Погребаха полицая, загинал при катастрофата край Горно Ябълково

Вучков не казва за оставки, остави коментарите за следващите дни
Обновена: 28 дек 2014 21:42 | 28 дек 2014 16:05, Веселина Йорданова
59
Погребаха полицая, загинал при катастрофата край Горно Ябълково
Снимка: БТА, архив

34-годишният граничен полицай Асен Асенов бе погребан днес в свищовското село Орeш, съобщи БНР.

Полицаят загина при пътния инцидент на южната ни граница до село Горно Ябълково, община Средец. На траурната церемония присъства министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Още по темата
Mинистърът отказа да коментира искането на най-големия полицейски синдикат в ръководството на МВР да има оставки заради трагичния инцидент.

"Наистина днес е такъв ден, в който не бихме искали да коментираме конкретики, от утре ще си направим коментарите, от понеделник, вторник, първите дни след празниците, ще обясним нашата позиция", каза Вучков.

На въпрос кога ще приключи проверката на инцидента, Вучков отговори, че става дума за две неща, които трябва да се разграничават.

"Едното е конкретният инцидент, по който следствието и прокуратурата от Бургас ще кажат в крайна сметка каква е причината, а другото е дали формата и съдържанието на тази операция, която стартира преди година и два месеца, е подходяща. И утре и вдругиден ще обясним какво е направено до този момент", допълни министърът.

На поклонението в местната католическа църква и на погребението на Асен Асенов бяха и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, много гранични полицаи и стотици жители на Ореш.

Община Свищов пое разходите за погребението, а при необходимост ще помогне на семейството на загиналия граничен полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: МВРзагинал полицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
На границата преди 9 години
До Анонимен 34Ако министърът и главният секретар бяха постъпили като мъже, както казваш, сега граничарят щеше да бъде още жив и при семейството си. Да не дава Господ да гинат още граничари от такава "мъжественост" ...
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон пред паметта на загиналия полицай, загинал при изпълнение на служебния си дълг! А оставката трябва да е една - на тоя Вучков! По-скапан министър никога не сме имали!
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POLIZAITE NI PREBIVAT PO ULIZITE,VZEMAT BAKSHISHI,A NIE GI SAGALIAVAME.
32
3
 
10
 
! Отговори
Елховчанин преди 9 години
Асенов е изваден от колата във вода след `15 часа?Какви мъки са били, демократската държава няма един трактор да опъъне колата от водата.Кой е виновентези аколо Асенов или онези,които испродадоха 70 хиляди трактора за да забогатеят и сега да ходят на лов с супер джипове, а ние да се давим в деретата и наводненията без да има с какво да ти се помогне. Борисов що не прати хеликоптер по аварийте. Да поиска от Руснаците. те имат.
31
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Сигурно сред коментиращите има полицаи , въпросът ми е отправен към тях и е напълно сериозен. Безхаберието ви се дължи на самите вас или шефовете над вас ви го налагат да бъдете такива? Аз лично досега от полицай нищо хубаво не съм видял , затова и живо ме интересува този въпрос. Защо полицията не е там където трябва да бъде и защо се превърна в това , което е сега? Не мога да обобщя всичко негативно в полицията само в едно мнение , затова така общо съм задал въпроса.
30
8
 
18
 
! Отговори
Тирири рам преди 9 години
Как един преподавател по Наказателен процес в треторазряден университет става министър? Или физкултурник , адвокат по семейно право имаше ако не бъркам , един пикаещ в шадравани плевенски пияндуран, наззздддраааее Миков , една камара смешници, имаше и един с прякор мистър Бийн. Е за какво говорим ? Една камара *** и комплексари се упражняват като министри. Е нема оправия.
29
10
 
7
 
! Отговори
закони преди 9 години
за разлика от конституционните,законите на физиката важът и за полицайте.
28
6
 
22
 
! Отговори
ДЕСАНТНИК преди 9 години
Почивай в мир Асенов!Голяма е загубата!Съчуствам на семейството!Тези *** министри и секретари да се линчуват!Кой *** прати полицията да пази границата,като това винаги е бил приоритет на армията?
27
11
 
