30 000 руснаци имат имоти по морето у нас

Със 7% повече са пристигналите от Русия в Бургас това лято
29 ное 2014 12:26,
122
30 000 руснаци имат имоти по морето у нас
Снимка: архив Булфото

Около 10- 12% от руснаците, които почиват по родното Черноморие, не пристигат в страната ни като туристи, а като собственици на апартаменти.

За целия летен сезон 2014 в област Бургас са посрещнати 330 779 граждани на Руската Федерация, което е със 7% повече, сравнено с миналата година. От тях над 30 000 отсядат в собствени жилища, които обитават само през топлите месеци.

Все повече обаче стават и онези, които избират да живеят в България целогодишно. Това е причината рускоезичните жители на Поморие и Несебър да правят периодично запитвания за разкриване на руско училище.

Още по темата
Освен това българското Черноморие продължава да бъде предпочитана дестинация и през есента. Цяла зима пет пъти седмично на Летище Бургас ще се обслужват полети от и до Русия. По предварителни прогнози  за коледните и новогодишните празници ще се посрещат и извънредни полети.

По всичко личи, че фалитите на осемте руски компании, някои от които оставяха „безпризорно” свои клиенти по летищата във Варна и Бургас това лято, не са отказали руските граждани да пътуват.

Въпреки кризата и дъждовното лято тази година ръст по Южното Черноморие бележат още туристите от Беларус, които са се увеличили с 41%, в сравнение с 2013 г., от Полша – 16,8%, Австрия – 9,7%, Израел – 7,6%, Русия – близо 7%. Повече почиващи е имало още от Естония, Казахстан, Латвия и Унгария. Изненада за туристическия бранш е увеличението и на туристите от размирна Украйна, които това лято са били с 5,5% повече.

Отлив на туристи има от Швейцария, които това лято са били с близо 30% по-малко, Люксембург – 17%, Финландия – 16%, Дания – 11% и др.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
47
 
! Отговори
Ахмед Паша преди 9 години
Това е чудесна новина! Може би това е и единствената причина всичко от Кърджали до Бургас в момента да не е турско! Е, ще видим докога :)
25
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взимам си думите назад , ужас ! Между елените и влас е това чудо ужас !
24
11
 
36
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
До ХондураскиНема кво да ни питаш, то си е ясно, че ще стане, дано да е по-нататък.
23
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30 000 руснаци имат имоти по морето у нас...........100% пари от рекет, кражби и мафия ... в русия никой не се занимава с бизнес или нещо полезно. Всичко е "разпил" и "взятка"
22
16
 
46
 
! Отговори
Хондураски преди 9 години
Един ден ще ви питам , Путин като реши , че българското Черноморие е руско... Украйна номер 2
21
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е това на снимката бе, егаси монтажа ! Фонът е от гората на Елените, ама там такива китайски блокове няма, ей манипулатори !
20
15
 
39
 
! Отговори
gogo преди 9 години
nai piqniq i nai prostiq norod e ruskiq
19
11
 
40
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Мисля,че няма значение кой от къде идва щом идва с мир и с желание да купува имоти и да живее у нас.Учудваме се само как може някой да твърди за хора които плащат достатъчно за имоти по черноморието ( всички предполагам знаят какви са цените там) нямат какво да яда. Това меко казано е смешно.
18
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90 милиона *** в САЩ?!! Ужассс!!!
17
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропуснахте да споменете, че и украинци също така масово изкупуват имоти тук.
16
14
 
48
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Хайде стига вече с това тролско и изтъркано лафче колко со проподнали британските туристи това не е вярно виждал съм и пияни руснаци какво представляват , а за българите мани мани.
15
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1. Пий си редовно хапчетата!
14
20
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре, че има руснаци, които се заселват да живеят целогодишно. Иначе нацията ни се ***, а с наприва от Близкия изток тенденцията ще стане съвсем неблагоприятна. А руснаците много бързо се интегрират и научават езика.
13
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красива природа - грозно бетонно гето...
12
10
 
36
 
! Отговори
В крайна сметка преди 9 години
Това че е имало 330хил. руснаци в област Бургас не е странно, тъй като Слънчев бряг,Несебър и Созопол са в областта
11
15
 
45
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Виж къде къде по-добре са дъртите британски педофили или младите им пияндета, въргалянето в собствената им повърня на улицата, балконинга и пъхането на пиратки в ***, нали? И сега ще ти обясня кой е толкова "***" за да си купува имот в "***", който ти наричаш, тъй като живея на черноморието. Повечето не живеят постоянно в тях, а идват само по празници и отсядат в тях, през летния и понякога през зимния сезон.
10
15
 
51
 
! Отговори
Fugu преди 9 години
Така като гледам България вече е на руснаците и турците ... Хм... Продавай българино, продавай... Цял живот се продаваме...
9
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименопитват се да избягат от бащицата,но той скоро ще им начука изходни визи ,а след това ще ги прати на фронта...
8
26
 
59
 
! Отговори
до вещицата преди 9 години
Какво са 30000 имота за държава с население 140млн.? Въпросът е, кой е толкова *** да купува апартаменти в *** на Черно море!? Всеки нормален българин вече се изнася към Гърция и Турция, само бедняците от Западна Европа и руските *** още не са го разбрали и се бутат на нашето черноморие. А за руския турист няма какво да се каже - хотелите в цял свят са пропищели от простащината и липсата им на възпитание.
7
12
 
38
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Ахаааа ясно, трябвало да ни направят реклама и може би да покажат на американците къде сме на картата, нали така? ахахахаАбе ти за балък ли ме взимаш бе очевидно е, че американците не проявяват интерес към България, не ми разправяй али-бали. То се вижда кой се интересува от България и кой не.