Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана

Ромите не са най-големите престъпници, смятат от фондация
198
Варненски роми: Обижда ни, че ще идват линейки с охрана
Снимка: Булфото

Идеята, че ще идват линейки с охрана в ромските махали, ни обижда, обяви пред информационна агенция "Черно море" Николай Николов, който е част от ромска фондация във Варна.

Той обяви, че не смята, че представителите на неговия етнос са най-големите престъпници. “Участвах в един проект, който ни даваше възможност да преглеждаме полицейски документи след задържане на извършители на престъпление. От 10 арестувани 7 са българи, а едва 3-ма роми”, каза Николай Николов.

Още по темата
Проблемът с побоя над лекарите отново е комплексен. Голяма част от най-добрите ни специалисти избягаха в други държави, в момента не достигат бройки по болниците и в Спешна помощ. Когато се обадим да викаме линейка, тя закъснява с 1 час, ето защо може някои роми да са ядосани, смята Николов.

„Вижте, ако аз искам да бия някого, няма да му се обадя по телефона да го извикам у дома с линейка. Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата”, обясни Николай Николов.

Знае се кои къщи са проблематични и къде стават побоища над лекари, смята ромският лидер.

Според него не всички медици са бити от представители на малцинството. Има и българи, които посягат на бой, каза Николов.

Автор: Деян Михайлов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ромиВарналинейки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата, обясни Николай Николов.Е добре след като това ви е ежедневие не се чудете защо спешна помощ идва заедно с полицията.Съвсем логично е така да бъде.
85
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
"Просто ще изляза от къщи и ще се сбия в махалата, обясни Николай Николов.Ами уважаеми *** в Италия и се сбий там с някой.На мига идват карабинерите арестуват те,след 5 минути пристига бус със съдия и двама служебни адвокати и за няма и половин час си в затвора за поне 6 месеца.И да знаеш,че от такива като теб на нас ни кипва и скоро и тук ще е така.Министърът Москов само каза това дето всички го мислим.Искаме ред и спокойствие като в Италия.От вашите дивотии ни дойде до гуша!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много обидчиви тия варненски гласоподаватели,беВчера лекарите им виновни,днес -полицаитеСъвсем се *** тая популацияОт близкородствените бракове е ,май
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кво като ще идват с охрана?Егати *** заглавиеНали е безплатноДа си мълчат там
82
0
 
3
 
! Отговори
това ни чака преди 9 години
Линейки и спешни отделения да се снабдят с камериКамерите да предават пряко в полицията
81
0
 
4
 
! Отговори
работещ в спешна пом преди 9 години
Не виждам защо някой ще се обижда.Така е например в САЩ и там никой не се обижда.Предлагам къ този екип да има и екип с камера и да се видят незаконните кабели с които са се прикачили към елетропроводите.Да се види как от чешмите им тече вода непрекъснато за да не замръзнат.Да се види какви палати има в тези махали-като в Драгалевци и Бояна.А такива джипове каквито съм там виждал и депутатите не карат!Може би това някои не искат да се види!ЗАЩО????????????????????????????????????????????????????
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не всички медици са бити от представители на малцинството. Има и българи, които посягат на бой,Ашколсун,машала,бравоЕ,това е логика!Давай да си бием тогава
79
0
 
19
 
! Отговори
Учител по смятане преди 9 години
Господин Николов, от 225 нападения, 175 са извършени от роми. Като имате предвид броя на ромското и останалото българско население, можете ли да пресметнете колко пъти повече са нападенията извършени от роми, спрямо нападенията дело на останалите български граждани? Случайно ромските нападения да са 40-50 пъти повече от тези, извършени от останалото българско население? Петдесет пъти, 5000%, 50:1! Или Вие имате Ваша, традиционна *** аритметика, която е различна от общоприетата?
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е идея, а законно положениеИли вестника край Черно море не е чувал за Държавен вестикТам публикуват законитеЩом има заплаха за живота на някого ,се вика полицияТия във Варна кого викат? Мутри ли
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам какво обидно има в присъствието на полицаи?
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що протестират сегаНали се борят за безплатни работи.Сега ще имат и безплатно лечение, и безплатна охрана
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ме боли?Веднъж викат линейка без да знаят защо? Защото,ако им трябваше помощ,нямаше да се нахвърлят върху медиците.Втори път се обиждалиАми като е тръгнало на келепир,нека да е така- две в едно:Хем безплатна мед.помощ ,Хем безплатна полицейска закрила
74
0
 
12
 
! Отговори
от изтрития 80 преди 9 години
Защо ми изтриха коментара не ми стана ясно.. но ... нещо не им хареса идеята за въоръжени шофьори каратисти явно...
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма пробрем да се ходи с охрана даже въобще да не се ходи който не му изнася влака и в Хелзинки.
72
1
 
24
 
! Отговори
цж преди 9 години
И аз се обиждам когато *** казват че са Българи в чужбина.Явно сганта няма и намерение да се промени към нещо по добро ще видим кога ще прелее чашата,защото с животни като тези явно неможе да се живее
71
0
 
8
 
! Отговори
До "Нямам" преди 9 години
Но кой ще плаща на охраната?Коментар 80, на когото отговарям с 81, изчезна - там се предлагаше да се ползват услугите на специално обучени шофьори, които да са един вид и охранители, и укротители.
70
0
 
12
 
! Отговори
До 80 преди 9 години
Точно така трябва да бъде, но такива шофьори ще искат заплати в пъти по-високи от сегашните.Предлагам тези заплати да им се осигуряват, като се приспадат пари от финансовите средства, отделяни от бюджета всяка година за безбройните помощи, предвидени за този етнос. Например, от онези 320 лв, годишно, които им се полагат като "целева помощ". Впрочем, бяха 320 лв допреди няколко години, сега може и да са повече.
69
0
 
17
 
! Отговори
Нямам преди 9 години
Я стига глупости. Щом ще посягат на медиците, последните ще ходят с ОХРАНА !!!!!!!!!
68
0
 
10
 
! Отговори
До 68 преди 9 години
Подкрепям твоето предложение, но с една добавка. тези здравни заведения, които ще обслужват само този контингент, да се изградят и да се издържат само с тези пари, които им се полагат за "интеграционни надбавки".Защото иначе какво излиза? Те си взимат на ръка тези надбавки, но не за да си купят книги или за да се култивират по някакъв друг начин, а за да лапат и пият с подарените наготово пари.
67
0
 
10
 
! Отговори
До Хитър Петър преди 9 години
Разумно предложение, но аз предлагам да го редактираме - Кобрата да им преподава по 3-4 семестъра и да ги научи да контактуват по неговия метод с представителите на един определен етнос. Тогава няма да има нужда от медиатори.