5
 
! Отговори
красналиев русе преди 9 години
пулицай а нещо друго интересно
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32Ами научи се да произвеждаш сирене и домати,а ако щеш и "болгарки"! Макар и унищожени тези производства няма сами да възкръстнат! Или не знаеш от коя страна се хваща мотиката и от какво се прави сирене,ама акъл и обвинения от такива,като тебе дал Господ! Направи или помогни Русия отново да купува,ако не всичко,то поне малко от това произвеждащо се в България!А за твое сведение,кой какви пазари е закрил,със сигурност не съм аз!А
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебел не е равен на силен - дебел означава, че не е спортувал. МВР на времето задължаваше всички - включително чиновниците да спортуват всяка седмица, спортен полуден се наричаше.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Научете се как се произвежда нещо,произведете го,намерете му пазар..Иланкоолу, та кой закри руските пазари, арабските, латиноамериканските пазари за България? МВФ и СБ с помощта на местните ***. И досега в Москва търсят бяло българско сирене и вкусни домати - вместо тях джвакат *** на ЕС. СССР изкупуваше всичко произведено в НРБ - а то бе по стандарт, а не фалшификати от частни мошеници. И днес бормашина в Русия се нарича "болгарка", само че "Елтос" няма право на износ, минава като ре
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искате да няма емигранти,искате да няма престъпност..Кажи го просто - искаме социализъм. Колкото по-рано дойде, толкова по-малко ще са клиентите на Белене и Скравена.
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милиционерите бяха слаби -за да могат да тичат, светло-сиви и светло-зелени униформи, обувки тип цивилни, нямаха право да носят тъмни очила, нито да се виждат пистолета или белезниците - за да не плашат хората.Сега полицаите са дебели, за да бият *** - макар, че ги е страх, черни или тъмносини униформи, блестят белезниците, палки и пистолети на показ.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na komentar 25! Tochno vqrno i korektno!
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Austin PowersТакива като тебе пич ще си умрат,като овце без история! Факай си колкото искаш и когото искаш,ама сигурно чакаш на мама или тате 2 кинта да си купиш вмирисана баничка с извара и кафе в пластмасова чашка! Такива като тебе съм факал у земята над 25 год.А някой ден ще те факат и близките ти,най-вече предполагам децата ти,защото такъв факач,не може да не иска да фака и тях!Айде със здраве!
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искате да няма емигранти,искате да няма престъпност,да няма ***,да няма богати или ако има,това да сте единствено вие,мразите лекарите,полицаите,военните и учителите,не обичате държавните служите,не добре образовани сте,мързи ви,но за сметка на това искате,искате и само искате! Научете се как се произвежда нещо,произведете го,намерете му пазар,вземете му принадената стойност,назначете още хора,плащайте им заплатите и тогава имайте претенции! Господ дава,ама в кошара не вкарва!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Догмите от спокойното минало не са адекватни на бурното настояще.Случаите са с висока трудност и ние трябва да действувме съразмерно с тях.Тъй като нашият случай е НОВ, то ние трябва да МИСЛИМ по НОВ начин и да действуваме по НОВ начин"Е... 1862г.??!! Актуално и сега..Abraham Linkoln.IInd.Ann. message to Congress.Dec.1,1862.
17
3
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"другото е дали формата и съдържанието на тази операция,която стартира преди година и два месеца,е подходяща"-ВучковНаследството на предишното управление започва да дава резултати!Похарчени пари уж за ограда.400 000 лв.за наблюдение по границата!В България най-много се инвестира в полицията.Техниката била стара...И все пак за едни има,за други-не:"Audi A8-е марката на новите автомобили, която ще бъде използвана от НСО за депутатите в 43 НС.70 коли ще струват на службата 723 275 лв. без ДДС."
16
8
 
13
 
! Отговори
размисъл преди 9 години
Оставка няма да реши НИЩО!Като чета- действуват "ПО УСТАВ", законни превозни средства отпреди 50+ години.Да се направят и приемат НОВИ правила:1.ПЪтищата?2.Техниката.3.ТОва еГРАНИЦА- да се финансира от ЕС.Важно е! Служителите да имат топли дрехи, всичко, което ИМАТ граничните от Италия, Гърция, Франция, Англия!4.Всеки да прочете словото на Абрахам Линколн( и на англ го има)" Когато обстановката и времето е ново, и НИЕ трябва да действуваме по НОВ НАЧИН! Догмите от старото минало не са АДЕК