече почиващи е имало още от Естония, Казахстан, Латвия и Унгария. Изненада за туристическия бранш е увеличението и на туристите от размирна Украйна, които това лято са били с 5,5% повече.

Отлив на туристи има от Швейцария, които това лято са били с близо 30% по-малко, Люксембург – 17%, Финландия – 16%, Дания – 11% и др.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
39
 
! Отговори
Молодец! Понял? преди 9 години
До 34Тигре, ква тежка артилерия... Ако имаш предвид 190-те бройки Д-20 и 40-те установки БМ-21 "Град" Страшна артилерия... Страх да те хване... А и не виждам кандидати да стрелят по Руснаци... Требе да си луд или пиян.. Тия Глупости на натовските "Войводи" си ги тури на ч... Нали... А тежка артилерия трябва да бие и ден и нощ по тия у Пазарджик Кърджали и Бояна...
45
15
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се присъединим към РФ, за да станем и ние нормална държава най-после, а народа ни да има самочувствие на народ принадлежащ на велика империя, а не на берачи на ягоди и миячки на гръцки ***.
44
9
 
37
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До До Клоуни 53На шопите трабва да им се дава виза за Морето срещу 1000 лева, плюс такса 100 лева за магистралата.
43
11
 
32
 
! Отговори
Местен шовинист преди 9 години
Бургазлии пак яко ги е пернала съчмата. Бургас- световен и галактически център, "голямата ябълка", градът който никога не спи.Хайде стига истерия!
42
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русмаците да го едат! Само Германия Оле
41
20
 
34
 
! Отговори
Сука преди 9 години
Копуваме емоти ф Задунайска губерния, за да помогаме на болгариде! Брадски слагянски марод! ПУТИН ХУЙЛОО
40
8
 
35
 
! Отговори
Хондураски преди 9 години
До Джедай МастърДано да грешим... Ама нЕма никой в наш' те глАви дървени...
39
11
 
38
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До Анонимен 34Откъде тежка артилерия, синко?И американците да ти докарат, дотогава ще ви прережем гърлата, натовски *** долни...
38
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
повече няма да купуват! *** е забранил изнасянето на валута от страната! С руска пенсия, може да си купиш в Бг патронче Блек Рам и нищо повече! Аман от путинофили
37
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега остава един ден Путин да реши да защити правата на руснаците в България...
36
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин си д купил килия в Гуантанано
35
10
 
43
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
РУСНАЦИТЕ НЕ БЯГАТ А ИДВАТ ЗАЩОТО СМЕ НАЙ БЕДНАТА И МИЗЕРНА СТРАНА С НАЙ НИСКИ ЦЕНИ И ДОХОДИ, СРЕДНИЯТ РУСНАК Е ДОБРЕ ТУК ЗАЩОТО ПЕНСИЯТА МУ Е В ПЪТИ ПО ВИСОКА КАКТО И ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСНАЦИТЕ, НО ВСЕ ПАК ДА НЕ ОБИЖДАМ РЕЛИГИЯТА ТИ И ЦВЕТА ТИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ХАРЕССВАМЕ ВСЯКАКВИ.
34
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те купуват не само в България, във всички европейски страни има наплив от руснаци. След събитията последната година, много Руснаци търсят убежище извън Русия
33
9
 
35
 
! Отговори
Боговете са Полудели преди 9 години
Сега гледах репортаж на Россия 24 от Донецк.. И им се чудим на акъла.... Деца на 15г. Обучава други как да си служат с Ак-74.. Предстои им първото бойно кръщение.. Хора Люди абе стига с тая война... Тия деца трябва да са над учебниците и да учат как да не се стига до война а не да ходят по ливадите и да стават "Пушечное Мясо"
32
18
 
34
 
! Отговори
гитлер преди 9 години
Рашките се евакуират масово в Еуропа, усещайки неизбежния крах на Путиновата Россия ...
31
17
 
37
 
! Отговори
fg преди 9 години
Руснаците бягат от Русия! Колкото и да е зле България, е 100 пъти по-добре от Русия! Купуват си имоти и чакат за гражданстео, за да са граждани на ЕС.
30
13
 
41
 
! Отговори
Марин преди 9 години
до 33Не знам кои сте "вие". Но благодарение на пияните туристи, идват някакви пари в страната. Колкото до бедите от Русия, добре че бяха те та да ни отърват от турция, иначе пенсиите щяха да гледат турски сериали без субтитри. Предпочитам пияни руснаци отколкото нагли англичани, които се държат сякаш са богове. И не работя като барман или нещо свързано с туризма.
29
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подвеждаща статия. Много много повече са.Близо 40 хиляди са регистрираните в община Несебър недвижими имоти, собственост на руски граждани. Това съобщи Николай Димитров, кмет на най-богатата морска община, цитиран от "Дарик". Същевременно 2 300 души от руските собственици живеят постоянно в града.
28
19
 
37
 
! Отговори
до Марин преди 9 години
Русия и Турция са страните от където идват всички беди в България.И двете имат еднакво поведение.Сигурно си бармен на някой бар и се радваш на пияните руснаци.Ние ги презираме.
27
14
 
45
 
! Отговори
Marin преди 9 години
Не 30 хил, а 3 млн да станат. Предпочитам руснаци пред турци. Колкото повече толкова повече пари от данъци и т.н. а русофибите и американофилите да си лаят.